hodgson anglia

Englezii, alături de Franța la meciul amical de marți: ”Fotbalul trebuie să fie unit împotriva atrocităților” 

Elisabeta Lipă, propusă ministrul Tineretului și Sportului în cabinetul Cioloș

barcelona antrenament

Sportivii români beneficiază de metode de refacere utilizate și de fotbaliștii celor de la Barcelona

elisabeta lipa bun

Elisabeta Lipă, propusă ministrul Tineretului și Sportului în cabinetul Cioloș

15.11.2015, 16:52
  • Cupa Spaniei, sferturi: Espanyol-Barcelona (miercuri, 22:00, Digi Sport 1) și Leganes - Real Madrid (joi, 22:30, Digi Sport 1)
  • Cupa Angliei, turul 3: Chelsea-Norwich (miercuri, 21:45 Digi Sport 2)

Chestorul Elisabeta Lipă, fostă campioană olimpică la canotaj, a fost propusă astăzi, duminică, 15 noiembrie, pentru funcția de ministru al Tineretului și Sportului.

„Am urmărit să aleg cum am spus de la început, oameni cu competență, cu exeriență pe domeniu. Oameni care vin din sectorul privat, din administrație, oameni care activează în diferite organizații din societatea civilă. Am urmărit să avem și un echilibru, cred că este unul din rarele propuneri de Guvern care are cam o treime din membri femei”, a declarat premierul tehnocrat Dacian Cioloș, în momentul prezentării listei cu echipa de miniștri propuși.

Una dintre cele mai importante sportive din istoria României, Elisabeta Lipă este, la 51 de ani, chestor de poliție, președinte al Federației Române de Canotaj, vicepreședinte COSR și președinte al Clubului Sportiv Dinamo, funcții din care probabil se va autosuspenda pe durata mandatului.

Palmaresul Elisabetei Lipă:

Jocuri Olimpice
• 1984, Los Angeles – medalie de aur la dublu vasle;
• 1988, Seul – medalie de argint la dublu vasle si medalie de bronz la patru vasle;
• 1992, Barcelona – medalie de aur la simplu vasle si medalie de argint la dublu vasle;
• 1996, Atlanta – medalie de aur la 8+1 vasle;
• 2000, Sidney – medalie de aur la 8+1 vasle;
• 2004, Atena – medalie de aur la 8+1 vasle ;

Campionate Mondiale
• Dublu vasle – noua medalii de argint (1983, 1985, 1986, 1987, 1989, 1991, 1994 și 2003);
• Simplu vasle – o medalie de aur (1989) si o medalie de argint (1991);
• Patru vasle – o medalie de bronz (1982);
• 8+1 vasle – o medalie de bronz in 1984;

Campionate Nationale
• A fost de 25 de ori campioana nationala;
A fost portdrapelul delegatiei Romaniei la două Olimpiade, in 2000, la Sidney, si in 2004, la Atena.

Lista completă a miniștrilor propuși:

Vicepremier - Costin Borc

Vicepremier - Vasile Dâncu

Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului - Costin Borc

Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice - Vasile Dâncu

Ministerul Afacerilor Externe - Lazăr Comănescu

Ministerul Apărării Naționale - Mihnea Motoc

Ministerul Finanțelor Publice - Anca Dragu

Ministerul Justiției - Cristina Guseth

Ministerul Afacerilor Interne - Petre Tobă

Ministerul Transporturilor - Marian Costescu

Ministerul Educației - Adrian Curaj

Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice - Claudia Ana Moarcăș

Ministerul Sănătății - Andrei Baciu

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale - Achim Irimescu

Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri - Victor Grigorescu

Ministerul Fondurilor Europene - Aura Răducu

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor - Cristiana Pașca Palmer

Ministerul pentru Societatea Informațională - Marius Raul Bostan

Ministerul Culturii - Vlad Alexandrescu

Ministerul Tineretului și Sportului - Elisabeta Lipă

Ministerul pentru Dialog Social - Violeta Alexandru

Șeful cancelariei premierului - Ioan Dragoș Tudorache

Ministrul delegat pentru relația cu Parlamentul - Ciprian Bucur

Ministrul delegat pentru relația cu românii de pretutindeni - Dan Stoenescu

Citește și:
Codrin Ștefănescu face dezvăluirea. Cine este „personajul veninos” invocat de Dragnea

Codrin Ștefănescu face dezvăluirea. Cine este „personajul veninos” invocat de Dragnea

digi24.ro
Citeşte şi

Reacția Elisabetei Lipă după ce România a obținut două medalii de aur la Campionatele Mondiale

canotaj

Propunerea oficială a PSD pentru funcția de premier

Propunerea oficială a PSD pentru funcția de premier

Ambiții mari pentru Mondiale, după medaliile de aur de la Europenele de Canotaj

captura cantonaj

Video Reacții după alegerea lui Mihai Covaliu în fruntea COSR: "Vrem rezultate într-un timp cât mai scurt!"

covaliu potec
Comentarii

Cross

ProFM
S-a aflat de ce Nicole Scherzinger s-a despărţit de Lewis Hamilton! Pilotul avea anumite fantezii

S-a aflat de ce Nicole Scherzinger s-a despărţit de Lewis Hamilton! Pilotul avea anumite fantezii

ProFM
Glamour sau kitsch? Ce a făcut o moldoveancă cu un Lamborghini de 200.000 de euro | VIDEO

Glamour sau kitsch? Ce a făcut o moldoveancă cu un Lamborghini de 200.000 de euro | VIDEO

Digi Film
Cum arata Sansa din GoT, blonda si plina de tatuaje. Transformare wow pentru vedeta

Cum arata Sansa din GoT, blonda si plina de tatuaje. Transformare wow pentru vedeta

Digi Film
A aparut prima poza oficiala cu Tom Hardy din filmul

A aparut prima poza oficiala cu Tom Hardy din filmul "Venom": FOTO cu actorul