mihai iosif
Un fost jucător al Rapidului îl laudă pe Mihai Iosif: ”Un antrenor foarte bun, le-a dat ceva în plus”
Netherlands: Vitesse
Un fost internațional ”aplaudă” ideea fuziunii dintre Farul și Viitorul: ”Ar fi extraordinar”
cfr cluj bucurie8
Video&Foto CFR Cluj n-a mai așteptat medaliile! A început sărbătorirea titlului imediat după victoria de la Botoșani
Digi Sport 1 Live
Acum
Live Fotbal club

Exclusiv Dolha: "Am dormit pe preș când am ajuns la Rapid". Coreea de Nord, Martin Tudor și influencerii "maimuțoi" de pe Instagram

articol scris de Andru Nenciu
02.07.2020, 08:30

Cel mai bun goalkeeper din campionatul Poloniei în sezonul 2006-2007 pe când juca la Wisla Krakovia, Emilian Dolha (40 de ani) e acum antrenor de portari. 

FOTBAL:RAPID BUCURESTI-DINAMO BUCURESTI 2-1 DIVIZIA A (24.10.2004)
Emilian Dolha și Cristi Ionescu, la Rapid / Foto: Sport Pictures
  • Liga 1: Dinamo - Chindia Târgoviște, miercuri, 18:30, Digi Sport 1

  • Liga 1: FCSB - Universitatea Craiova, miercuri, 21:30, Digi Sport 1

A evoluat la Gloria Bistrița, Olimpia Satu Mare, Rapid, Wisla, Lech Poznan, Dinamo, Fakel Voronej sau U Cluj și spune că fiecare întâmplare din carieră are farmecul ei. Și-a creat cariera pe o fundație solidă.

A crescut acordându-le respectul cuvenit colegilor și trăiește dublu intens pentru "portărie", așa cum îi zice meseriei care i-a mers la inimă de când era un țânc, în Turda.

Dolha e direct. Radiază o simpatie explozivă când vorbește despre fotbal și pledează pentru muncă și corectitudine în sport. Ultima dată antrenor de portari la Sepsi Sf.Gheorghe, "Ema" e conectat la un stil de viață sănătos, cu accent pe mișcare și o alimentație ca la carte.

Face în continuare sute de abdomene, merge la sală și susține că nu va plonja vreodată în mediul virtual. Digi Sport l-a provocat pe actualul antrenor de portari la o discuție pe larg, la început de iulie. Începem.

Salut, Ema! Cum ai depășit perioada restricțiilor din pandemie?
Îți dai seama că mi-a fost greu cu sălile de forță închise, dar sunt în grafic, am găsit soluții. În pandemie am respectat regulile, am făcut mult cardio, alergări, aveam traseul meu bine definit, pe lângă casă, pe care alergam în fiecare zi. 

Și acum? 
Acum merg la sală, mi-am reluat programul obișnuit, nu mă abat vreo zi de la el. Dacă pui suflet, ajungi departe. Trebuie să faci totul cu suflet. Și în fotbal, și în meseria de portar, și în orice domeniu de activitate. Asta le tot spun și portarilor pe care i-am antrenat. Pentru că un portar e 50 la sută dintr-o echipă. "Dacă pui suflet, ajungi departe!". Asta e o sintagmă în care cred, chiar dacă unii mă consideră naiv. 

Dolha și un... ospăț pantagruelic: "La Satu Mare luam cina la ora 17:00, ciorbă de burtă"

Spune-mi o întâmplare care te-a întărit ca tânăr portar.
La Satu Mare luam cina la ora 17:00, ciorbă de burtă. Ce să înțeleagă copiii ăștia de azi!? Noroc că ne aducea mâncare prietena unui coleg, ea ne salva, îi suntem recunoscători și acum. Pe mine mă împrumutase Bistrița la Satu Mare. Plecase Martin Tudor la Steaua.

Ați devenit adversari și prieteni în timp. Care e cea mai puternică amintire care-ți vine acum, 1 iulie, în minte (interviul a fost realizat ieri, 1 iulie)
E o frustrare mare pentru mine ce s-a întâmplat cu băiatul ăsta și cât de puțin i s-a dat importanță. E unul din primii cinci portari ai României din ultimii 15 ani și nici nu i s-a alocat mult spațiu prin ziare. Văd numai găinării prin ziare, de-asta nici nu citesc.

S-a scris o zi și pe urmă am văzut numai cancanuri despre el. Mă doare asta!

Dolha și ultima întâlnire cu Martin Tudor: "Se simțea stânjenit că vedea primul 11 pe tablă, în vestiarul nostru". Situația inedită, pe ploaie, de la Sepsi - Craiova

Când te-ai văzut ultima dată cu Martin Tudor?
A fost un mare portar. M-am întâlnit ultima dată cu el la un meci Sepsi - Universitatea Craiova, când echipa era condusă de Pițurcă. Avea doi antrenori de portari: Martin și Robert Tufiși. Ei doi au ajuns mai devreme, afară era vijelie, ploua! Sosiseră înaintea echipei!

Martin nu-mi dăduse telefon înainte și deodată m-am trezit cu el. Cum acolo n-aveam pe unde să-i invit, i-am invitat direct în vestiarul nostru! Nu erau băieții de la noi, dar era primul 11 pe tablă.

Și cum a reacționat?
Se simțea stânjenit că vedea echipa, un om excepțional, de nota 10! I-am spus: "Crezi că se schimbă ceva dacă vezi echipa? Stai liniștit!". Mă doare sufletul rău de tot când mă gândesc la el, dispariția lui e una dintre marile mele frustrări.

Galerie Foto

Dolha și un moment din 1998. "Nici pe Anfield n-am simțit ce am simțit în Coreea de Nord! Eram ca într-o navetă spațială, ne aplaudau 120.000 de oameni!"

Pe lângă frustrările trăite în fotbal, ai avut și momente frumoase. Chiar de la Gloria Bistrița.
În Coreea de Nord, la Phenian, am jucat în fața a 120.000 de spectatori, eram cu echipa de tineret a Gloriei Bistrița, ne trimisese Jean Pădureanu la un un turneu amical. A fost un impact major asupra mea când am ieșit pe teren și ne aplaudau 120.000 de spectatori, în 1998.

Cum ați ajuns tocmai acolo?
N-a putut să meargă echipa mare și ne-am dus noi, tinerele speranțe. Nici pe Anfield, la Liverpool - Rapid, n-am simțit așa ceva, eram al treilea portar al Rapidului. Pe stadionul din Coreea de Nord m-am simțit ca într-o navetă spațială.

Dolha: "Când am ajuns la Rapid, mi-am pus geanta sub cap și am dormit pe preșul de la camera 7. Nu mi-am permis să bat la ușă și să-l trezesc pe Ovidiu Maier"

Referitor la Rapid, ai văzut cum arată baza Pro Rapid acum?
Nu, n-am văzut imaginile de-acum, ți-am zis că nu citesc ziarele. Dar era lux atunci, pe vremea aia. Când am ajuns la Rapid, cu trenul de la Bistrița, am dormit pe hol, pe preșul de la camera 7.

De ce?
Era prea dimineață, sosisem de la Gara de Nord. Mi-am pus geanta sub cap și am ațipit o oră până a venit femeia care făcea curat și m-a trezit. M-a întrebat "ce-i cu mine pe-acolo!?". Și i-am explicat: "Știți, doamnă, am ajuns și eu acum, cu trenul". De fapt, nu mi-am permis să bat la ușă și să-l trezesc pe Ovidiu Maier. Mi-era jenă.

S-ar fi supărat!?
Nu-mi permiteam să-i stric somnul unui asemenea jucător. E vorba despre respect. Respectul pe care trebuie să-l arăți unui coleg. Ovidiu a plecat apoi și mi-a rămas mie camera numărul 7. Am stat și singur, am mai stat și cu alți colegi.

Dolha: "Mă simțeam tanc când îl vedeam pe Iencsi cum își bate ghetele cu crampoane cu filet și își aranjează favoriții". Starul cu care ar fi vrut să joace în aceeași echipă

Am văzut de curând un rezumat pe o pagină a Rapidului cu meciul din Franța cu Paris Saint Germain...
Am ieșit cu mult curaj pe teren.

Iencsi căpitan. Apoi tu, apoi Șoavă...
Mă simțeam tanc atunci când îl vedeam pe Iencsi cum își bate ghetele cu crampoane cu filet și își aranjează favoriții. Era un adevărat lider, era bun de tot. La meciul tur ne-au luat la mișto, Okocha era pe bancă. Ronaldinho, Pochettino, Dehu, Anelka, Heinze, Arteta! Ce jucători! Când am ieșit pe o centrare, Dehu mi-a dat un pumn de m-a paralizat, m-a dat cu roatele-n sus.

Spune-mi un fotbalist mare al lumii cu care ai fi vrut să fi jucat în aceeași echipă!
Cu Gattuso sau Maldini.

Îmi spuneai de stadionul din Coreeea de Nord. Care e cel mai frumos din țară?
Nu știu ce să zic... Stadionul din Ploiești al Petrolului îmi place, arena Craiovei, Cluj Arena...

Dolha: "Stadionul Steaua? Nu mă interesează subiectul. Dacă are legătură cu FCSB, nici nu știu despre ce vorbești"

Aș vrea să știu de ce parte te poziționezi în dezbaterea despre stadioanele construite din banii publici.
De ce mă întrebi?

Pentru că sunt curios să aflu părerea ta despre un stadion foarte scump, Ghencea, despre care conducătorii clubului militar susțin că numai Steaua poate juca pe el, nu și FCSB.
Nu știu, e un subiect care mă depășește și nici n-am fost interesat de el. Nici nu mă interesează, așa că n-am o opinie despre el. Mai mult, dacă are legătură cu FCSB, nici nu știu despre ce vorbești.

E limpede. Nu vrei să te abordezi subiectul.
Nu mă interesează.

Te întreb altceva atunci. Ți-ai ales să devii antrenor de portari. Care sunt cele trei sfaturi de bază pe care i le-ai oferi unui tânăr portar?
Depinde de ce-și dorește el. Dacă are impresia că le știe pe toate, îi dau o sugestie: să se lase! Dacă-și dorește să devină un bun portar, trebuie să fie umil și să se dea cu capul de pereți de 100 de ori.

În traducere?
Trebuie să viseze și să doarmă fotbal. Un copil, un tânăr, trebuie să-și dorească să crească. Nu există o formulă magică, o pastilă specială, există doar muncă.

FOTBAL:DINAMO BUCURESTI-FC BRASOV 2-1,LIGA 1 (6.04.2011)
Dolha, cel mai bun portar din Polonia în 2006 / Foto: Sport Pictures

Dolha: "Am mers la colindat pe la toate porțile. Cu banii strânși am reușit să-mi iau o pereche de mănuși Reusch Bodo Illgner. Nu le-aș fi dat pe o lume întreagă!"

Dă-mi un exemplu din ce-ai făcut tu!
O să-ți dau unul din copilărie, care arată cât de mult îmi plăcea meseria asta, portăria.

În iarna lui 1992 am mers la colindat pe la toate porțile din Turda și, cu banii strânși plus banii de la mama și de la unchiul meu, am reușit să-mi iau o minge și o pereche de mănuși Reusch model Bodo Illgner (n.r. - campion mondial cu Germania în 1990, fost goalkeeper la FC Koln și Real Madrid). Așa eram de mândru de ele, nu le-aș fi dat pe o lume întreagă!

Mai stă în picioare teoria potrivit căreia un portar valoros trebuie să posede o doză de nebunie? 
E greu cu portăria, trebuie pasiune! Nu e de-ajuns să faci 100 de plonjoane și pe urmă să exclami: "Mamăăăăă! Ce-am făcut! Ce mă dor toate! Au, au, au!" Nu, nu e vorba despre asta când îți încolțește în minte ideea că vrei să ajungi un mare portar. Trebuie să te duci cu plăcere la antrenamente, trebuie să mai ceri ore suplimentare de pregătire. 

Dolha: "Cine-s ăștia!? Influenceri de Instagram? Îi văd pe unii care se maimuțăresc!". Enigmele Dorian Yates și Lasha Talakhadze, preferații fostului portar 

Ai facebook?
N-am Facebook, n-am Instagram, n-am WhatsApp! Ce să fac cu ele!? N-am nevoie de așa ceva!

Să comunici, să te informezi, să vezi ce mai fac prietenii.
Pun mână pe telefon și sun dacă mai vreau să aflu ce fac prietenii. Nu mă regăsesc în lumea asta. Cine-s ăștia? Influencerii de Instagram?

Oameni cu un mare capital de imagine, care promovează idei, produse, câștigă bani.
Lasă-mă naibii cu capitalul de imagine! Văd o "bimbo" cu buzele cât China! Îi văd pe unii care se maimuțăresc pe rețelele de socializare, niște maimuțoi! Bravo lor, să fie la ei, acolo! Știi cine e Lasha Talakhadze? 

Un halterofil georgian. 
E campion olimpic (n.r.- la Rio 2016) și cvadruplu campion mondial. E cel mai tare halterofil "ever" și are vreo 20.000 de urmăritori pe Instagram. Și unul de la noi sau din altă parte care nu a realizat nimic în viață sau în sport are un milion, două milioane... Nu mai zic de campionii olimpici, de campionii mondiali...

Dorian Yates are 1.000.000 de urmăritori (n.r. - celebru culturist britanic, 59 de ani, de șase ori Mister Olympia). Nu înțeleg de ce are așa puțin, e o legendă! 

Când îți faci cont de Instagram?
Nu mă regăsesc deloc în lumea asta. 

Citește vineri dimineață, 3 iulie, pe Digi Sport, a doua parte a interviului cu Ema Dolha

  • Cine e remarcatul lui Dolha de la Dinamo
  • Ce crede despre situația de la Dinamo
  • Istoria ceasului primit de la Cristi Borcea
  • Colegul-prieten pe care l-a accidentat la Dinamo 
Etichete: rapid , ronaldinho , emilian dolha , adrian iencsi , coreea de nord , ema dolha , instagram , pro rapid , martin tudor , influenceri instagram , dolha exclusiv , dorian yates

Digi24
Momentul în care un zgârie-nori din China începe să se clatine puternic, din motive inexplicabile. Oamenii aleargă îngroziți pe străzi
Momentul în care un zgârie-nori din China începe să se clatine puternic, din motive inexplicabile. Oamenii aleargă îngroziți pe străzi

Nu a fost vorba de cutremur. Incidentul, deocamdată inexplicabil, s-a petrecut în orașul Shenzhen.

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
(SP)CHINA JIANGSU SUZHOU FOOTBALL CSL JIANGSU SUNING VS SHANGHAI SIPG (CN)
Ţeapă mondială luată de Olăroiu după performanţa imensă obţinută în China. "FIFA spune că nu are jurisdicţie"

Telenovela s-a terminat: Ronaldo îşi ia adio de la Juventus! Imaginile surprinse în miez de noapte care trădează plecarea
masini cristi
Noua Barcelona este "stelară": un nou antrenor şi 4 transferuri de TOP. Primele lovituri ale catalanilor
Barcelona v Slavia Prague, UEFA Champions League, Group F, Football, Camp Nou, Spain - 05 Nov 2019
Reacţia lui Gigi Becali, după ce fanii au anunţat că vor să-i distrugă afacerea şi i-au cerut demisia lui MM Stoica
FOTBAL:PREZENTARE BOGDAN ANDONE LA FCSB (5.06.2019)
Ronald Koeman, OUT de la Barcelona! Anunţ de ultimă oră făcut de catalani
Levante UD v FC Barcelona - La Liga Santander, Valencia, Spain - 11 May 2021
Recomandările redacției
cfr cluj bucurie8
Video&Foto CFR Cluj n-a mai așteptat medaliile! A început sărbătorirea titlului imediat după victoria de la Botoșani

Noua campioană a României n-a mai așteptat ultimul meci, de săptămâna viitoare, cu FCSB, din Gruia, când va primi medaliile și trofeul pentru a începe fiesta.

Campionul Edi Iordănescu, enigmatic în privința viitorului său: "Nu vreau să umbresc momentul". Cui îi dedică titlul
Edi Iordănescu, antrenorul echipei CFR Cluj / Foto: Sport Pictures
Plecare de la CFR Cluj, anunțată imediat după câștigarea titlului: "Îmi voi continua cariera acolo"
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-CFR CLUJ, PLAY OFF LIGA 1 CASA PARIURILOR (15.05.2021)
Galerie Foto Mario Camora, după un nou titlu: ”Merităm mai mult respect!” De ce nu le dă antrenorul liber la petrecere
Mario Camora, fundașul CFR-ului / Foto: Sport Pictures
Citește și
Video&Foto Euforie maximă la Rapid, cu focuri de artificii și suporteri la gard. Mihai Iosif a luat microfonul în vestiar
rapid
Galerie Foto S-a umplut tribuna la Buftea! Rădoi, Mutu, Răzvan și Mircea Lucescu, prezenți la sărbătoarea Rapidului
tribuna
Demi Rose, într-un costum de baie imposibil. Cum arată piesa vestimentară excentrică pe care puține femei ar avea curajul să o poarte
Demi Rose, într-un costum de baie imposibil. Cum arată piesa vestimentară excentrică pe care puține femei ar avea curajul să o poarte
Video&Foto Sărbătoare la Rapid! Imagini de colecție cu jucătorii, fanii și Mihai Iosif, după promovarea în Liga 1
rapid 1
CFR Cluj, lovitură înaintea meciului de la Botoșani! Starul din Liga 1 e gata să semneze cu ardelenii!
CFR Cluj, lovitură înaintea meciului de la Botoșani! Starul din Liga 1 e gata să semneze cu ardelenii!
Lily James, irezistibilă în rolul Pamelei Anderson. Asemănarea dintre cele două actrițe e izbitoare
Lily James, irezistibilă în rolul Pamelei Anderson. Asemănarea dintre cele două actrițe e izbitoare
Antonia, în cele mai tari ipostaze de până acum! Imaginile senzuale din Maldive au primit peste 120.000 de aprecieri
Antonia, în cele mai tari ipostaze de până acum! Imaginile senzuale din Maldive au primit peste 120.000 de aprecieri
O nouă bancă vrea să intre în România: cine vrea să se bată pentru banii tăi
O nouă bancă vrea să intre în România: cine vrea să se bată pentru banii tăi
Serena Williams, eliminare socanta la Parma. Cine e necunoscuta care a surclasat-o pe americanca VIDEO
Serena Williams, eliminare socanta la Parma. Cine e necunoscuta care a surclasat-o pe americanca VIDEO
Breaking News Rapid revine în Liga 1 după șase ani! Giuleștenii au fost ajutați de frații timișoreni în penultima etapă
FOTBAL:AS SINGURENI-FC RAPID BUCURESTI, BARAJ LIGA 3 (16.06.2018)
Coreea de Nord se retrage și de la Mondialul din Qatar după ce anunțase că boicotează Jocurile Olimpice
China v North Korea - EAFF E-1 Men's Football Championship
Vasile Maftei, înapoi la Rapid? Răspunsul lui Daniel Niculae a venit imediat
vasile maftei

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Antonia, în cele mai tari ipostaze de până acum! Imaginile senzuale din Maldive au primit peste 120.000 de aprecieri
Antonia, în cele mai tari ipostaze de până acum! Imaginile senzuale din Maldive au primit peste 120.000 de aprecieri
Digi World
Facebook anunță măsuri drastice. Ce sancțiuni riscă cei care promovează mesaje împotriva vaccinării anti Covid-19
Facebook anunță măsuri drastice. Ce sancțiuni riscă cei care promovează mesaje împotriva vaccinării anti Covid-19
Digi Animal World
O femeie a rămas socată când a găsit un șarpe uriaș pe parbrizul mașinii:
O femeie a rămas socată când a găsit un șarpe uriaș pe parbrizul mașinii: "Aproape a avut un atac de cord"
Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie.
Da, accept
Modific setările
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
- Afișarea secţiunilor site-ului - Reţinerea preferinţelor personale (inclusiv în ceea ce privește cookie-urile) - Reţinerea datelor de logare (cu excepţia logării printr-o platformă terţă, vezi mai jos) - Dacă este cazul, reţinerea coșului de cumpărături și reţinerea progresului unei comenzi
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
RCS&RDS S.A. digisport.ro Vezi politica de confidenţialitate
cmp_level, prv_level, m2digisportro, cookie_poll_id_XXX
Studiu de Audienţă și Trafic Internet (prin CXENSE) brat.ro
cX_S, cX_P, cX_T
Google IDE google.com Vezi politica de confidenţialitate
IDE
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
- Analiza traficului pe site: câţi vizitatori, din ce arie geografică, de pe ce terminal, cu ce browser, etc, ne vizitează - A/B testing pentru optimizarea layoutului site-ului - Analiza perioadei de timp petrecute de fiecare vizitator pe paginile noastre web - Solicitarea de feedback despre anumite părţi ale site-ului
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google Analytics google.com Vezi politica de confidenţialitate
_ga, _gid, _gat, AMP_TOKEN, _gac_<property-id>, __utma, __utm, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
- Interacţiuni social media (like & share) - Posibilitatea de a te loga în cont folosind o platformă terţă (Facebook, Google, etc) - Rularea conţinutului din platforme terţe (youtube, soundcloud, etc)
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Facebook facebook.com Vezi politica de confidenţialitate
a11y, act, csm, P, presence, s, x-referer, xs, dpr, datr, fr, c_user
Youtube youtube.com Vezi politica de confidenţialitate
GED_PLAYLIST_ACTIVITY,APISID, GEUP, HSID, LOGIN_INFO, NID, PREF, SAPISID, SID, SSID, SIDCC, T9S2P.resume, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, dkv, s_gl, wide
Twitter twitter.com Vezi politica de confidenţialitate
_twitter_sess, auth_token, lang, twid, eu_cn, personalization_id, syndication_guest_id, tfw_exp
Disqus disqus.com Vezi politica de confidenţialitate
mp_17b27902cd9da8972af8a3c43850fa5f_mixpanel, Disqusauth, sessionid,_utmb, disqus_unique, testCookie
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră, atât în cadrul site-ului nostru, cât și în afara acestuia.
- Oferirea de publicitate în site adaptată concluziilor pe care le tragem despre tine în funcţie de istoricul navigării tale în site și, în unele cazuri, în funcţie de profilul pe care îl creăm despre tine. Facem acest lucru pentru a menţine site-ul profitabil, în așa fel încât să nu percepem o taxă de accesare a site-ului de la cei care îl vizitează. - Chiar dacă astfel de module cookie nu sunt utilizate, te rugăm să reţii că ţi se vor afişa reclame pe site-ul nostru, dar acestea nu vor fi adaptate intereselor tale. Aceste reclame pot să fie adaptate în funcţie de conţinutul paginii.
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google DFP google.com Vezi politica de confidenţialitate
__gads, id, NID, SID, ANID, IDE, DSID, FLC, AID, TAID, exchange_uid, uid, _ssum, test_cookie, 1P_JAR, APISID, evid_0046, evid_0046-synced
CXENSE cxense.com Vezi politica de confidenţialitate
gcks, gckp, _cX_segmentInfo, cx_profile_timeout, cx_profile_data
Trimite
Vezi politica de confidenţialitate