profimedia-0861230192
”Ieși afară!”. Ladislau Boloni și-a vărsat nervii pe un jurnalist, după umilința cu AS Monaco
Frankfurt am Main am 16.Oktober 2023 Deutsche Bank Park Medientermin der EURO 2024 GmbH v.l., Henri-Delaunay-Pokal, im H
Supercomputerul a decis! Cine va câștiga EURO 2024
gigi becali
Exclusiv ”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

VIDEO 3 kamikaze au murit în apropierea Stade de France. Peste 120 de morţi după masacrul de la Paris

14.11.2015, 00:09

UPDATE 09:00: Bilanțul oficial provizoriu anunțat de autoritățile franceze după masacrul de vineri seara, de la Paris, este de peste 120 de morți, anunţă Digi24. Potrivit ultimelor informaţii, peste 80 de persoane au fost ucise în urma unei luări de ostatici la sala de spectacole Bataclan, unde avea loc un concert al grupului hard rock Eagles of Death Metal. Trei explozii, comise aparent de terorişti sinucigaşi, au avut loc în zona stadionului "Stade de France", în timpul meciului Franţa - Germania. În paralel, teroriştii au deschis focul cu arme automate la restaurante şi terase din zonele Bichat, Charonne şi Bataclan, situate în centrul Parisului.

fani pe gazon
  • SuperLiga: Hermannstadt - Petrolul, joi, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - CFR, joi, 21:45, DGS 1

Cele 6 zone vizate de atentate teroriste vineri seara:
Sala de concerte Bataclan
Arena Stade de France
Bulevardul Charonne 
Strada Alibert
Zona Fontaine au Roi
Bulevardul Voltaire

Ambasada României în Franța: Dacă dețineți informații despre cetățeni români care se află într-o situație de urgență generată de atentatele în curs, contactați Ambasada României la Paris pe numerele: +33 (0) 68 07 13 729 și +33 (0) 1 47 05 07 55 sau pe adresa de email paris.consul@mae.ro.

Opt teroriști și-au pierdut viața vineri seară în atentatele de la Paris, dintre care șapte s-au aruncat în aer, potrivit primelor constatări ale anchetatorilor, a făcut cunoscut pentru AFP o sursă apropiată anchetei.

Patru dintre acești agresori au murit în sala de spectacole Bataclan, dintre care trei acționând o centură cu explozivi, ultimul fiind ucis în timpul asaltului forțelor de ordine. Trei kamikaze au murit la Stade de France, iar altul pe bulevardul Voltaire, în apropiere de Bataclan, a detaliat sursa.


Publicaţia italiană Corierre della Sera şi postul Euronews spun că gruparea Statul Islamic ar fi revendicat atacurile de la Paris. Martori de la sala de concerte - acolo unde sunt și cele mai multe victime - susţin că atacatorii ar fi strigat "Asta e pentru Siria" și "Allah Akhbar". 


UPDATE 02:45 - Între timp, bilanţul victimelor atacurilor din Paris a ajuns la peste 100 de morţi, susţine Digi 24. De asemenea, potrivit L'Equipe, lângă Stade de France s-au putut auzi două explozii, la două minute una de alta. 


UPDATE 02:35 - Un jurnalist al site-ului Goal aflat pe Stade de France în timpul evenimentelor tragice de la Paris a vorbit despre momentele teribile prin care el şi ceilalţi spectatori au trecut.

Our correspondent Loic Tanzi was in the Stade de France tonight. Here is his reaction to the awful scenes seen in Paris this evening.

Posted by Goal.com UK on 13 Noiembrie 2015

De asemenea, antrenorul naţionalei Germaniei, Joachim Low, a recunoscut că este şocat de ceea ce s-a întâmplat.

"Suntem în stare de şoc. Meciul şi golurile trec în plan secund acum. Am aflat la vestiare ce s-a întâmplat, iar noi eram deja puţin speriaţi de ameninţarea cu bombă care ne obligase mai devreme să petrecem trei ore în afara hotelului", a spus Low.


UPDATE 01:50 - Potrivit cotidanului Le Parisien, bilanţul exploziei de la Stade de France este de 4 morţi, 11 răniţi grav şi 39 de răniţi grav. Mai multe surse susţin că a fost vorba de un atac sinucigaş.

PUTEŢI URMĂRI DESFĂŞURAREA EVENIMENTELOR DIN PARIS PE DIGI24


UPDATE 01:00 - Trei persoane şi-au pierdut viaţa şi alte câteva au fost rănite, în urma exploziei care a avut loc în apropierea arenei Stade de Drance, a anunţat preşedintele federaţiei franceze, Noel Le Graet.

"Evenimentul (meciul - n.r.) a fost stricat de ceea ce s-a întâmplat în jurul stadionului. A fost o explozie care a cauzat trei decese, iar alte persoane au fost rănite", a afirmat oficialul francez, potrivit goal.com.

Preşedintele federaţiei a adăugat că, la acest moment, "stadionul este sigur, iar oamenii au început să iasă normal". De altfel, primii spectatori au fost deja evacuaţi din stadion. 


Momente de teroare la Paris, unde mai multe zeci de persoane şi-au pierdut viaţa, în urma a trei atacuri. O explozie a avut loc în apropierea Stade de France, unde s-a disputat amicalul dintre Franţa şi Germania, câştigat cu 2-0 de echipa gazdă.

Unele surse susţin că în atacul din zona arenei ar fi fost folosite grenade.

În urma incidentelor, preşedintele Franţei, Francois Hollande, care urmărea partida alături de ministrul german de Externe, a fost evacuat urgent.

Mai jos îţi prezentăm imagini din timpul meciului. În minutul 20, o explozie s-a auzit extrem de tare pe stadion.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

În acelaşi timp, France 24 a anunţat că spectatorii de pe Stade de France vor fi ţinuţi pe stadion până la securizarea zonei de către poliţie. Oamenii vor fi evacuaţi în tranşe, câteva zeci o dată, urmând ca apoi să fie escortaţi în locuri sigure. 

Cele trei atacuri au avut loc în aceeaşi zi în care naţionala Germaniei a fost evacuată de urgenţă din hotelul în care era cazată, din cauza unei ameninţări cu bombă, care s-a dovedit a fi falsă, în cele din urmă.

Franţa este gazda Campionatului European de anul viitor, iar evenimentele din această seară ridică semne de întrebare în privinţa securităţii, cu doar câteva luni înainte de startul turneului final. 

Atentatul de azi vine la câteva luni distanţă de la tragedia din redacţia Charlie Hebdo. În ianuarie 2015, fraţii Cherif şi Said Kouachi, francezi de origine algeriană, au pătruns în redacţia publicaţiei, deschizând focul asupra celor aflaţi în interior.

Cei doi terorişti, ucişi două zile mai târziu de forţele de ordine, susţineau că jurnaliştii de la Charlie Hebdo au fost pedepsiţi pentru gravele ofense aduse profetului Mahomed de caricaturile publicate.

Sursa foto: Twitter

Etichete: video , franta , paris , atentat , stade de france


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet

Când Kema Ward-Hopper și logodnicul ei de atunci, Nicholas Hopper, ambii din SUA, au decis să se...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar
vlad-chiriches
Sepsi - FCSB 2-2. Gafa lui Ștefan Târnovanu amână petrecerea de titlu
Screenshot 2024-04-24 231756
Cum l-a numit Anamaria Prodan pe Ronald Gavril: impresara nu s-a ferit să spună cum îl strigă pe boxer
Screenshot (478)
FC Botoșani - Dinamo 2-1. Thriller în Moldova: autogol, accidentare horror, eliminare și gol în prelungiri
FOTBAL: FC BOTOSANI - DINAMO BIUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (23.04.2024)
Recomandările redacției
gigi becali
Exclusiv ”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”

Ce pierdere grea pentru FCSB! Un titular e OUT pentru derby-ul cu Farul
FOTBAL:FCSB-UNIVERSITATEA CRAIOVA, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (7.04.2024)
Jurgen Klopp, deziluzionat după înfrângerea din Merseyside Derby: ”Nu are niciun sens. Este o nebunie”
Premier League Everton v Liverpool Jürgen Klopp Manager of Liverpool looks on in the pregame warmup session during the P
Răzbunarea perfectă a FCSB-ului. Roș-albaștrii pot câștiga titlul împotriva lui Gică Hagi
FOTBAL:FCSB-UNIVERSITATEA CRAIOVA, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (7.04.2024)
Citește și
"Femeia din umbră" în timpul ocupaţiei Franţei de către Germania nazistă are 102 ani. Ce urmează să facă
profimedia-0864186572
"Absolut inacceptabil!" Rusia a reacționat imediat după afirmațiile făcute de Emmanuel Macron
Kremlin spokesman Dmitry Peskov with Vladimir Putin
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
https://newsweek.ro/istorie/a-invins-mihai-viteazul-in-batalia-de-la-calugareni-adevarul-despre-lupta-cu-sinan-pasa
https://newsweek.ro/istorie/a-invins-mihai-viteazul-in-batalia-de-la-calugareni-adevarul-despre-lupta-cu-sinan-pasa
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Dembele și Mbappe au adus titlul la PSG. Gol de mare rafinament marcat de Kylian plus o fază în care și-a ridiculizat adversarul VIDEO
Dembele și Mbappe au adus titlul la PSG. Gol de mare rafinament marcat de Kylian plus o fază în care și-a ridiculizat adversarul VIDEO
Foto I-a luat 17 ani să o spună! Materazzi, declarații fără precedent despre lovitura de cap a lui Zidane
deschidere

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap:
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool