sorana-cirstea
Banii primiți de Sorana Cîrstea, după ce a rezistat doar o oră și 20 de minute la Indian Wells 2024
Melbourne, Australia. 27th January, 2017. Danish tennis player Caroline Wozniacki is in action during the finals match at the Australian Open vs Romanian tennis player Simona Halep on Jan 27, 2018 in Melbourne, Australia - ©Yan Lerval/Alamy Live News
Nu toată lumea este de acord cu Simona Halep. Încă un nume mare îi dă dreptate Carolinei Wozniacki
Berlin, Germany. 05th Oct, 2021. Trophy, cup, trophy, object recording, overview interior, illuminated, illuminated, stadium interior. Stadium overview, UEFA EURO 2024 Logo and Brand Launch at Olympiastadion on October 05, 2021 in Berlin, Germany. Pool ph
Nu s-a mai întâmplat niciodată în fotbalul european! Premieră la EURO 2024, chiar în grupa României
Digi Sport 1 Live
Acum
Liga Digi Sport

5 episoade inedite la US Open. Surprizele mari, nervii Jelenei Jankovic și victoria emoționantă a lui Venus

27.08.2013, 21:48

A 133-a ediție a turneului de Grand Slam de la Queens (Statele Unite) a început pe 26 august! Prima veste importantă a competiției a fost retragerea lui James Blake (DETALII), dar și faptul că Rafael Nadal ar putea redeveni lider mondial dacă se va impune la US Open.

venus williams principala
  • Liga 2: Corvinul - Buzău, joi, 19:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, joi, 21:30, DGS 1

În afară de acestea și de rezultatele scontate ale primului tur, alte câteva episoade interesante au surprins la Flushing Meadows, iar digisport.ro le prezintă mai jos, de la surpriza colosală a eliminării lui Kei Nishikori, până la pedanteria francezului Gasquet.

5. Lacrimi de bucurie, lacrimi de tristețe
Venus Williams (33 de ani) ar putea fi la ultimul său US Open, în fața propriilor fani, iar americanca a făcut tot posibilul să nu-și dezamăgească susținătorii în primul tur.

Deși a jucat în fața unei specialiste a hardului, Kirsten Flipkens, Venus, câștigătoare a două turnee US Open, s-a impus cu un categoric 6-1, 6-2 și va juca în turul II cu Jie Zheng. Niciodată nu a fost Venus Williams eliminată în primul tur la US Open!


Pe de altă parte, Serena a trecut fără emoții de italianca Schiavone, scor 6-0, 6-1, astfel că surorile rămân în competiția de casă din Statele Unite. În altă ordine de idei, asiatica Kimiko Date Krumm (42 de ani) a fost eliminată de Paula Ormaechea, cele două sportive fiind născute în aceeași zi, 28 septembrie.

De două ori mai în vârstă însă, Date Krumm a părăsit întrecerea în care a ajuns până în sferturile de finală în 1993 și 1994! Aflată la cel de-al 12-lea US Open din carieră, japoneza s-ar putea retrage din competiții înainte de 2014.

4. Elegantul Gasquet



Richard Gasquet a fost sportivul care a atras toate privirile în prima zi a concursului, grație vestimentației sale inedită, în colorit alb-vișiniu.

Original și foarte elegant, jucătorul născut în 1986 la Beziers a dispus fără probleme de localnicul Michael Russell, veteranul american fiind înfrânt în trei seturi, cu doar 9 game-uri câștigate. De altfel, în afară de prestația lui Rafael Nadal, doar Gasquet a lăsat aceeași impresie de forță și calitate în joc, pe parcursul primei zile.  

Gasquet, venind după două turnee câștigate pe ciment în acest an, are un bilanț de 24 de victorii și doar 7 eșecuri pe hard în 2013, iar specialiștii se întreabă dacă jucătorul din Hexagon are forța de a trece în sfârșit de turul 4 la Flushing Meadows.

Cert este că Richard Gasquet a punctat solid la impresia artistică, atât prin joc, cât și prin vestimentație, la fel cum s-a întâmplat și cu excentrica Venus Williams.

3. Surprize uriașe: Gulbis și Nishikori OUT



Primul mare șoc al zilei a fost eliminarea japonezului Kei Nishikori, favorit nr. 11, care a fost trimis acasă în trei seturi de anonimul britanic Daniel Evans, locul 179 mondial. 6-4, 6-4, 6-4 a fost scorul disputei, cel mai bun rezultat din cariera lui Evans.

Nishikori, cel mai bine clasat jucător japonez din istoria ATP, n-a părut niciodată că se ridică la nivelul competiției, încheind astfel un an modest la turneele de Grand Slam. Nu a fost însă singura surpriză a zilei.

Ernests Gulbis, care aproape reușise să-l învingă pe Nadal în ultima lună, a cedat în set decisiv în fața austriacului Andreas Haider-Maurer, deși a condus cu 2-1 la seturi. În decisiv a 6-4 pentru Haider-Maurer, care l-a trimis acasă pe letonul aflat pe lista favoriților, așa cum a reușit și croatul Ivan Dodig în fața lui Verdasco. Spaniolul Verdasco a fost condus cu 2-0 la seturi, a egalat situația pe tabelă, dar nu a făcut față decisivului, în condițiile în care Dodig a arătat calități excelente pe suprafețele rapide, unde vine deseori curajos la fileu.

2. Nervii Jelenei Jankovic



Fost număr 1 mondial, sârboaica Jelena Jankovic a fost protagonista unui meci tensionat în turul inaugural, contra favoritei locale Madison Keys. Jankovic s-a impus fără prea mari emoții, scor 6-4, 6-3, în ciuda faptului că a întâlnit un public ostil, care a încercat tot timpul s-o împingă de la spate pe adolescenta Keys.

Revenită după o accidentare, sportiva din SUA s-a descurcat onorabil în fața finalistei din 2008, care are 10 victorii din 10 în turul 1 la US Open, de-a lungul carierei. După meci însă, Jelena Jankovic a avut ceva de reproșat arbitrului de scaun: modul în care au fost gestionate manifestările spectatorilor din tribune.

Mai precis, Jankovic i-a reproșat oficialului faptul că nu a făcut nimic pentru a-i opri din discuții pe fani, atunci când sârboaica se afla la serviciu. "M-au și fluierat. Nu e ceva normal și e treaba ta să ai grijă de asta, nu a mea", i-a spus tăios Jankovic, la final, arbitrului. Rămâne de văzut dacă situația se va repeta în tururile următoare.

1. Suferință pentru Sloane, dar calificare



Cea mai promițătoare jucătoare din Statele Unite, Sloane Stephens (locul 16 mondial), a trecut prin mari emoții până la calificarea în turul II. După un meci dramatic, presărat cu multe greșeli neforțate, Stephens s-a impus cu 4-6, 6-3, 7-6(5), în fața lui Mandy Minella, locul 110 mondial, sportivă din Luxemburg, care a încheiat disputa în lacrimi.

La 20 de ani, Stephens a simțit presiunea tribunei, în condițiile în care a intrat în US Open după ce a ajuns în sferturi de finală la celelalte turnee de Grand Slam ale anului. Totuși, în meciul său de debut, Sloane și-a intrat greu în ritm, încheind cu un set pierdut meritat și 55 de greșeli neforțate în cont.

"Mi-au tremurat mâinile, am fost foarte emoționată. Apoi am reușit să revin la jocul meu relaxat, chiar dacă adversara mea a jucat un tenis extraordinar, pentru care o felicit", a declarat Stephens la final, în așteptarea potențialului duel cu liderul mondial Serena Williams, din turul 4. În ianuarie, la Australian Open, Stephens a produs șocul turneului, reușind să o bată pe Williams, care cu siguranță așteaptă șansa revanșei.

Etichete: venus williams , us open , kei nishikori , sloane stephens , us open 2013 , 5 episoade , episoade inedite , turul 1 la us open , williams us open


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie

O femeie din Peru a ajuns de urgență la spital, după ce ar fi înghițit un os. Medicii, însă, au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Screenshot 2024-03-26 at 22.07.30
"A fost cel mai bun!" Columbienii au remarcat un singur jucător român, după amicalul de la Madrid

România a pierdut amicalul contra Columbiei, disputat pe Civitas Metropolitano, din Madrid, scor...

Doar 6 din 17! Notele, după România - Columbia 2-3: un ”Tricolor” a strălucit și a fost omul meciului
profimedia-0859843479
România - Columbia 2-3. "Tricolorii" au evitat rușinea pe final de meci! Rezultat istoric pe Metropolitano
profimedia-0859819437
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
România își știe acum toți adversarii de la EURO 2024! Programul complet al grupei: când și unde se joacă meciurile
profimedia-0826186694
Recomandările redacției
Berlin, Germany. 05th Oct, 2021. Trophy, cup, trophy, object recording, overview interior, illuminated, illuminated, stadium interior. Stadium overview, UEFA EURO 2024 Logo and Brand Launch at Olympiastadion on October 05, 2021 in Berlin, Germany. Pool ph
Nu s-a mai întâmplat niciodată în fotbalul european! Premieră la EURO 2024, chiar în grupa României

Cu ochii în lacrimi, colegul lui Drăgușin a dezvăluit că a căutat ”porcării despre moarte”. De unde a venit salvarea
1
Giovanni Becali a dezvăluit totul: echipele din străinătate nu mai trimit scouteri pentru Dennis Man!
March 22, 2024, Bucuresti, Romania,2024 International Friendly, Länderspiel, Nationalmannschaft Romania vs Northern Irel
Chetă pentru un violator: cine a plătit, de fapt, milionul de euro care l-a scos pe Dani Alves din închisoare
Dani Alves is released on bail from Can Brians jail
Citește și
Exclusiv Reacția Soranei Cîrstea, după meciul ”de două zile” cu Sloane Stephens: ”Lumea nu știe ce e în culise!”
sorana
Video Sorana Cîrstea, victorie de senzație în fața lui Sloane Stephens. Românca se califică în turul 3 de la Miami
Qatar TotalEnergies Open 2024 Sorana Cirstea (ROU) *** Qatar TotalEnergies Open 2024 Sorana Cirstea ROU
Olivia Culpo, imaginea perfecțiunii într-un costum de baie îndrăzneț. Cum arată fosta Miss Univers la 12 ani de când a câștigat titlul
Olivia Culpo, imaginea perfecțiunii într-un costum de baie îndrăzneț. Cum arată fosta Miss Univers la 12 ani de când a câștigat titlul
Marele inamic al CSA Steaua, contactat de urgență de Gigi Becali: ”Nu are el atâția bani să mă cumpere pe mine!"
Marele inamic al CSA Steaua, contactat de urgență de Gigi Becali: ”Nu are el atâția bani să mă cumpere pe mine!"
Șefii de la UTA aruncă vina pe ultrașii Stelei pentru sancțiunea primită de la FRF
Șefii de la UTA aruncă vina pe ultrașii Stelei pentru sancțiunea primită de la FRF
Cum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul
Cum arată Tia Carrere la peste 20 de ani de la serialul "Vânătoarea de comori". Într-o rochie scurtă și decoltată, la 57 de ani, actrița pare că a făcut un pact cu timpul
Taylor Swift, în costum de baie în Bahamas, în vacanță romantică alături de iubit. O noapte de cazare, 15.000 de dolari
Taylor Swift, în costum de baie în Bahamas, în vacanță romantică alături de iubit. O noapte de cazare, 15.000 de dolari
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
În ce orașe va întârzia pensia în luna aprilie? De ce se întâmplă acest lucru
În ce orașe va întârzia pensia în luna aprilie? De ce se întâmplă acest lucru
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
Momentul în care Simona Halep i-a distrus visul unei rivale din circuit. ”Am plâns o săptămână”
Roland Garros - Simona Halep Wins Women's Final

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Taylor Swift, în costum de baie în Bahamas, în vacanță romantică alături de iubit. O noapte de cazare, 15.000 de dolari
Taylor Swift, în costum de baie în Bahamas, în vacanță romantică alături de iubit. O noapte de cazare, 15.000 de dolari
Digi World
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim
De câte ori purtați o pijama înainte de a o pune în coșul de rufe? Cât de des ar trebui să spălăm hainele cu care dormim
Digi Animal World
Momentul când o pisică reușește să evadeze dintr-o cușcă a devenit viral: „E ca un spion. Nimic nu o poate opri”
Momentul când o pisică reușește să evadeze dintr-o cușcă a devenit viral: „E ca un spion. Nimic nu o poate opri”