featured image
(P) El Clasico și alte 2 meciuri tari programate pe 20-22 aprilie
gabriely
Total bizar: iubita l-a pus să semneze un contract: ”Era foarte supărată!” Ce e obligat să facă și lucrurile interzise
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2023)
Cristi Manea și-a anunțat plecarea de la CFR Cluj, după 1-5 cu Farul Constanța
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Digi Sport Special

Nadia Comăneci îi va însoți pe cei 31 de sportivi care reprezintă România la JM de Vară Special Olympics, Berlin 2023

articol scris de Digi Sport
08.06.2023, 15:24

Echipa României formată din 31 de sportivi și 16 antrenori, staff tehnic și medic va participa la cel mai mare eveniment sportiv mondial dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale, Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, Berlin 2023.

_AK_8176
31 de sportivi români vor participa la Locurile Mondiale de Vară Special Olympics, Berlin 2023 / Foto: Special Olympics
  • SuperLiga: FCU Craiova - Dinamo, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

31 de sportivi români la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, Berlin 2023. Nadia Comăneci va defila alături de sportivii noștri la deschidere

Sportivii români se vor întrece în competiții la nouă sporturi: atletism (4 sportivi din Târgu-Jiu); bocce (2 sportivi din Bacău); baschet (3 sportivi din București și doi parteneri unificați din Ploiești și București); înot (4 sportivi din Sfântu-Gheorghe, Timișoara și Târgoviște); judo (4 sportivi din Cluj-Napoca, Baia-Sprie și Bacău); gimnastică artistică (două sportive din Constanța și doi sportivi din București); patinaj role (4 sportivi din Cluj-Napoca); tenis de masă (o sportivă și o parteneră unificată1 din Deva); tenis de câmp (2 sportivi din București). Un film cu și despre sportivii participanți poate fi vizionat aici.

Între 12 - 15 iunie 2023, delegația Special Olympics România va participa la programul Host Town destinat familiarizării sportivilor cu atmosfera Jocurilor Mondiale, echipa noastră fiind găzduită de orașul Bayreuth. Ceremonia de deschidere va avea loc pe 17 iunie, iar întrecerile sportive se vor desfășura în perioada 17 – 25 iunie. La competiție vor participa peste 7.000 de sportivi din 190 de țări care vor concura la 26 de discipline sportive. Sunt implicați 20.000 de voluntari și sunt așteptați 300.000 de vizitatori.

„Ne bucurăm să participăm la cea de-a 27-a ediție a Jocurilor Mondiale Special Olympics de la Berlin și să avem susținători importanți, atât pentru deplasare și echipament, cât și pentru mediatizarea evenimentului. Cel mai mare eveniment mondial dedicat persoanelor cu dizabilități intelectuale este sărbătoarea incluziunii sociale prin SPORT – un prilej de a le demonstra oamenilor din lumea întreagă că suntem uniți de aceleași valori, dincolo de abilitățile noastre: ambiție, perseverență, auto-depășire și speranță. În 2023, am avut alături parteneri puternici, care ne-au susținut în misiunea noastră de a reprezenta România cu încredere și bucurie”, a spus Cristian Ispas, Director Național Special Olympics România.


La conferința de presă, Nadia Comăneci, ambasador global Special Olympics, a transmis un mesaj video de încurajare pentru sportivii români și a precizat că va însoți delegația României la ceremonia de defilare de pe stadionul Olympia din Berlin.

Mesajul de încurajare al Nadiei Comăneci, una dintre cele mai mari sportive ale României din toate timpurile

”Prin ceea ce reușiți să faceți sunteți o sursă de inspirație pentru întreaga societate, demonstrând că fiecare dintre noi, în ciuda diferențelor, deținem talente și abilități pe care le putem ridica la rang de excelență prin muncă și perseverență”, a spus la conferința de presă Cătălina Galer, Consilier de Stat, Departamentul Relații cu Autortitățile Publice și Societatea Civilă.

”Ușa Comitetului Olimpic și Sportiv Român este deschisă tot timpul pentru sportivii Special Olympics (...). Mă bucur că pe tricourile acestor tineri scrie #TeamRomania pentru că de când am venit la COSR mi-am dorit ca acest concept TEAM Romania să prindă viață, să prindă rădăcini puternice (...). Veți participa la această ediție alături de 190 de țări și sunt absolut convins că o veți face cu cinste și că veți aduce medalii pentru România și de această dată!” , a spus Mihai Covaliu, Președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

_AK_8523
Mihai Covaliu, președintele COSR, alături de unul dintre sportivii participanți / Foto: Special Olympics

”Sunt recunoscătoare că reprezint firma Hervis Sports&Fashion România care este alături de Special Olympics România de 7 ani. Pentru noi, sportivii Special Olympics reprezită un model, o insprirație de a merge mai departe, de a nu renunța atunci când le este greu. În fiecare zi putem afla de la ei ceva nou. Mă bucur tare mult că am reușit prin firma pe care o reprezint să asigurăm necesarul de echipament pentru participarea la acest eveniment de talie mondială”, a declarat Elena Gheorghița, Marketing Director Hervis Sports&Fashion România

”Mă bucur să fac parte din cei care vor însoți delegația la Berlin, vom fi prezenți la deschidere, felicit echipa Special Olympics și sper să aducă acasă rezultate foarte frumoase. Sper să vă autodepașiți. Din partea Comitetului Național Paralimpic vă doresc succes la Berlin!”, a zis Ciprian Anton, Vicepreședinte al Comitetului Paralimpic Român

”Vă adresez salutul de succes din partea prietenilor mei Lions din Districtul 124 România. Colaborarea dintre Fundația Internațională a Cluburilor Lions și Special Olympics International datează din anul 2000 cand s-a lansat platforma Misiune Incluziune. Mă bucur că și în România suntem aproape de voi. Dragi sportivi reprezentați România și acest lucru este foarte important: sunteți câștigători și sigur vă veți întoarce cu multe medalii acasă. Vă încurajez să faceți sport și să credeți în valorile Special Olympics: prietenia, diversitatea, respectul și toleranța”, a fost mesajul lui Marin-Florin Ilies, District Governor Elect 2023-2024, Districtul Lions 124 România

”Dragi sportivi, înainte să plec la Jocurile Mondiale de la Rio de Janeiro din 2016 un om foarte important din viața mea mi-a spus să merg acolo și să mă bucur. Eu eram pregătită doar să merg și să aduc o medalie de acolo. Așa că eu vă rog tare mult pe fiecare dintre voi cei prezenți și pe colegii voștri care nu sunt astăzi aici să nu uitați să vă bucurați cu toată ființa voastră de această călătorie. Să fiți recunoscători că aveți ocazia să fiți acolo: imaginați-vă acel stadion și miile de oameni care vă vor aplauda. Este meritul vostru că ați ajuns acolo și bineînțeles al oamenilor din jurul vostru. Bucurați-vă că sunteți parte din acest eveniment, faceți ce ține de voi fără niciun fel de presiune. Eu vă voi aplauda când vă veți întoarce acasă cu medaliile (...)”, a spus Ana-Maria Brânză, Consilier al Președintelui Olimpic și Sportiv Român.

_AK_8609
Ana Maria Brînză, alături de unul dintre sportivii români / Foto: Special Olympics

Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics, organizate după modelul Jocurilor Olimpice, la fiecare patru ani, reprezintă cel mai mare eveniment sportiv și umanitar din lume din 2023. Ediția de anul acesta este găzduită pentru prima dată în istoria Jocurilor Mondiale Special Olympics de capitala Germaniei, Berlin. La ediția precedentă de la Abu Dhabi din 2019, sportivii noştri au câștigat 56 de medalii: 7 de aur, 18 de argint și 21 de bronz, la opt discipline sportive.

Cu prilejul Jocurilor Mondiale, la Berlin are loc Summit-ul Global al Tinerilor Lideri Special Olympics, eveniment ce reunește echipe unificate de tineri cu și fără dizabilități din toate colțurile lumii, cu scopul de a-i motiva, încuraja și inspira să conducă proiecte de impact social și de incluziune în școlile și comunitățile lor. România va fi reprezentată de Mara Oprea (Sportiv Lider Special Olympics) şi Anca Oprea (partener), ambele din Arad, alături de un mentor de la Special Olympics România. Este primul eveniment din istoria Summit-urilor Special Olympics condus de tineri pentru tineri, cu și fără dizabilități intelectuale, echipa României având un rol reprezentativ în primul Consiliu Global al Tinerilor Lideri și de organizator al evenimentului.

Etichete: lot romania special olympics , jocurile mondiale de vara special olympics berlin 2023


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu

Recunoști personajul? Acum nouă ani era un copil și sărbătorea titlul cu Gigi Becali la Iași, acum e titular la FCSB
WhatsApp Image 2024-04-18 at 15.44.47
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Tennis - ATP/WTA World Tour 2017 Mutua Madrid Open 2017 Day Seven La Caja Magica, Madrid, Spain - 12 May 2017
"Am intrat în biroul lui Ancelotti și a început să plângă!" Transferul care i-a "rupt" sufletul italianului
profimedia-0861141500
Au apărut primele imagini: Ion Țiriac a primit ”bijuteria” după 5 ani! ”Nu întrebați cât costă, că e obscen”
Screenshot 2024-04-18 at 21.05.58
Recomandările redacției
FOTBAL:UNIVERSITATEA CRAIOVA-CFR CLUJ, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2023)
Cristi Manea și-a anunțat plecarea de la CFR Cluj, după 1-5 cu Farul Constanța

Exclusiv Apel pentru Dan Petrescu, după umilința CFR-ului cu Farul: ”Nu au nicio șansă”. Florin Prunea avertizează: ”Degringoladă”
Ce a spus Gică Hagi despre Constantin Budescu, după ce "Magicianul" n-a rezistat decât 8 luni la Farul
CFR Cluj v Farul Constanta - SuperLiga, Cluj-Napoca, Romania - 30 Oct 2023
Foto S-a decis! Barcelona știe când va juca primul meci pe ”bijuteria” de 1,6 miliarde de euro
camp-nou1
Citește și
Arpad Paszkany s-a afișat cu noua iubită, cu 24 de ani mai tânără, iar acum s-a aflat totul: femeia a rupt tăcerea
Exclusiv Cu ce se ocupă Rebecca, fiica cea mare a Anamariei Prodan, la 25 de ani. Mesaj emoționant, primit de la mama ei
rebecca
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arăta Sofia Vergara când și-a început cariera de model. Actrița este neschimbată la vârsta de 51 de ani
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Cum arată Samantha Fox la 58 de ani. Interpreta hitului "Touch Me", care punea pe jar imaginația bărbaților, e măritată cu o femeie
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
De ce Sergiu Nicolaescu era convins că are un fiu? „M-a ales să fiu tatăl copilului ei"
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
El a fost ”regele” radioului românesc, ascultat de întreaga naţiune. Îţi dai seama cine este tânărul din imagine?
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
”A fost ruina vieții mele”. Dezvăluirea lui Ion Țiriac: ”Pot să scriu 3 romane”
ion-tiriac1

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Lino Golden s-a căsătorit civil cu aleasa lui. Primele imagini cu tinerii îmbrăcați la patru ace, în alb și negru
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”