National Bank Open Toronto - Day 5
"Va reuși Simona Halep să mai câștige un turneu de Grand Slam?" Cum au votat peste 100.000 de cititori digisport.ro
Miami Open 2024
Adevăratul motiv pentru care Simona Halep a primit un wildcard la Miami Open
ilie
Exclusiv ”Poate juca lejer la orice echipă din România”. Ilie Dumitrescu, ”vrăjit” de un fotbalist care se bate la retrogradare
Digi Sport 1 Live
Acum

Video Halep - Svitolina 0-6, 4-6. Simona a pierdut a doua finală la rând la Roma, în faţa aceleiaşi adversare

20.05.2018, 15:25

Simona Halep a pierdut pentru al doilea an la rând în finala de la Roma, tot în faţa Elinei Svitolina. Liderul mondial a fost de nerecunoscut în primul set şi nu a mai putut reveni în meci, fiind în cele din urmă învină cu 0-6, 4-6, după doar o oră şi 7 minute de joc.

Simona Halep meci
Getty Images // Simona Halep a pierdut finala de la Roma
  • Baraj EURO: Bosnia si Hertegovina - Ucraina, joi, 21:45, DGS 1

  • Elite League U20: Romania - Italia, joi, 18:00, DGS 1

Pentru Svitolina este al treilea titlu din acest an, după cele de la Brisbane şi Dubai, iar ucraineanca de 23 de ani se anunţă una dintre favoritele de la Roland Garros.

Ultimul act de la Foro Italico nu a avut practic istoric. Liderul mondial nu a existat în primul set, în care a câştigat doar 8 puncte şi l-a cedat în mai puţin de 20 de minute. De această dată, nici Darren Cahill nu a mai reuşit să o ajute pe Simona, iar australianul a plecat nervos de la on court coaching-ul solicitat de constănţeancă la 5-0.

În ciuda unor probleme la spate, din cauza cărora a solicitat un time-out medical şi a mers câteva minute la vestiare, liderul mondial a dat senzaţia în multe momente din setul doi că poate reveni. A fost însă evident că nu a avut energia necesară, iar nivelul jocului nu a fost suficient de ridicat pentru a o pune cu adevărat în dificultate pe Svitolina.

Epuizarea din semifinala cu Maria Sharapova şi-a spus până la urmă cuvântul, iar actul secund, deşi evident mai echilibrat, a fost adjudecat tot de jucătoarea din Ucraina, pentru a doua oară la rând campioană la Roma.



Statistica finalei de la Roma

UPDATE 15:16, Halep - Svitolina 0-6, 4-6. GAME, SET şi MECI, Svitolina! Pentru al doilea an la rând, Simona pierde finala de la Roma. La fel ca în 2017, învingătoare este Elina Svitolina. Jucătoarea din Ucraina s-a impus în două seturi, după ce anul trecut a câştigat în decisiv şi pe fondul unei accidentări pe care liderul mondial a suferit-o la gleznă. O oră şi 7 minute a durat ultimul act de la actuala ediţie. 

UPDATE 15:10, Halep - Svitolina 0-6, 4-5. Simona e la un game de înfrângere, dar ultimul game a arătat că jucătoarea noastră încă are resurse. Ultimele două puncte au fost extraordinare.

UPDATE 15:07, Halep - Svitolina 0-6, 3-5. Jucătoarea din Ucraina nu s-a pierdut cu firea la 15-30 şi a servit impecabil pentru a-şi păstra avantajul break-ului reuşit în startul setului.

UPDATE 15:01, Halep - Svitolina 0-6, 3-4. Simona rămâne în meci, după un game dificil încheiat cu as. Românca a salvat o minge de break la capătul unui schimb splendid, în care Svitolina s-a apărat incredibil.

UPDATE 14:56, Halep - Svitolina 0-6, 2-4. A patra jucătoare a lumii rămâne la conducerea jocului şi îşi păstrează avantajul din setul al doilea.

UPDATE 14:52 - Simona a revenit de la vestiare, iar meciul s-a reluat

UPDATE 14:47, Halep - Svitolina 0-6, 2-3. Primul game la 0 pentru Simona în această finală de coşmar. Imediat, jucătoarea noastră a cerut un time-out medical, a primit îngrijiri pe teren şi apoi a plecat la vestiare. Din câte se pare, este vorba despre o problemă la spate. 

UPDATE 14:45, Halep - Svitolina 0-6, 1-3. Deţinătoarea titlului în capitala Italiei se desprinde şi în setul al doilea, după un game solid pe propriul serviciu, care i-a permis să-şi consolideze break-ul.

UPDATE 14:42, Halep - Svitolina 0-6, 1-2. BREAK, Svitolina! Simona şi-a cedat din nou serviciul, după un game care a oferit şi cel mai spectaculos schimb de până acum. Din păcate, pierdut de jucătoarea noastră, care nu a ştiut să profite de situaţia favorabilă în care s-a aflat la un moment dat.

UPDATE 14:36, Halep - Svitolina 0-6, 1-1. Svitolina şi-a făcut serviciul, dar pentru prima oară a avut ceva probleme. Simona dă semne că poate reveni în meci şi a oferit o mostră din calităţile care au transformat-o în jucătoarea de top din prezent.

UPDATE 14:33, Halep - Svitolina 0-6, 1-0. Simona reuşeşte să întrerupă seria adversarei sale şi câştigă primul său game în această finală.

Statistica primului set. Cifre foarte slabe pentru constănţeancă

UPDATE 14:27, Halep - Svitolina 0-6. GAME şi SET, Svitolina! Simona încheie la 0 un prim act teribil, pe care l-a pierdut în doar 19 minute şi în care a câştigat doar 8 puncte. Schimbul de la 30-15 este, probabil, reprezentativ pentru ziua slabă a liderului mondial.

UPDATE 14:23, Halep - Svitolina 0-5. BREAK, Svitolina! Un alt game cedat uşor pe propriul serviciu de Simona, care a cerut un on-court coaching. Darren Cahill a coborât pe teren pentru a discuta cu eleva lui.

UPDATE 14:21, Halep - Svitolina 0-4. În continuare, Simona nu are replică la jocul foarte bun al Elinei Svitolina, care e dezlănţuită în aceste momente.

UPDATE 14:17, Halep - Svitolina 0-3. BREAK, Svitolina! Românca este de nerecunoscut în primele game-uri. Şi-a pierdut din nou serviciul, iar adversara sa este în deplin control.

UPDATE 14:15, Halep - Svitolina 0-2. Jucătoarea din Ucraina şi-a consolidat break-ul şi se desprinde încă din startul meciului. Multe greşeli neforţate uşoare comise de Simona până acum.

UPDATE 14:11, Halep - Svitolina 0-1. BREAK, Svitolina! Început nesigur pentru liderul mondial, care şi-a pierdut serviciul încă din primul game al finalei.

UPDATE 14:08 - A început meciul, cu Simona Halep la serviciu. 

UPDATE 14:00 - Cele două jucătoare au intrat pe terenul central de la Foro Italico. La această ore, tribunele nu sunt pline încă. 


Halep - Svitolina LIVE VIDEO WTA Roma. Simona Halep o va întâlni în finala de la Roma pe Elina Svitolina. Meciul se va disputa duminică, de la ora 14:00, în direct la Digi Sport 1. Aceasta este o reeditare a ultimului act din 2017, atunci când sportiva din Ucraina s-a impus cu 4-6, 7-5, 6-1.

Cele două jucătoare s-au întâlnit de şase ori până acum, iar scorul este egal, 3-3. Mai jos, puteţi vedea istoricul meciurilor dintre liderul mondial şi ocupanta locului 4 WTA

Meciurile dintre Halep şi Svitolina

1. Halep - Svitolina 6-1, 6-1 (2013, Turneul Campioanelor)
2. Halep - Svitolina 6-3, 7-5 (2014, Fed Cup)
3. Halep - Svitolina 6-4, 5-7, 1-6 (2017, Roma, finala)
4. Halep - Svitolina 3-6, 7-6, 6-0 (2017, Roland Garros, sferturi)
5. Halep - Svitolina 1-6, 1-6 (2017, Toronto, semifinale)
6. Halep - Svitolina 3-6, 4-6 (Turneul Campioanelor)

Reeditarea finalei din 2017

În 2017, Simona, care ocupa la momentul jocului locul 4 WTA, a fost învinsă de Elina Svitolina (11 WTA, în 2017) cu 6-4, 5-7, 1-6, chiar în ultimul act.

Halep s-a impus în primul set cu 6-4 şi a avut nevoie de îngrijiri medicale la glezna dreaptă înaintea actului secund.

Românca a primit din nou îngrijiri medicale în setul al doilea, la scorul de 4-3 pentru Svitolina, când i-a fost bandajată glezna. Jucătoarea din Ucraina a câştigat setul cu 7-5, iar în decisiv s-a impus cu un categoric 6-1.

Două ore şi şapte minute a durat finala turneului de categorie Premier 5.

Simona, la a 30-a finală

Halep a atins sâmbătă a 30-a finală a carierei şi a treia din 2018, după cele de la Shenzhen şi Australian Open. Bilanţul este de 16 trofee şi 13 finale pierdute.

Titluri WTA de simplu: 16 - Shenzhen (WTA), în 2018, Madrid (Premier Mandatory), în 2017, Montreal (Premier 5), Bucureşti (WTA), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2016, Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele şase în 2013;

Finale WTA de simplu: 13 - Australian Open (Grand Slam) - în 2018, Beijing (Premier Mandatory), Cincinnati (Premier 5), Roland Garros (Grand Slam), Roma (Premier 5), în 2017, Rogers Cup (Toronto), Cincinnati (ambele de categorie Premier 5), în 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

Declaraţiile dinaintea meciului

Simona Halep așteaptă cu sufletul la gură finala turneului de la Roma, unde avem parte de o reeditare a ultimului act de anul trecut. Numărul 1 mondial a vorbit ÎN EXCLUSIVITATE pentru Digi Sport despre ce își propune pentru duelul cu Svitolina, jucătoarea care în 2017 profita de o accidentare a româncei și îi oprea o serie de 10 victorii.

"Va fi un meci diferit. Va trebui să îmi păstrez stilul de joc agresiv. Cu siguranţă va fi un meci greu. Sper să îmi iau revanşa. Ar trebui să joc mai bine ca anul trecut ca să câştig. Anul trecut am început bine, dar m-am accidentat", a declarat Simona Halep, ÎN EXCLUSIVITATE pentru Digi Sport, la finalul meciului cu Maria Sharapova.

Simona Halep a discutat despre finala cu Svitolina și imediat după meci, la interviul de pe teren.

"Și mâine trebuie să joc agresiv. Este o adversară foarte dură, dar trebuie să dau tot ce am mai bun și să câștig meciul. Voi fi agresivă, îmi voi face jocul și vom vedea ce va ieși", a spus Simona Halep.

"Sunt încrezătoare că pot juca un tenis foarte bun acum. Îmi face plăcere să vin la Roma, e mereu plăcut să mă întorc aici pentru că e primul turneu mare la care am avut un rezultat bun, în 2013. Așa că îmi face foarte mare plăcere să joc aici", a adăugat numărul 1 WTA.

De cealaltă parte, Svitolina lansează un avertisment. "Este cu siguranţă diferit faţă de anul trecut. Anul trecut câştigam încredere şi experienţă, dar acum ştiu că este parte din jocul meu, parte din mine. Mă gândesc că sunt bună şi că merit să fiu aici. Ştiu că mai am un meci, dar voi da tot ce am mai bun în confruntarea de duminică.

Lovesc puternic, sunt puternică din punct de vedere fizic. Servesc mai bine decât anul trecut. Sunt o jucătoare mult mai completă faţă de anul trecut!", a spus Svitolina la conferinţa de presă.

Halep vine după un meci extraordinar

Simona Halep a avut parte de un meci de foc în semifinalele de la Roma. A trecut de Maria Sharapova cu 4-6, 6-1, 6-4, după unul dintre cele mai bune meciuri ale carierei pe zgură.

Rusoaica a câştigat cu 6-4 primul set, în care Halep nu s-a impus niciodată pe propriul serviciu. Nouă game-uri din zece au fost break-uri.

Învinsă în şapte din opt meciuri cu Sharapova, Halep şi-a revenit după discuţia cu Darren Cahill. Al doilea set l-a câştigat fără drept de replică, 6-1, şi a continuat să-şi domine rivala şi în decisiv, unde a reuşit punctul meciului. Bătălia cu Sharapova s-a încheiat după două ore şI 26 de minute şi 6-4 în decisiv pentru Halep.

"E întotdeauna greu când joc împotriva ei. Joacă foarte plat și e greu să returnez mingile, dar am fost încrezătoare că am suficientă putere să pot câștiga meciul. Nu m-am gândit prea mult la faptul că am pierdut primul set, am rămas concentrată pe ce aveam de făcut. On court coaching-u a fost foarte bun, apoi am schimbat tactica și totul a mers foarte bine pentru mine", a spus Simona Halep, la finalul meciului câștigat cu 4-6, 6-1, 6-4 în fața Mariei Sharapova.

Traseul celor două la Roma

Traseul Simonei Halep

Turul 2: Halep - Osaka 6-1, 6-0
Turul 3: Halep - Keys - Abandon Keys
Sferturi: Halep - Garcia 6-2, 6-3
Semifinale: Halep - Sharapova 4-6, 6-1, 6-4

Traseul Elinei Svitolina

Turul 2: Svitolina - Martic 6-1, 6-2
Turul 3: Svitolina Kasatkina 0-6, 6-3, 6-2
sferturi: Svitolina - Kerber 6-4, 6-4
semifinale: Svitolina - Kontaveit 6-4, 6-3

Simona Halep - Elina Svitolina, din finala turneului de la Roma, se joacă duminică, 20 mai, de la ora 14:00, ÎN DIRECT la Digi Sport 1 și LIVE VIDEO&TEXT pe www.digisport.ro și m.digisport.ro.

Etichete: simona halep , halep roma , elina svitolina , halep video , halep live , halep svitolina , halep svitolina live video , halep live video , halep svitolina video


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Câştigătorul celor 5,86 de milioane de euro la Joker şi-a ridicat banii. Cine este, mesajul său, și ce spune despre numerele jucate
Câştigătorul celor 5,86 de milioane de euro la Joker şi-a ridicat banii. Cine este, mesajul său, și ce spune despre numerele jucate

Câştigătorul premiului de categoria I la tragerea Joker din 14 martie s-a prezentat, luni, la...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
popescu mutu
Gică Popescu a spus cine este cel mai mare fotbalist român din toate timpurile

Gigi Becali a auzit că Radunovic a anunțat că pleacă de la FCSB și a intrat în direct: ”A venit la mine la palat”
gigi baluta
Întrebat cine a fost cel mai bun fotbalist, Giovanni Becali a răspuns imediat: ”Numărul 1! Un geniu”
giovanni becali 7
Caz de dopaj în SuperLigă! A fost depistat pozitiv: ”Sunt uluit!” Reacția conducerii: ”Am rămas fără cuvinte”
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2024)
Cum arată "Popeye", la 3 ani după ce a recunoscut că și-a injectat ulei de motor pentru a avea bicepși uriași
Russian 'Popeye', 23, with bulging biceps from synthol injections is defeated after only three minutes in MMA contest
Recomandările redacției
ilie
Exclusiv ”Poate juca lejer la orice echipă din România”. Ilie Dumitrescu, ”vrăjit” de un fotbalist care se bate la retrogradare

Video Exclusiv Ionuț Negoiță, atac dur la Mircea Lucescu. ”N-are măsura cuvintelor. Pun pariu că nu va investi la Dinamo”
lucescu-negoita
E gata! Viitorul lui Ionuț Radu a fost decis deja: ”Nu e bine pentru el”. Ce se va întâmpla cu portarul român
ionut-radu
Presa din Ungaria a reacționat după ce Cosmin Matei, jucătorul lui Sepsi, a fost depistat pozitiv
cosmin-matei
Citește și
Mesajul enigmatic postat de adversara Simonei Halep cu doar o zi înaintea meciului direct
badosa
Ce șanse are Simona Halep în primul meci după un an și jumătate. ”Multe avantaje clare”
Paula Badosa of Spain & Simona Halep of Romania in action during the second round of the Mutua Madrid Open 2022 tennis tournament on April 30, 2022 at Caja Magica stadium in Madrid, Spain - Photo: Rob Prange/DPPI/LiveMedia
Cum a apărut un mire la ședința foto organizată după nuntă. Imaginile au stârnit ample controverse: „Ar trebui să divorțezi de el!”
Cum a apărut un mire la ședința foto organizată după nuntă. Imaginile au stârnit ample controverse: „Ar trebui să divorțezi de el!”
Louis Munteanu la Rapid! Șucu vrea să-i dea lovitura lui Gigi Becali. „E ținta noastră la vară”
Louis Munteanu la Rapid! Șucu vrea să-i dea lovitura lui Gigi Becali. „E ținta noastră la vară”
Toate detaliile transferului lui Louis Munteanu. Sumă de achiziție + salariul: doar Șucu și Becali și-l permit
Toate detaliile transferului lui Louis Munteanu. Sumă de achiziție + salariul: doar Șucu și Becali și-l permit
A fost deschis testamentul lui Matthew Perry. Cine sunt cei patru beneficiari ai averii actorului din „Friends”
A fost deschis testamentul lui Matthew Perry. Cine sunt cei patru beneficiari ai averii actorului din „Friends”
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Bizarerii marca FRF. Se știu echipele care prind locurile de promovare în Superliga, înainte de startul play-off-ului
Bizarerii marca FRF. Se știu echipele care prind locurile de promovare în Superliga, înainte de startul play-off-ului
De ce spun maghiarii că românii trăiesc ca în America Latină? Ce i-a enervat atât de rău?
De ce spun maghiarii că românii trăiesc ca în America Latină? Ce i-a enervat atât de rău?
Gigantul francez care deschide o nouă fabrică în România. Investiția extraordinară vine cu sute de locuri de muncă și salarii pe măsură
Gigantul francez care deschide o nouă fabrică în România. Investiția extraordinară vine cu sute de locuri de muncă și salarii pe măsură
Tragedie la Miami! A murit iubitul Arynei Sabalenka, la doar 42 de ani
Tragedie la Miami! A murit iubitul Arynei Sabalenka, la doar 42 de ani
Puțini își mai amintesc: cum a reacționat Paula Badosa, după ce Simona Halep s-a operat la nas
badosa halep

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Digi World
VIDEO Momentul în care un polițist furios le ține o lecție unor turiste care râdeau de un străjer din Garda Regală:
VIDEO Momentul în care un polițist furios le ține o lecție unor turiste care râdeau de un străjer din Garda Regală: "Își servește țara, nu e aici pentru a fi ridiculizat"
Digi Animal World
Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat
Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat