simona halep
”E dificil, în special din cauza temperaturilor!” Simona Halep și-a anunțat obiectivul la Australian Open
simona halep
”Pentru mine este Diavolul tasmanian! Intră mereu în încurcături”. Caracterizare inedită a Simonei Halep
2020 Australian Open: Previews
Ora la care se va juca Simona Halep-Jennifer Brady, în turul I la Australian Open
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Video Halep - Svitolina 0-6, 4-6. Simona a pierdut a doua finală la rând la Roma, în faţa aceleiaşi adversare

20.05.2018, 15:25

Simona Halep a pierdut pentru al doilea an la rând în finala de la Roma, tot în faţa Elinei Svitolina. Liderul mondial a fost de nerecunoscut în primul set şi nu a mai putut reveni în meci, fiind în cele din urmă învină cu 0-6, 4-6, după doar o oră şi 7 minute de joc.

Simona Halep meci
Getty Images // Simona Halep a pierdut finala de la Roma
  • Napoli - Juventus (duminică, 26 ianuarie, 21:45, Digi Sport 1)

  • Roma - Lazio (duminică, 26 ianuarie, 19:00, Digi Sport 1)

Pentru Svitolina este al treilea titlu din acest an, după cele de la Brisbane şi Dubai, iar ucraineanca de 23 de ani se anunţă una dintre favoritele de la Roland Garros.

Ultimul act de la Foro Italico nu a avut practic istoric. Liderul mondial nu a existat în primul set, în care a câştigat doar 8 puncte şi l-a cedat în mai puţin de 20 de minute. De această dată, nici Darren Cahill nu a mai reuşit să o ajute pe Simona, iar australianul a plecat nervos de la on court coaching-ul solicitat de constănţeancă la 5-0.

În ciuda unor probleme la spate, din cauza cărora a solicitat un time-out medical şi a mers câteva minute la vestiare, liderul mondial a dat senzaţia în multe momente din setul doi că poate reveni. A fost însă evident că nu a avut energia necesară, iar nivelul jocului nu a fost suficient de ridicat pentru a o pune cu adevărat în dificultate pe Svitolina.

Epuizarea din semifinala cu Maria Sharapova şi-a spus până la urmă cuvântul, iar actul secund, deşi evident mai echilibrat, a fost adjudecat tot de jucătoarea din Ucraina, pentru a doua oară la rând campioană la Roma.


Statistica finalei de la Roma

UPDATE 15:16, Halep - Svitolina 0-6, 4-6. GAME, SET şi MECI, Svitolina! Pentru al doilea an la rând, Simona pierde finala de la Roma. La fel ca în 2017, învingătoare este Elina Svitolina. Jucătoarea din Ucraina s-a impus în două seturi, după ce anul trecut a câştigat în decisiv şi pe fondul unei accidentări pe care liderul mondial a suferit-o la gleznă. O oră şi 7 minute a durat ultimul act de la actuala ediţie. 

UPDATE 15:10, Halep - Svitolina 0-6, 4-5. Simona e la un game de înfrângere, dar ultimul game a arătat că jucătoarea noastră încă are resurse. Ultimele două puncte au fost extraordinare.

UPDATE 15:07, Halep - Svitolina 0-6, 3-5. Jucătoarea din Ucraina nu s-a pierdut cu firea la 15-30 şi a servit impecabil pentru a-şi păstra avantajul break-ului reuşit în startul setului.

UPDATE 15:01, Halep - Svitolina 0-6, 3-4. Simona rămâne în meci, după un game dificil încheiat cu as. Românca a salvat o minge de break la capătul unui schimb splendid, în care Svitolina s-a apărat incredibil.

UPDATE 14:56, Halep - Svitolina 0-6, 2-4. A patra jucătoare a lumii rămâne la conducerea jocului şi îşi păstrează avantajul din setul al doilea.

UPDATE 14:52 - Simona a revenit de la vestiare, iar meciul s-a reluat

UPDATE 14:47, Halep - Svitolina 0-6, 2-3. Primul game la 0 pentru Simona în această finală de coşmar. Imediat, jucătoarea noastră a cerut un time-out medical, a primit îngrijiri pe teren şi apoi a plecat la vestiare. Din câte se pare, este vorba despre o problemă la spate. 

UPDATE 14:45, Halep - Svitolina 0-6, 1-3. Deţinătoarea titlului în capitala Italiei se desprinde şi în setul al doilea, după un game solid pe propriul serviciu, care i-a permis să-şi consolideze break-ul.

UPDATE 14:42, Halep - Svitolina 0-6, 1-2. BREAK, Svitolina! Simona şi-a cedat din nou serviciul, după un game care a oferit şi cel mai spectaculos schimb de până acum. Din păcate, pierdut de jucătoarea noastră, care nu a ştiut să profite de situaţia favorabilă în care s-a aflat la un moment dat.

UPDATE 14:36, Halep - Svitolina 0-6, 1-1. Svitolina şi-a făcut serviciul, dar pentru prima oară a avut ceva probleme. Simona dă semne că poate reveni în meci şi a oferit o mostră din calităţile care au transformat-o în jucătoarea de top din prezent.

UPDATE 14:33, Halep - Svitolina 0-6, 1-0. Simona reuşeşte să întrerupă seria adversarei sale şi câştigă primul său game în această finală.

Statistica primului set. Cifre foarte slabe pentru constănţeancă

UPDATE 14:27, Halep - Svitolina 0-6. GAME şi SET, Svitolina! Simona încheie la 0 un prim act teribil, pe care l-a pierdut în doar 19 minute şi în care a câştigat doar 8 puncte. Schimbul de la 30-15 este, probabil, reprezentativ pentru ziua slabă a liderului mondial.

UPDATE 14:23, Halep - Svitolina 0-5. BREAK, Svitolina! Un alt game cedat uşor pe propriul serviciu de Simona, care a cerut un on-court coaching. Darren Cahill a coborât pe teren pentru a discuta cu eleva lui.

UPDATE 14:21, Halep - Svitolina 0-4. În continuare, Simona nu are replică la jocul foarte bun al Elinei Svitolina, care e dezlănţuită în aceste momente.

UPDATE 14:17, Halep - Svitolina 0-3. BREAK, Svitolina! Românca este de nerecunoscut în primele game-uri. Şi-a pierdut din nou serviciul, iar adversara sa este în deplin control.

UPDATE 14:15, Halep - Svitolina 0-2. Jucătoarea din Ucraina şi-a consolidat break-ul şi se desprinde încă din startul meciului. Multe greşeli neforţate uşoare comise de Simona până acum.

UPDATE 14:11, Halep - Svitolina 0-1. BREAK, Svitolina! Început nesigur pentru liderul mondial, care şi-a pierdut serviciul încă din primul game al finalei.

UPDATE 14:08 - A început meciul, cu Simona Halep la serviciu. 

UPDATE 14:00 - Cele două jucătoare au intrat pe terenul central de la Foro Italico. La această ore, tribunele nu sunt pline încă. 


Halep - Svitolina LIVE VIDEO WTA Roma. Simona Halep o va întâlni în finala de la Roma pe Elina Svitolina. Meciul se va disputa duminică, de la ora 14:00, în direct la Digi Sport 1. Aceasta este o reeditare a ultimului act din 2017, atunci când sportiva din Ucraina s-a impus cu 4-6, 7-5, 6-1.

Cele două jucătoare s-au întâlnit de şase ori până acum, iar scorul este egal, 3-3. Mai jos, puteţi vedea istoricul meciurilor dintre liderul mondial şi ocupanta locului 4 WTA

Meciurile dintre Halep şi Svitolina

1. Halep - Svitolina 6-1, 6-1 (2013, Turneul Campioanelor)
2. Halep - Svitolina 6-3, 7-5 (2014, Fed Cup)
3. Halep - Svitolina 6-4, 5-7, 1-6 (2017, Roma, finala)
4. Halep - Svitolina 3-6, 7-6, 6-0 (2017, Roland Garros, sferturi)
5. Halep - Svitolina 1-6, 1-6 (2017, Toronto, semifinale)
6. Halep - Svitolina 3-6, 4-6 (Turneul Campioanelor)

Reeditarea finalei din 2017

În 2017, Simona, care ocupa la momentul jocului locul 4 WTA, a fost învinsă de Elina Svitolina (11 WTA, în 2017) cu 6-4, 5-7, 1-6, chiar în ultimul act.

Halep s-a impus în primul set cu 6-4 şi a avut nevoie de îngrijiri medicale la glezna dreaptă înaintea actului secund.

Românca a primit din nou îngrijiri medicale în setul al doilea, la scorul de 4-3 pentru Svitolina, când i-a fost bandajată glezna. Jucătoarea din Ucraina a câştigat setul cu 7-5, iar în decisiv s-a impus cu un categoric 6-1.

Două ore şi şapte minute a durat finala turneului de categorie Premier 5.

Simona, la a 30-a finală

Halep a atins sâmbătă a 30-a finală a carierei şi a treia din 2018, după cele de la Shenzhen şi Australian Open. Bilanţul este de 16 trofee şi 13 finale pierdute.

Titluri WTA de simplu: 16 - Shenzhen (WTA), în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele şase în 2013;

Finale WTA de simplu: 13 - Australian Open (Grand Slam) - în 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5), în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5), în 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

Declaraţiile dinaintea meciului

Simona Halep așteaptă cu sufletul la gură finala turneului de la Roma, unde avem parte de o reeditare a ultimului act de anul trecut. Numărul 1 mondial a vorbit ÎN EXCLUSIVITATE pentru Digi Sport despre ce își propune pentru duelul cu Svitolina, jucătoarea care în 2017 profita de o accidentare a româncei și îi oprea o serie de 10 victorii.

"Va fi un meci diferit. Va trebui să îmi păstrez stilul de joc agresiv. Cu siguranţă va fi un meci greu. Sper să îmi iau revanşa. Ar trebui să joc mai bine ca anul trecut ca să câştig. Anul trecut am început bine, dar m-am accidentat", a declarat Simona Halep, ÎN EXCLUSIVITATE pentru Digi Sport, la finalul meciului cu Maria Sharapova.

Simona Halep a discutat despre finala cu Svitolina și imediat după meci, la interviul de pe teren.

"Și mâine trebuie să joc agresiv. Este o adversară foarte dură, dar trebuie să dau tot ce am mai bun și să câștig meciul. Voi fi agresivă, îmi voi face jocul și vom vedea ce va ieși", a spus Simona Halep.

"Sunt încrezătoare că pot juca un tenis foarte bun acum. Îmi face plăcere să vin la Roma, e mereu plăcut să mă întorc aici pentru că e primul turneu mare la care am avut un rezultat bun, în 2013. Așa că îmi face foarte mare plăcere să joc aici", a adăugat numărul 1 WTA.

De cealaltă parte, Svitolina lansează un avertisment. "Este cu siguranţă diferit faţă de anul trecut. Anul trecut câştigam încredere şi experienţă, dar acum ştiu că este parte din jocul meu, parte din mine. Mă gândesc că sunt bună şi că merit să fiu aici. Ştiu că mai am un meci, dar voi da tot ce am mai bun în confruntarea de duminică.

Lovesc puternic, sunt puternică din punct de vedere fizic. Servesc mai bine decât anul trecut. Sunt o jucătoare mult mai completă faţă de anul trecut!", a spus Svitolina la conferinţa de presă.

Halep vine după un meci extraordinar

Simona Halep a avut parte de un meci de foc în semifinalele de la Roma. A trecut de Maria Sharapova cu 4-6, 6-1, 6-4, după unul dintre cele mai bune meciuri ale carierei pe zgură.

Rusoaica a câştigat cu 6-4 primul set, în care Halep nu s-a impus niciodată pe propriul serviciu. Nouă game-uri din zece au fost break-uri.

Învinsă în şapte din opt meciuri cu Sharapova, Halep şi-a revenit după discuţia cu Darren Cahill. Al doilea set l-a câştigat fără drept de replică, 6-1, şi a continuat să-şi domine rivala şi în decisiv, unde a reuşit punctul meciului. Bătălia cu Sharapova s-a încheiat după două ore şI 26 de minute şi 6-4 în decisiv pentru Halep.

"E întotdeauna greu când joc împotriva ei. Joacă foarte plat și e greu să returnez mingile, dar am fost încrezătoare că am suficientă putere să pot câștiga meciul. Nu m-am gândit prea mult la faptul că am pierdut primul set, am rămas concentrată pe ce aveam de făcut. On court coaching-u a fost foarte bun, apoi am schimbat tactica și totul a mers foarte bine pentru mine", a spus Simona Halep, la finalul meciului câștigat cu 4-6, 6-1, 6-4 în fața Mariei Sharapova.

Traseul celor două la Roma

Traseul Simonei Halep

Turul 2: Halep - Osaka 6-1, 6-0
Turul 3: Halep - Keys - Abandon Keys
Sferturi: Halep - Garcia 6-2, 6-3
Semifinale: Halep - Sharapova 4-6, 6-1, 6-4

Traseul Elinei Svitolina

Turul 2: Svitolina - Martic 6-1, 6-2
Turul 3: Svitolina Kasatkina 0-6, 6-3, 6-2
sferturi: Svitolina - Kerber 6-4, 6-4
semifinale: Svitolina - Kontaveit 6-4, 6-3

Simona Halep - Elina Svitolina, din finala turneului de la Roma, se joacă duminică, 20 mai, de la ora 14:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1 și LIVE VIDEO&TEXT pe www.digisport.ro și m.digisport.ro.

Etichete: simona halep , halep roma , elina svitolina , halep video , halep live , halep svitolina , halep svitolina live video , halep live video , halep svitolina video
Digi24
Evadare ca-n filme. O sută de deținuti „extrem de periculoși” au fugit din închisoare după ce au săpat un tunel
Evadare ca-n filme. O sută de deținuti „extrem de periculoși” au fugit din închisoare după ce au săpat un tunel

Descarcă aplicația Digi24
Sondajul zilei
Top articole
FC Barcelona v Granada CF  - La Liga
Barcelona - Granada 1-0. Messi, gol la primul meci al antrenorului Quique Setien la Barca. Oaspeții au avut o bară
Messi a reușit un gol de toată frumusețea la debutul lui Quique Setien la Barcelona
messi gol
Adi Mutu, pregătit să uite conflictul vechi cu Gică Hagi. "Îl chem pe Ianis să joace la tineret!”
mutu-hagi
Juventus - Parma 2-1. Cristiano Ronaldo duce "Bătrâna Doamnă" la 4 puncte de Inter
cristiano
Digi Online
Recomandările lunii ianuarie. Ce filme vezi în aplicația Digi Online, pe Film Now
Recomandările lunii ianuarie. Ce filme vezi în aplicația Digi Online, pe Film Now

Filmele și serialele tale preferate se văd și pe telefon sau pe tabletă. Descarcă aplicația Digi...

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Digi World
Greseala din avion care ti-ar putea aduce un cost suplimentar urias! Ce trebuie sa eviti la bord
Greseala din avion care ti-ar putea aduce un cost suplimentar urias! Ce trebuie sa eviti la bord
Digi Animal World
Puii de lup socheaza cercetatorii cu o abilitate impresionanta considerata exclusiv a cainilor pana acum: VIDEO
Puii de lup socheaza cercetatorii cu o abilitate impresionanta considerata exclusiv a cainilor pana acum: VIDEO
Digi Life
Cum poți echilibra nivelul estrogenului. Obiceiurile la care trebuie să renunți
Cum poți echilibra nivelul estrogenului. Obiceiurile la care trebuie să renunți
Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi. Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile în funcţie de preferinţele tale.
De ce cookie-uri? Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web, a îmbunătăţi experienţa de navigare, a se integra cu reţele de socializare şi a afişa reclame relevante pentru interesele tale. Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. Îţi poţi totodată schimba preferinţele privind modulele cookie.
Da, accept
Modific setările
Alegerea dumneavoastră privind modulele cookie de pe acest site
Aceste cookies sunt strict necesare pentru funcţionarea site-ului și nu necesită acordul vizitatorilor site-ului, fiind activate automat.
- Afișarea secţiunilor site-ului - Reţinerea preferinţelor personale (inclusiv în ceea ce privește cookie-urile) - Reţinerea datelor de logare (cu excepţia logării printr-o platformă terţă, vezi mai jos) - Dacă este cazul, reţinerea coșului de cumpărături și reţinerea progresului unei comenzi
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
RCS&RDS S.A. digisport.ro Vezi politica de confidenţialitate
prv_level, m2digisportro, cookie_poll_id_XXX
Google Analytics google.com Vezi politica de confidenţialitate
_ga, _gid, _gat, AMP_TOKEN, _gac_<property-id>, __utma, __utm, __utmb, __utmc, __utmz, __utmv
Studiu de Audienţă și Trafic Internet (prin CXENSE) brat.ro
cX_S, cX_P, gcks, gckp, _cX_segmentInfo, cX_T
Google IDE google.com Vezi politica de confidenţialitate
IDE
Vă rugăm să alegeţi care dintre fişierele cookie de mai jos nu doriţi să fie utilizate în ce vă priveşte.
Aceste module cookie ne permit să analizăm modul de folosire a paginii web, putând astfel să ne adaptăm necesității userului prin îmbunătățirea permanentă a website-ului nostru.
- Analiza traficului pe site: câţi vizitatori, din ce arie geografică, de pe ce terminal, cu ce browser, etc, ne vizitează - A/B testing pentru optimizarea layoutului site-ului - Analiza perioadei de timp petrecute de fiecare vizitator pe paginile noastre web - Solicitarea de feedback despre anumite părţi ale site-ului
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
CrazyEgg crazyegg.com Vezi politica de confidenţialitate
ce2ab, ce_login, ceac, sid, _ceir, is_returning, _CEFT, ceg.s, ceg.u, __ar_v4, __distillery, __zlcmid, __zprivacy, _ga, _gat, ki_r, ki_s, ki_t, ki_u, km_ai, km_lv, km_ni, km_uq, km_vs, kvcd, optimizelyBuckets, optimizelyEndUserId, optimizelyPendingLogEvents, optimizelySegments
Aceste module cookie vă permit să vă conectaţi la reţelele de socializare preferate și să interacţionaţi cu alţi utilizatori.
- Interacţiuni social media (like & share) - Posibilitatea de a te loga în cont folosind o platformă terţă (Facebook, Google, etc) - Rularea conţinutului din platforme terţe (youtube, soundcloud, etc)
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Facebook facebook.com Vezi politica de confidenţialitate
a11y, act, csm, P, presence, s, x-referer, xs, dpr, datr, fr, c_user
Youtube youtube.com Vezi politica de confidenţialitate
GED_PLAYLIST_ACTIVITY,APISID, GEUP, HSID, LOGIN_INFO, NID, PREF, SAPISID, SID, SSID, SIDCC, T9S2P.resume, VISITOR_INFO1_LIVE, YSC, dkv, s_gl, wide
Twitter twitter.com Vezi politica de confidenţialitate
_twitter_sess, auth_token, lang, twid, eu_cn, personalization_id, syndication_guest_id, tfw_exp
Disqus disqus.com Vezi politica de confidenţialitate
mp_17b27902cd9da8972af8a3c43850fa5f_mixpanel, Disqusauth, sessionid,_utmb, disqus_unique, testCookie
Aceste module cookie sunt folosite de noi și alte entităţi pentru a vă oferi publicitate relevantă intereselor dumneavoastră, atât în cadrul site-ului nostru, cât și în afara acestuia.
- Oferirea de publicitate în site adaptată concluziilor pe care le tragem despre tine în funcţie de istoricul navigării tale în site și, în unele cazuri, în funcţie de profilul pe care îl creăm despre tine. Facem acest lucru pentru a menţine site-ul profitabil, în așa fel încât să nu percepem o taxă de accesare a site-ului de la cei care îl vizitează. - Chiar dacă astfel de module cookie nu sunt utilizate, te rugăm să reţii că ţi se vor afişa reclame pe site-ul nostru, dar acestea nu vor fi adaptate intereselor tale. Aceste reclame pot să fie adaptate în funcţie de conţinutul paginii.
Companie Domeniu Politica de confidenţialitate
Google DFP google.com Vezi politica de confidenţialitate
__gads, id, NID, SID, ANID, IDE, DSID, FLC, AID, TAID, exchange_uid, uid, _ssum, test_cookie, 1P_JAR, APISID, evid_0046, evid_0046-synced
CXENSE cxense.com Vezi politica de confidenţialitate
cx_profile_timeout, cx_profile_data
Trimite
Vezi aici politica noastră de cookie-uri și de prelucrare a datelor tale