sorisimo
Lovitura de proporții care se pregătește în tenisul românesc
Miami Open Presented by Itau, Hard Rock Stadium, Miami Gardens, Florida, USA - 19 Mar 2024
România continuă cu trei jucătoare în TOP 100 WTA + Ce loc ocupă acum Simona Halep
Live Video&Score Oțelul - ”U” Cluj 1-1, ACUM, DGS 1. Dan Nistor a egalat din penalty
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Digi Sport Special

ANALIZĂ - Cum a pierdut Simona Halep a doua finală de la Roland Garros

10.06.2017, 23:56

Simona Halep a fost la trei game-uri distanță de primul titlu de Grand Slam și de primul loc în clasamentul WTA, dar, cu toate acestea, cea mai bună jucătoare din România a pierdut a doua ei finală de la Roland Garros, 6-4 4-6 3-6, în fața Jelenei Ostapenko.

halep ostapenko podium
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

Simona a fost condusă de două ori cu un break, în primul set (ea și-a pierdut serviciul inclusiv în game-ul inaugural), dar a revenit de fiecare dată și, apoi, și-a adjudecat manșa în timp ce se afla la primire.

Românca a continuat foarte bine și a început în forță și setul secund. Ea s-a desprins rapid la 3-0, iar, în game-ul următor, a avut trei șanse, dintre care două consecutive, pentru a face 4-0, cu dublu-break.

Ostepenko nu a renunțat și a reușit să revină în meci. După salvarea acelor mingi de break, letona a avut o serie de patru game-uri consecutive, iar, apoi, a câștigat și setul, după ce, la 4-4, a câștigat un game alb pe serviciul advers.


Halep a început bine și setul decisiv și a ajuns să conducă cu 3-1. Ostapenko a revenit și de această dată și a egalat. La 3-3, baltica a beneficiat și de un ajutor uriaș din partea fileului, care a făcut ca, la minge de break pentru ea, să schimbe direcția unei mingi care urma să iasă afară și să o facă să cadă în terenul Simonei, fără ca românca să poată să o mai ajungă.

Modul în care s-a încheiat ultimul schimb de mingi din game-ul al șaptelea al setului decisiv i-a surprins și pe cei care se ocupă de site-ul oficial al WTA: ”Incredibil! Ostapenko face break după unul dintre cele mai absurde puncte. Acel backhand puternic executat ar fi ieşit mult afară, dar fileul a făcut ca soarta punctului să fie alta. Ce a fost asta?”, a fost reacția celor de la wtatennis.com.

Din acel moment, letona nu a mai putut fi oprită și nu a mai pierdut niciun game, aducând aminte de revenirea Simonei Halep din sfertul de finală cu Elina Svitolina. Contra ucrainencei, românca a câștigat, deși a fost condusă cu 6-3 și 5-1. Ea a fost ajutată de fileu în momentul în care avea minge de set în tie-break-ul manșei a doua și, după acel moment, nu a mai cedat niciun game, adjudecându-și decisivul cu 6-0.

La final, Halep a recunoscut superioritatea adversarei sale, care, prin loviturile sale, a decis majoritatea punctelor din această finală. Simona n-a reușit astfel să o blocheze și nici nu a profitat suficient de greșelile neforțate ale jucătoarei din Letonia, care i-au adus peste jumătate din punctele obținute în această finală.

Nu eu am pierdut. Ea a câştigat meciul. Sunt foarte tristă. Dar cred că am avut un sezon foarte bun pe zgură. Sunt din nou pe locul 2 (WTA). Sunt tristă pentru că am pierdut azi, dar de fiecare dată e greu când pierzi. Doare foarte tare, dar încerc să iau tot ce a fost bun. Voi avea nevoie de timp pentru a depăşi acest moment. Nu am renunţat niciun moment în acest meci, dar ea a jucat foarte bine. După o pauză voi reveni pe teren”, a declarat românca, după meci.

Jelena Ostapenko a lovit direct câștigător de 54 de ori în finala feminină de la Roland Garros, în timp ce Halep a reușit doar 8 ”winners”. Românca a câștigat, în total, 94 de puncte, sâmbătă, pe ”Philippe-Chatrier”, dar peste jumătate dintre acestea, 54, i-au fost făcute cadou de către letonă, prin greșelile sale neforțate (numărul acestora a fost egal cu numărul loviturilor direct câștigătoare).

Faptul că Halep a greșit mult mai puțin, doar de zece ori neforțat, n-a ajutat-o prea mult, întrucât Ostapenko a obținut 102 puncte, în total.

Agresivitatea letonei a făcut-o pe româncă să alerge mai mult decât adversara. Simona a acoperit 1994,2 metri în cele două ore de joc, în timp ce Jelena a alergat 1575,2 metri.

La trei ani după înfrângerea din ultimul act de la Paris, contra Mariei Sharapova, Halep a admis că acest eșec, contra lui Ostapenko, doare mai rău decât cel din 2014, în fața rusoaicei:

Aceasta (înfrângerea) e mai dureroasă decât cea din 2014. Aceasta doare mai rău, pentru că am realizat ce înseamnă", a spus Simona Halep la conferinţa de presă care a urmat după finala cu Jelena Ostapenko, pentru ca apoi, precum o adevărată campioană, să recunoască meritele adversarei: "A jucat extraordinar. Am fost spectatoare la unele puncte. Voi lucra pentru că vreau să repet acest lucru (n.r.finala). Am fost aproape, dar ea a revenit şi a reuşit. E dificil să rămâi calm, dar ea a fost foarte bună”.

Halep a reușit însă să-i impresioneze pe Chris Evert și Ilie Năstase, în ciuda înfrângerii suferite în fața lui Ostapenko.

Oarecum surprinsă să văd performanța briliantă a Jelenei Ostapenko împotriva Simonei Halep... Simona a arătat grație în înfrângere... Ambele sunt campioane”, a postat americanca pe contul ei de Twitter.

"Suntem cu toţii dezamăgiţi, normal. Aşa cum cu siguranţă este şi ea. A fost atât de aproape să câştige finala. A avut la un moment dat parcă trei mingi de 4-0 (n.r. - în setul doi), dar adversara ei a întors meciul şi a câştigat.

E păcat când pierzi aşa. Dacă se întâmpla în primul tur, era mai uşor, dar în finală să pierzi aşa e dureros. Însă indiferent că a pierdut, Simona rămâne o campioană şi sperăm toţi să revină cât mai repede”, a spus și Năstase.

Pe de altă parte, ea fost criticată de către Mats Wilander și Martina Navratilova.

La început, Halep a fost mai aproape de linia de fund a terenului şi a împins-o pe Ostapenko de acolo, dar lucrurile s-au schimbat. A fost 6-4, 3-0, cu mingi să se desprindă la 4-0.

Nu ştiu dacă Halep s-a relaxat, dar meciul s-a schimbat de acolo. Probabil că Halep s-a tot gândit că a fost atât de aproape şi s-a panicat. A fost din ce în cea mai tensionată. Nu ai cum să pierzi acest meci. Ostapenko i-a furat titlul din mâini Simonei Halep”, a spus fostul mare jucător suedez.

"Halep a jucat cu grijă cam tot meciul sperând că Ostapenko va face greşeli. Trebuie să joci ca să câştigi, nu să nu pierzi'', a adăugat și Navratilova.

De partea cealaltă, pentru Jelena Ostapenko, primul turneu câștigat în carieră este unul de Grand Slam. Aflată la prima finală majoră, baltica nu s-a lăsat intimidată și nu a cedat nici măcar când a trebui să revină de la set și 3-0 pentru adversară.

"E uimitor ce mi se întâmplă. Nu pot să cred că sunt campioană la Roland Garros, la 20 de ani. Sunt foarte fericită și n-am cuvinte!

A fost visul meu de când am devenit jucătoare! Știam că Simona este foarte bună, dar am jucat agresiv și totul s-a întors în favoarea mea. Am încheiat în stilul meu și am luptat pentru fiecare punct. Mulțumesc echipei mele, familiei și tuturor celor care m-au sprijinit", a spus Ostapenko, cea mai tânără câștigătoare de Grand Slam, de la Sharapova încoace.

Letona a devenit prima jucătoare care a cucerit un turneu de Grand Slam fără să fie cap de serie din ultimele două decenii. Precedenta performanţă de acest gen, pe tablourile de simplu, a fost reuşită de brazilianul Gustavo Kuerten, în 1997, iar legăturile dintre cele două performanţe sunt incredibile. Ostapenko s-a născut pe 8 iunie 1997, chiar ziua în care "Guga" Kuerten a cucerit, fără să fie cap de serie, primul titlu din carieră la Roland Garros, după o finală cu spaniolul Sergi Bruguera, cel în care a devenit campion fără a fi cap de serie, la fel ca letona în acest an.

După finala de la Roland Garros, Jelena Ostapenko a făcut un salt de 35 de poziții în clasamentul WTA, până pe locul al 12-lea, în timp ce Simona Halep a ratat șansa de a deveni lideră mondială și, începând de luni, se va regăsi pe treapta a doua a ierarhiei, după germanca Angelique Kerber.

Începând din acest an, Digi Sport transmite ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE 55 de turnee WTA pe sezon.

PROGRAMUL TRANSMISIUNILOR DIGI SPORT

Etichete: finala , simona halep , roland garros , infrangere , jelena ostapenko


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară

În timp ce-și renovau bucătăria din casa lor veche, doi soți din Dorset, Anglia, au descoperit o...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
FC Barcelona v Paris Saint-Germain: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Notele primite de Istvan Kovacs în marile publicații sportive, după Barcelona - PSG 1-4

Barcelona a fost învinsă la scor de PSG, 1-4, în returul sferturilor de finală ale UEFA Champions...

Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
După o lună, Adrian Mutu și-a dat șapca jos! Ce a ieșit
Screenshot 2024-04-02 at 23.10.18
Manchester City - Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d.). ”Galacticii”, în semifinalele UEFA Champions League!
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
Recomandările redacției
Live Video&Score Oțelul - ”U” Cluj 1-1, ACUM, DGS 1. Dan Nistor a egalat din penalty

Foto Au apărut primele imagini: Ion Țiriac a primit ”bijuteria” după 5 ani! ”Nu întrebați cât costă, că e obscen”
Screenshot 2024-04-18 at 21.05.58
Video România și-a aflat adversarele de la EHF EURO 2024
romania handbal
A plecat după șapte luni de la CFR Cluj și a mers la comisii: gruparea din Gruia, bună de plată. Decizia CNSL
Citește și
Anunțul făcut de americani în cazul Simonei Halep cu aproape o lună înainte de Roland Garros
SIMONA HALEP - DIGISPORT-147
Legendarul Boris Becker a lăudat revenirea pe teren a Simonei Halep: ”Mă bucur că a revenit!”
Tennis Nitto ATP Finals - DJOKOVIC vs RUNE
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
Transferurile iernii n-au confirmat la Universitatea Craiova. Un jucător a plecat deja, alţi doi sunt pe listă
Transferurile iernii n-au confirmat la Universitatea Craiova. Un jucător a plecat deja, alţi doi sunt pe listă
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
A izbucnit în plâns: final dureros al confruntării dintre Badosa și Sabalenka VIDEO
A izbucnit în plâns: final dureros al confruntării dintre Badosa și Sabalenka VIDEO
"Am 32 de ani, nu mai sunt atât de tânără...". Simona Halep, interviu sincer, înaintea turneului de la Madrid
SIMONA HALEP - DIGISPORT-12

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro