novak-djokovic
Video Novak Djokovic, campion și la fotbal. Liderul mondial a marcat un gol și l-a imitat pe Cristiano Ronaldo
Novak Djokovic and Rafael Nadal file photo
Novak Djokovic a anunțat finalul unei ere, după ce Rafael Nadal a renunțat la un nou turneu
Exclusiv ”Cazul Ianis” continuă: cum ar fi reacționat Edi Iordănescu, după ce a fost ”înțepat” de Gică Hagi
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Fotbal Club

"Australia pregătește cel mai rău scenariu pentru Djokovic!" Ce au aflat jurnaliștii din Serbia

articol scris de Digi Sport
12.01.2022, 12:13

Novak Djokovic (34 de ani) a recunoscut că a participat la un eveniment când știa că este infectat cu Covid-19 și și-a explicat, într-o postare pe rețelele sociale, greșelile în lanț comise în ultima vreme.

profimedia-0198312748
Novak Djokovic / Foto: Profimedia
  • Liga 2: Corvinul - Buzău, joi, 19:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, joi, 21:30, DGS 1

Ce scriu sârbii despre situația lui Novak Djokovic

După ultimele informații primite, autoritățile australiene au decis să extindă investigațiile în cazul liderului mondial, iar o decizie este așteptată în ziua de joi, 13 ianuarie.

Jurnaliștii de la Blic scriu că se pregătește expulzarea lui Novak Djokovic din Australia, după dezvăluirile făcute în postarea de pe Instagram.

"Australia pregătește cel mai rău scenariu pentru Djokovic: Nu trebuie să permitem un astfel de precedent", titrează blic.rs, care apoi adaugă: "Cel mai bun jucător din lume, Novak Djokovic, nu va fi expulzat astăzi, dar există o avalanșă de noi informații, care vin din toate părțile. Sârbul a făcut astăzi un nou antrenament pe arena 'Rod Laver', iar apoi au venit informații de la biroul ministrului Imigrării, Alex Hawk, că încă nu există o decizie cu privire la expulzarea lui Djokovic. Cu toate acestea, lucrurile s-au complicat când Novak a emis declarația cu privire la ieşirea din izolare, din 18 decembrie. Guvernul australian va pregăti documente pentru a încerca să-l expulzeze pe Novak Djokovic din țară, pentru că, după cum avertizează sursele, șederea sa ar fi un 'precedent periculos', care nu trebuie să aibă loc".

Pentru greșelile în lanț recunoscute în postarea de pe rețelele sociale, Novak Djokovic ar risca până la 5 ani de închisoare în Australia, scriu jurnaliștii de la Blic.


"După șapte zile, Djokovic a decis să se adreseze întregii lumi. Din cauza acestui anunț, oficialii australieni se gândesc că 'sfârșitul pentru Novak în Australia' e aproape. Oficialii australieni sunt îngrijorați de faptul că Djokovic a recunoscut că a încălcat regulile de izolare în Serbia, după ce a aflat că a fost testat pozitiv, dar şi pentru faptul că şi-a acuzat agentul pentru informațiile false din formularul său de cerere de călătorie în Australia. Au sosit noi informații din Australia conform cărora, conform legii locale, sârbul ar putea primi cinci ani de închisoare!", scriu sârbii.

Jurnaliștii de la Blic își încheie materialul cu ideea că ar exista o conspirație mondială împotriva lui Novak Djokovic, care ar fi o victomă a unei bătălii politice. Sârbii consideră că liderul mondial și-a câștigat în instanță dreptul de a juca la Australian Open: "Lumea întreagă este împotriva jucătorului de tenis sârb, lumea întreagă speră la căderea lui, atât fizic, cât și psihic. Au încercat să-l spargă cu trucuri politice ieftine, dar a reușit să-i bată şi în afara terenului, în tribunal", notează cei de la Blic.

Comunicatul lui Novak Djokovic: "A fost o eroare de judecată"

Novak Djokovic a admis în textul publicat pe Instagram o "eroare de judecată" primind în persoană un ziarist al cotidianului francez L'Equipe pe data de 18 decembrie, în timp ce ştia că este infectat cu Covid-19, dar a asigurat că a "respectat distanţarea socială şi a purtat mască".

"Vreau mai întâi să abordez chestiunea dezinformării persistente privind activităţile mele şi participarea la evenimentele din decembrie care au precedat rezultatul meu pozitiv la testul PCR Covid. Este vorba de o dezinformare care trebuie corectată, în special pentru a linişti opinia publică în privinţa prezenţei mele în Australia şi să răspund la chestiuni care sunt foarte stresante şi preocupante pentru familia mea", arată Djokovic în comunicatul său.

"Vreau să subliniez că am făcut tot posibilul pentru a asigura siguranţa fiecăruia şi am respectat obligaţiile în materie de testare. Am asistat la un meci de baschet la Belgrad pe data de 14 decembrie, după ce s-a semnalat că un oarecare număr de persoane au fost testate pozitiv la Covid-19. Deşi nu prezentau niciun simptom de Covid, eu am efectuat pe 16 decembrie un test antigen rapid, care s-a dovedit negativ, dar din prudenţă am efectuat în aceeaşi zi un test PCR oficial şi aprobat", se mai arată în comunicat.

"A doua zi, am asistat la un eveniment de tenis la Belgrad pentru a înmâna premii unor copii şi am făcut din nou un test antigenic rapid şi am fost negativ. Eram asimptomatic şi mă simţeam bine, nu am primit nicio notificare a unui rezultat pozitiv la un test PCR după acest eveniment. A doua zi, pe 18 decembrie, am fost la centrul meu de tenis din Belgrad pentru a îndeplini un angajament de lungă dată pentru un interviu şi o şedinţă foto pentru L'Equipe. Am anulat toate celelalte evenimente, cu excepţia interviului pentru L'Equipe. M-am simţit obligat să merg să realizez interviul pentru L'Equipe întrucât nu am vrut să fiu nepoliticos, dar am respectat distanţarea socială şi am purtat mască, cu excepţia portretului foto făcut", se mai spune în comunicat.

"După aceea am revenit acasă, după interviu pentru a mă izola pe durata perioadei impuse, dar, recunosc a fost o eroare de judecată şi recunosc că am uitat să relatez despre acest angajament. În ceea ce priveşte declaraţia de călătorie, ea a fost depusă de echipa mea în numele meu, aşa cum le-am spus fucţionarilor de la imigrare la sosire, iar agentul meu şi-a cerut scuze sincer pentru eroarea administrativă comisă, bifând caseta greşită privind călătoriile mele anterioare sosirii în Australia. A fost o eroare umană şi cu siguranţă nu act deliberat. Trăim momente dificile în această pandemie mondială şi aceste greşeli se pot produce", precizează comunicatul.

"Deşi am apreciat că era important să abordez şi să clarific aceste informaţii eronate, eu nu voi face niciun alt comentariu, din respect pentru guvernul australian, autorităţi şi procesul în curs. Întotdeauna este o onoare şi un privilegiu să particip la Openul Australiei şi nu vreau altceva decât să mă întrec cu cei mai buni jucători din lume în faţa unuia din cel mai minunat public din lume", se conchide în comunicat.

Prezenţa sa la Melbourne poate fi însă pusă în continuare în cauză, dacă guvernul de la Canberra va decide în final să-i anuleze viza. Djokovic (34 ani) se află în centrul unei bătălii juridice de la sosirea sa în această ţară, săptămâna trecută, după ce prezentat o scutire medicală pentru a evita cerinţa de vaccinare obligatorie impusă de autorităţile australiene.

Etichete: novak djokovic , australian open , covid-19


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut niciodată operația de separare

Abby și Brittany Hensel, gemene siameze din SUA, care au devenit celebre în toată lumea după ce au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

"A fost cel mai bun!" Columbienii au remarcat un singur jucător român, după amicalul de la Madrid
Screenshot 2024-03-26 at 22.07.30
E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Ianis Hagi, răspuns tranșant pentru Edi Iordănescu după golul înscris în România - Columbia 2-3
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Recomandările redacției
Exclusiv ”Cazul Ianis” continuă: cum ar fi reacționat Edi Iordănescu, după ce a fost ”înțepat” de Gică Hagi

Mircea Rednic nu s-a abținut, după sancțiunea fără precedent primită de UTA
Planul pus la cale de Dinamo, după sancțiunea uriașă primită: ”E absolut neplăcut”
FOTBAL: POLI IASI - DINAMO BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET (01.03.2024)
Todd Boehly, OUT de la Chelsea!
Chelsea v Real Madrid, UEFA Champions League, Quarter-Final, Second Leg, Football, Stamford Bridge, London, UK - 18 Apr 2023
Citește și
I-a spus ADIO! Anunțul făcut de Novak Djokovic: "Mulțumesc pentru tot! Te iubesc!"
profimedia-0839644632
Andy Roddick îl atacă pe Novak Djokovic după Indian Wells: ”Este un gest de disperare!”
2018 US Open - Day 12
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Accidentare la FCSB! Titularul ”s-a rupt" și ar putea rata tot sezonul!
Surpriză uriașă: Dinamo a renunțat la varianta Târgoviște! Unde vor evolua „câinii” până la finalul play-out-ului
Surpriză uriașă: Dinamo a renunțat la varianta Târgoviște! Unde vor evolua „câinii” până la finalul play-out-ului
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
În ce orașe va întârzia pensia în luna aprilie? De ce se întâmplă acest lucru
În ce orașe va întârzia pensia în luna aprilie? De ce se întâmplă acest lucru
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
Novak Djokovic, OUT de la Indian Wells! Reacția sârbului după ce a pierdut în fața unui ”Lucky loser”
Tennis 2024: BNP Paribas Open MAR 11

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale