FOTBAL:ROMANIA-IRLANDA DE NORD, AMICAL (22.03.2024)
Cum a reacționat Radu Drăgușin, după ce Anghel Iordănescu și Mircea Lucescu au făcut deplasarea cu naționala, la Madrid
2023 Internazionali BNL d’Italia - Day 2
Live Video Gabriela Ruse - Clara Burel, ACUM pe DGS 4. Românca, în turul II la WTA 250 Rouen
Ce a spus Louis Munteanu despre viitorul său la Farul: atacantul e pe lista FCSB-ului și a Rapidului
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Stirile Digi Sport

Simona Halep a câștigat turneul de la Madrid! A învins-o cu 6-2, 6-4 pe Dominika Cibulkova

07.05.2016, 09:22

CLICK AICI PENTRU A URMĂRI LIVE VIDEO, PE DIGI SPORT 2, SEMIFINALELE TURNEULUI MASCULIN DE LA MADRID

halep victorie madrid finala
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

Simona Halep a învins-o pe Dominika Cibulkova în două seturi, scor 6-2, 6-4 în finala turneului WTA de la Madrid și și-a trecut în palmares primul trofeu în 2016 și primul pe zgura din capitala Spaniei, după ce în 2014 a pierdut ultimul act în fața Mariei Sharapova

Calificată într-o finală după 9 luni, sportiva din Constanța a avut o prestație la înălțime pe tot parcursul meciului desfășurat sub privirile lui Ion Țiriac, Nadia Comăneci sau Bogdan Stelea, printre alții. A avut 4 ași și o mulțime de lovituri excelente, profitând și de mai multe greșeli neforțate ale adversarei, care a fost vizibil pusă în dificultate de siguranța de care a dat dovadă Simona. Precedenta finală jucată de Halep este cea din august 2015, de la Cincinnati, când a cedat cu 3-6, 6-7 în fața Serenei Williams.

Halep (24 ani), a şasea favorită a turneului patronat de Ion Ţiriac, s-a impus după o oră şi 20 de minute. În primul set, s-a desprins repede la 5-1, încheind setul după doar 30 de minute, cu 6-2. Setul secund a început cu dreptul pentru Halep, care a reuşit breakul, apoi s-a desprins la 2-0 şi şi-a păstrat avantajul până la final, impunându-se cu 6-4. 

În acest moment, scorul meciurilor directe dintre Simona Halep și Dominika Cibulkova este 3-2 în favoarea jucătoarei din Slovacia. Precedentul succes al sportivei noastre fusese obținut în 2002, în sferturile de finală ale turneului de la Bruxelles (0-6, 6-4, 6-3).


Simona Halep a primit trofeul din partea Nadiei Comăneci.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media


LIVE TEXT

UPDATE 20:34: Halep - Cibulkova 6-2, 6-4. Game, set și meci pentru Simona, care câștigă primul său titlu în 2016! A încheiat meciul cu un as și a încununat, astfel, o prestație la înălțime arătată pe tot parcursul turneului.

UPDATE 20:28: Halep - Cibulkova 6-2, 5-4. Game câștigat la 15 de Dominka Cibulkova și Simona servește pentru meci!

UPDATE 20:24: Halep - Cibulkova 6-2, 5-3. O nouă serie de lovituri foarte bune pentru jucătoarea din România, care a încheiat game-ul cu al doilea as al meciului. Prestație foarte bună pentru Simona, care e la un singur game de câștigarea finalei.

UPDATE 20:20: Halep - Cibulkova 6-2, 4-3. Dominika își câștigă serviciul și rămâne la un singur game în spate în acest al doilea set. A avut o vizibilă creștere în joc în acest al șaptelea game al setului și loviturile i-au intrat foarte bine. A plimbat-o mult pe teren pe Simona, care a scos în câteva rânduri în situații neașteptate, însă fără a reuși un nou break, care ar fi adus-o în postura de a servi pentru câștigarea meciului.

UPDATE 20:16: Halep - Cibulkova 6-2, 4-2. Simona câștigă la 0 pe propriul serviciu. Și-a adjudecat game-ul cu un prim as reușit în această finală. Joc excelent pentru jucătoarea de pe locul 7 WTA.

UPDATE 20:12: Halep - Cibulkova 6-2, 3-2. Jucătoarea din Slovacia își câștigă serviciul la 30 și se aprope la un game. Cheamă din nou antrenorul pe teren, pentru a încerca să găsească un antidot pentru jocul Simonei și pentru propriile greșeli, destul de dese.

UPDATE 20:08: Halep - Cibulkova 6-2, 3-1. Jucătoarea constănțeană se desprinde din nou la două game-uri. Adversara a avut 30-0, dar Simona și-a păstrat calmul și și-a adjudecat pe propriul serviciu un game care a ajuns de 5 ori la avantaje. Stare de spirit foarte bună pentru Halep, care pare stăpână pe sine și găsește de multe ori antidotul pentru loviturile adversarei. Multe greșeli neforțate pentru Cibulkova, care și la ultima minge a game-ului a lăsat mingea să treacă, fiind convinsă că nu va prinde terenul, dar Simona a avut câștig de cauză.

UPDATE 19:57: Halep - Cibulkova 6-2, 2-1. Jucătoarea din Slovacia câștigă pe propriul serviciu și își trece în cont primul game câștigat în acest al doilea set.

UPDATE 19:54: Halep - Cibulkova 6-2, 2-0. Simona face 2-0 cu o minge norocoasă, care a căzut în terenul adversarei după ce a lovit banda fileului. A profitat și de câteva lovituri trimise de Cibulkova în fileu, printre care și o scurtă care cu siguranță nu ar mai fi putut fi ajunsă de jucătoarea din România.

UPDATE 19:49: Halep - Cibulkova 6-2, 1-0. Start excelent în setul al doilea pentru jucătoarea noastră, care a început cu un break. Schimburi frumoase între cele două jucătoare. La punctul decisiv, Halep a plimbat-o pe slovacă de-a lungul liniei de fund și a ajuns rapid la o minge scurtă pe care i-a trimis-o adversara, adjudecându-și primul game cu o lovitură care a prins-o pe picior greșit pe Cibulkova.

UPDATE 19:43: Halep - Cibulkova 6-2. Simona câștigă primul set! Sportiva noastră a revenit de la 0-40 pe propriul serviciu și s-a impus la avantaje, arătând din nou același joc solid și reușind să o surprindă pe jucătoarea din Slovacia cu lovituri puternice și bine plasate.

UPDATE 19:38: Halep - Cibulkova 5-2. Game bun reușit de jucătoarea din Slovacia, care a restrâns diferența la 3 game-uri.

UPDATE 19:35: Halep - Cibulkova 5-1. Simona se desprinde la 4 game-uri în față. Continuă să trimită lovituri excelente și își plimbă adversara de-a lungul terenului. 

UPDATE 19:31: Halep - Cibulkova 4-1. Încă un break reușit de jucătoarea noastră! Are un retur foarte bun și profită din plin de cele câteva greșeli comise de adversară. După acest game, Cibulkova solicită intervenția antrenorului.

UPDATE 19:27: Halep - Cibulkova 3-1. Primul game ajuns la avantaj în această finală este adjudecat de Simona Halep, pe propriul serviciu.

UPDATE 19:21: Halep - Cibulkova 2-1. Game adjudecat la 0 de Dominika Cibulkova pe propriul serviciu, primul pentru ea în acest meci. Jucătoarea din Slovacia se retrânge diferența la un singur game.

UPDATE 19:19: Halep - Cibulkova 2-0. Simona câștigă și pe propriul serviciu și are încă din start două game-uri în față. Lovituri excelente pentru jucătoarea din Constanța, care arată siguranță în joc și stăpânire de sine, în acest început de meci.

UPDATE 19:16: SET 1: Halep - Cibulkova 1-0. Break pentru Simona! Sportiva noastră începe finala cu un game câștigat pe serviciul adversarei și are 1-0.

UPDATE 19:12: Începe meciul dintre Simona  Halep și Dominika Cibulkova. Jucătoarea din Slovacia servește prima în această finală a turneului WTA de la Madrid.

UPDATE 19:05: Simona Halep și Dominika Cibulkova au intrat pe teren și încep încălzirea, înaintea finalei turneului WTA de la Madrid.

Asistă și Nadia Comăneci la meciul dintre Halep și Cibulkova, din finala turneului WTA de la Madrid. Fosta mare gimnastă a venit special pentru a urmări meciul și a anticipat un joc frumos între cele două.

"Mă bucur că Simona Halep a ajuns în finală, am presimțit că va ajunge în finala și sper să fie un joc frumos, pentru că sunt două sportive care sunt foarte iuți amândouă și diferența de înălțime e cam pe acolo", a declarat Nadia Comăneci, înaintea finalei dintre Simona Halep și Dominika Cibulkova, în exclusivitate pentru Digi Sport.


Simona Halep se află în faţa câştigării primului titlu din 2016. Ocupanta locului 7 WTA va juca în finala turneului de la Madrid, dotat cu premii totale de 4.771.360 dolari, împotriva sportivei din Slovacia, Dominika Cibulkova.

Prin calificare în ultimul act al turneului care va fi transmis în exclusivitate de Digi Sport, începând cu 2017, "Simo" şi-a egalat cea mai bună performanţă a ei în competiţia de la Madrid, după finala pierdută în 2014, în faţa Mariei Sharapova.

De asemenea, aceasta este prima finală pentru Halep, după aproape 9 luni. Ea a disputat ultimul act de la Cincinnati, în august 2015, şi a fost învinsă de numărul unu mondial, Serena Williams, în două seturi, 3-6, 6-7.

De partea cealaltă, pentru ocupanta locului 38 WTA, aceasta este cea mai importantă finală, de la ultimul act de la Australian Open (2014), atunci când a fost învinsă de Na Li (6-7, 0-6).

Cibulkova (27 ani, 38 WTA) o conduce pe Halep cu 3-1 la meciurile directe. Singura victorie a româncei datează din 2012, în sferturi, la Bruxelles, pe zgură, 0-6, 6-4, 6-3. Cibulkova s-a impus în 2011 în primul tur la s-Hertogenbosch (iarbă), cu 6-3, 6-0, în 2013 la Indian Wells, 7-5, 7-6 (3), în turul al doilea, şi în 2014, în sferturi la Australian Open, cu 6-3, 6-0, ultimele două pe hard.

Partida dintre Dominika Cibulkova şi Simona Halep se va disputa sâmbătă, nu înainte de ora 19:00 (ora României) şi va putea fi urmărită în format LIVE TEXT pe digisport.ro.

Sâmbătă, 7 mai, se dispută şi semifinalele turneului masculin de la Madrid, în direct la Digi Sport 2. Programul: 

Andy MURRAY (GBR) vs. Rafael NADAL (ESP) -14:00

Kei NISHIKORI (JPN) vs. Novak DJOKOVIC (SRB) - 21:00

Etichete: madrid , halep , halep madrid , live text halep , live halep cibulkova , simona halep a castigat turneul de la madrid , halep a castigat turneul de la madrid , halep trofeu madrid , halep cibulkova madrid , halep cibulkova madrid finala , halep cibulkova madrid victorie


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară

În timp ce-și renovau bucătăria din casa lor veche, doi soți din Dorset, Anglia, au descoperit o...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
FC Barcelona v Paris Saint-Germain: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Notele primite de Istvan Kovacs în marile publicații sportive, după Barcelona - PSG 1-4

Barcelona a fost învinsă la scor de PSG, 1-4, în returul sferturilor de finală ale UEFA Champions...

Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
"S-a terminat!" Presa catalană nu a avut milă de Istvan Kovacs. Cuvinte greu de digerat pentru centralul român
xavi kovacs (20)
După o lună, Adrian Mutu și-a dat șapca jos! Ce a ieșit
Screenshot 2024-04-02 at 23.10.18
Manchester City - Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d.). ”Galacticii”, în semifinalele UEFA Champions League!
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium
Recomandările redacției
Ce a spus Louis Munteanu despre viitorul său la Farul: atacantul e pe lista FCSB-ului și a Rapidului

Barcelona și-a aflat sancțiunile după meciul cu PSG
FC Barcelona vs Paris Saint Germain
Un rival nu crede în varianta Marius Șumudică la Rapid: ”Este un subiect închis”
FOTBAL:ASTRA GIURGIU-STEAUA BUCURESTI, PLAY OFF LIGA 1 ORANGE (16.04.2016)
Exclusiv Antrenorul-revelație din România a spus de ce a refuzat-o pe Dinamo
FOTBAL:DINAMO BUCURESTI-RAPID BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET (27.01.2024)
Citește și
Legendarul Boris Becker a lăudat revenirea pe teren a Simonei Halep: ”Mă bucur că a revenit!”
Tennis Nitto ATP Finals - DJOKOVIC vs RUNE
Edi Iordănescu a avut puterea să zâmbească după România - Columbia 2-3: ”Dacă erau mai multe minute, câştigam”
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
Transferurile iernii n-au confirmat la Universitatea Craiova. Un jucător a plecat deja, alţi doi sunt pe listă
Transferurile iernii n-au confirmat la Universitatea Craiova. Un jucător a plecat deja, alţi doi sunt pe listă
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
A izbucnit în plâns: final dureros al confruntării dintre Badosa și Sabalenka VIDEO
A izbucnit în plâns: final dureros al confruntării dintre Badosa și Sabalenka VIDEO
Ultima mișcare a ”Tricolorilor” lui Iordănescu înaintea meciului de cinci stele cu Columbia
crop_dragusin

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro