tiriac parlament

Țiriac dă în judecată Banca Națională pentru Arenele BNR. "Am prezentat documente Judecătoriei Bucureşti"

Halep cere rezolvarea problemei Arenelor BNR: "Sper să mai pot juca acolo"

HALEP

Halep negociază cu un alt mare producător de echipament sportiv. Ce sumă cere liderul WTA

halep bucuresti

Halep cere rezolvarea problemei Arenelor BNR: "Sper să mai pot juca acolo"

18.12.2017, 16:35
  • La Liga, etapa a 20-a: Betis - Barcelona (ACUM, 21:45, Digi Sport1)
  • Serie A TIM, etapa 21: Inter - Roma (ACUM, 21:45, Digi Sport 2)

Simona Halep a tras un semnal de alarmă pentru ca Terenul Central de la Arenele BNR, pe care nu s-a mai putut juca din 2015, să revină în circuitul sportiv.

"Eu am avut ocazia să joc pe Arena Centrală, dar acum este trist că nu avem o arenă unde să arătăm că am muncit în aceşti ani. Copiii nu au posibilitatea să vină şi să vadă meciurile noastre, pentru că acum suntem 5-6 fete în top 100 WTA. Cred că este momentul ca toţi să punem umărul şi să tragem un semnal de alarmă. Pentru viitorul nostru este foarte importantă această bază sportivă. Şi nu numai pentru tenis, ci şi pentru înot, fotbal şi celelalte sporturi. Este un minus pentru noi, românii, că nu avem o arenă pe care să putem creşte. Cei din Franţa sau SUA au posibilitatea să înceapă să trăiască emoţiile pe un teren mare de când sunt mici. Sper să mai am ocazia să mai joc pe această arenă. Îmi doresc să fie refăcută şi să câştigăm pentru ţară. Pentru că vom juca aici meciuri de Fed Cup", a spus liderul clasamentului WTA.

Preşedintele Comisiei Economice, Industrii şi Servicii a Senatului României, Daniel Cătălin Zamfir, a susţinut o conferinţă de presă împreună cu Ion Ţiriac, Ilie Năstase, George Cosac, Simona Halep, Camelia Potec, Bogdan Stelea şi Florin Segărceanu. Zamfir i-a solicitat în mod public premierului Mihai Tudose denunţarea protocolului "ilegal" dintre Banca Naţională şi MTS din 1991 pentru revenirea Arenelor BNR în proprietatea statului şi reintroducerea lor în circuitul sportiv.

În cadrul acesteia, Ion Ţiriac a anunţat că el şi mai mulţi foşti şi actuali jucători de tenis, precum Ilie Năstase şi Simona Halep, au dat în judecată BNR pentru reincluderea Arenelor BNR în circuitul sportiv, mai exact pentru transferul bazei din administrarea Băncii Naţionale către statul român, pentru a putea fi modernizată şi folosită.

Acţiunea în instanţă a fost depusă la Tribunalul Bucureşti, prin aceasta solicitându-se: constatarea de către instanţă a faptului că dreptul de proprietate asupra Arenelor BNR, denumite şi "Parcul cu Platani", aparţine statului român şi nu Băncii Naţionale a României; constatarea nulităţii protocolului BNR - MTS din 1991 şi obligarea BNR la plata unor daune morale în cuantum de două milioane de euro cauzate de Banca Naţională prin scoaterea şi blocarea reintroducerii Arenelor în circuitul naţional sportiv.

La 10 octombrie 2017, foşti şi actuali jucători de tenis, printre care se numără Ion Ţiriac, Ilie Năstase şi Simona Halep au făcut o petiţie către Guvernul României pentru reincluderea Arenelor BNR în circuitul sportiv.
Semnatarii petiţiei sunt: Ion Ţiriac, Ilie Năstase, Virginia Ruzici, Simona Halep, Irina Begu, Sorana Cîrstea, Andrei Pavel, Horia Tecău, Florin Mergea, Marius Copil, Adrian Ungur, Nicolae Frunză, George Cosac, Cosmin Hodor, alături de juniorii Rareş Golescu (10 ani, locul 4 naţional), Ştefan Haită (9 ani, locul 20 naţional) şi Mihai Haită (11 ani, locul 70 naţional) - prin reprezentanţii legali ai acestora.

Ion Ţiriac, proprietarul turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy, a cedat competiţia pentru doi ani la Budapesta din cauza faptului că Arenele BNR nu mai corespund cerinţelor ATP, Terenul Central fiind închis.

În 2016, la ultima ediţie a turneului la Bucureşti, Terenul Central nu a putut fi folosit, deoarece nu are avizul ISU de funcţionare, meciurile disputându-se doar pe terenurile secundare. De altfel, turneul feminin BRD Bucharest Open se desfăşoară din acelaşi motiv pe un Teren Central improvizat în parcarea complexului sportiv.

Ion Ţiriac şi Ilie Năstase au criticat în mai multe rânduri atitudinea conducerii Băncii Naţionale a României, proprietara bazei sportive din Cotroceni, pe care a acuzat-o că nu doreşte să cedeze terenul Primăriei Capitalei, dar nici să investească în modernizarea Arenelor BNR pentru a putea primi avizul ISU.

Conform unui document aflat la MTS, fostul complex sportiv Progresul include pe lângă arenele de tenis, un stadion de fotbal, săli de sport şi multe spaţii. MTS a trecut toată baza sportivă în patrimoniul BNR conform unui protocol încheiat în 1991, semnat din partea MTS de ministrul Bogdan Niculescu Duvăz şi de Mugur Isărescu din partea BNR.

51.435 de lei a fost suma virată către MTS de BNR pentru a intra în posesia terenului şi construcţiilor aferente din cele 17 hectare din centrul Bucureştiului. Conform protocolului, printre obligaţiile BNR figurează printre altele finalizarea tuturor lucrărilor de investiţii începute în 1990, obligaţia de a menţine cu prioritate destinaţia spaţiilor preluate, terenuri şi săli, pentru activitatea sportivă de performanţă a secţiilor nominalizate de MTS, colaborarea cu MTS pentru dezvoltarea sportului de performanţă, colaborarea cu MTS în vederea utilizării spaţiilor preluate pentru activităţi sportive pe baza calendarului competiţional intern şi internaţional.

La 4 octombrie 2017, Ion Ţiriac, ministrul Tineretului şi Sportului, Marius Dunca, şi preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, au fost audiaţi de Comisia economică de industrii şi servicii a Senatului României în încercarea de a găsi o rezolvare.

Conform ministrului Marius Dunca, experţii Băncii Naţionale a României au stabilit la 35 de milioane de euro valoarea fostei baze sportive Progresul, pentru cazul în care Primăria Capitalei sau MTS ar dori să preia acest obiectiv şi să-l redea sportului.

Agerpres

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

Citește și:
Situația rușinoasă în care a ajuns o tânără de 22 de ani, după ce a cerut cazare gratuită într-un hotel

Situația rușinoasă în care a ajuns o tânără de 22 de ani, după ce a cerut cazare gratuită într-un hotel

Tânăra are câteva zeci de mii de fani pe YouTube și Instagram, așa că i-a făcut o propunere...

digi24.ro
Citeşte şi

Live Text Halep - Osaka, LIVE TEXT la Australian Open, luni, la ora 08:00

collage Halep Osaka

O nouă lovitură pentru Shakira

O nouă lovitură pentru Shakira

"Chiar a spus asta? E ca un pumn în faţă". Partea necunoscută a adversarei Simonei Halep

Naomi Osaka

Halep a impresionat pe toată lumea după victoria cu Lauren Davis: Nici în filmele cu gladiatori nu am văzut așa ceva"

simona calinescu
Comentarii

Cross

ProFM
Alexandra Stan şi-a pus silicoane? Fotografiile care spun totul

Alexandra Stan şi-a pus silicoane? Fotografiile care spun totul

ProFM
S-a aflat de ce Nicole Scherzinger s-a despărţit de Lewis Hamilton! Pilotul avea anumite fantezii

S-a aflat de ce Nicole Scherzinger s-a despărţit de Lewis Hamilton! Pilotul avea anumite fantezii

Digi Film
Shennen Doherty a invins cancerul. Cum arata actrita din Beverly Hills acum

Shennen Doherty a invins cancerul. Cum arata actrita din Beverly Hills acum

Digi Film
Aparitie rara a lui Mel Gibson alaturi de logodnica sa cu 34 de ani mai tanara

Aparitie rara a lui Mel Gibson alaturi de logodnica sa cu 34 de ani mai tanara