ion-tiriac
Ion Țiriac a spus clar ce se va întâmpla cu Simona Halep: ”Sunt mulți care vorbesc degeaba”
Mutua Madrid Open - Day Seven
Când își va afla Simona Halep adversara din primul tur de la Madrid Open
Dan Petrescu / Foto: Sport Pictures
Exclusiv ”A semnat din mașină”. Toate condițiile puse de Dan Petrescu au fost acceptate pe loc
Digi Sport 1 Live
Acum
Stirile Digi Sport

Hănescu şi Ungur au debutat cu victorii la Turneul Campionilor Challenger Tour. REZULTATELE COMPLETE

26.11.2012, 23:04

UPDATE 02:14 Victor Hănescu a pierdut în semifinale, scor 6-7, 2-6, în faţa argentinianului Guido Pella (22 de ani). Adversarul său va juca finala de la Sao Paolo împotriva unui alt român, Adrian Ungur. 

atp ungur hanescu
  • SuperLiga: FCU Craiova - Dinamo, sâmbătă, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: FCSB - Rapid, sâmbătă, 20:30, DGS 1

Pella, cel mai tânăr jucător angrenat în concurs, a făcut diferenţa în tie-breakul primului set, pe care şi l-a adjudecat la 3. Din păcate, Hănescu nu a putut remonta şi a capotat în decisiv, după o oră şi 35 de minute de joc, ratând şansa unei finale 100% româneşti.

Ungur s-a întâlnit şi în faza grupelor cu Pella, pe care l-a învins miercuri, după două ore şi jumătate, în tie-breakul din setul decisiv! Adversarul românului din ultimul act are un bilanţ impresionant în turneele de Challenger din 2012. El a câştigat toate cele trei finale disputate, la Salinas, Manta (Ecuador) şi Campinas (Brazilia).


După două victorii în tot atâtea zile, românii de la Sao Paulo au redus simțitor turația la Turneul Campionilor de Challenger.

Cu biletul pentru semifinale deja în buzunar, Ungur și Hănescu nu s-au omorât cu firea în ultimele meciuri din grupe: ambii au fost învinși de jucători mai slab cotați, Adrian de brazilianul Thiago Alves, iar Victor de lusitanul Elias, cel care nu obținuse niciun succes în primele două zile.


În faza semifinalelor însă, Adi Ungur a reușit o victorie mare împotriva slovenului Aljaz Bedene, favorit numărul 5, pe care l-a trimis acasă după 6-4 și 6-1. Acum, Ungur așteaptă deznodământul partidei dintre Victor Hănescu și anonimul Guido Pella, meci de unde se va alege adversarul său din ultimul act. Hănescu va păși pe hard-ul brazilian în jurul orei 00:30, ora României (sâmbătă).

Contra lui Bedene, Ungur a făcut un meci aproape perfect. A servit doar patru ași, cu unul mai mult decât rivalul său, dar a greșit puține schimburi și s-a bazat pe un prim serviciu excelent. Cu un procentaj de reușită de 63% pe prima servă, Ungur și-a surclasat adversarul, care nu s-a bucurat de o zi prea reușită. Bedene a greșit des la schimburile ușoare, a servit moale (doar 45% dintre servicii în teren) și a oferit nu mai puțin de 8 șanse de break, 5 dintre ele fiind fructificate de român.

Tot de 8 mingi de break a beneficiat și Bedene, dar Ungur a salvat șase dintre ele, reușind să obțină un avantaj psihologic important după primul set, adjudecat la 4. Fiind mai eficient la fileu și la schimburile lungi, Ungur și-a pus adversarul l-a respect și nu a mai cedat inițiativa până la final.

S-a văzut că slovenul a dat tot ce a avut mai bun în această primă manșă! Asta deoarece în setul doi Ungur a zburdat pe teren, cedând un singur game și stârnind ropote de aplauze în sala din Sao Paolo, grație loviturilor sale elegante, pe care le-am admirat în multe ocazii în ultimii ani, dar niciodată la un nivel foarte ridicat în circuitul ATP. Semifinala cu Aljaz Bedene a durat o oră și 15 minute.

Aflat pe locul 112 ATP, Ungur a jucat șase finale în 2012, dintre care a câștigat doar una, la Sibiu. Rezultatul de la Sao Paolo îi asigură însă urcarea în top 100, indiferent de deznodământul finalei.

"Sunt foarte fericit că mă aflu în finală. Sincer, nu mă așteptam! Am dorit să joc măcar cele trei meciuri din grupă, pentru a vedea ce se întâmplă la un asemenea turneu. Acum este decisiv. Mă simt mult mai bine decât ieri, dar mereu mă simt bine și în formă atunci când câștig. Sper foarte mult să avem o finală românească", a declarat Ungur la finalul meciului cu Bedene.

REZULTELE DE JOII

Gastão Elias (POR) [8] d. Victor Hanescu (ROU) [3] - 6/3 5/7 6/3
Aljaz Bedene (SLO) [5] d. Paolo Lorenzi (ITA) [2] - 6/1 6/3

Thiago Alves (BRA) d. Adrian Ungur (ROU) [6] - 7/6(6) 6/2
Guido Pella (ARG) [7] d. Ruben Ramirez Hidalgo (ESP) [4] - 7/6(4) 6/2 

REZULTELE DE MIERCURI:

Aljaz Bedene (SLO) [5] d. Gastão Elias (POR) [8] - 6/3 6/7(5) 6/3
Victor Hanescu (ROU) [3] d. Paolo Lorenzi (ITA) [2] - 6/3 6/4

Adrian Ungur (ROU) [6] d. Guido Pella (ARG) [7] - 4/6 7/6(6) 7/6(5)
Ruben Ramirez Hidalgo (ESP) [4] d. Thiago Alves (BRA) - 6/3 7/6(3)

REZULTATELE DE MARŢI:

Aljaz Bedene (SLO) [5] d. Gastão Elias (POR) [8] - 6/3 6/7(5) 6/3
Victor Hanescu (ROU) [3] d. Paolo Lorenzi (ITA) [2] - 6/3 6/4

Adrian Ungur (ROU) [6] d. Guido Pella (ARG) [7] - 4/6 7/6(6) 7/6(5)
Ruben Ramirez Hidalgo (ESP) [4] d. Thiago Alves (BRA) - 6/3 7/6(3)
*Alves l-a înlocuit pe Bellucci  

REZULTATELE DE LUNI:

Victor Hănescu (ROU) [3] d. Aljaz Bedene (SLO) [5] - 7-6(5), 7-6(5)
Paolo Lorenzi (ITA) [2] d. Gastão Elias (POR) [8] - 7-5, 6-2

Adrian Ungur (ROU) [6] d. Ruben Ramirez Hidalgo (ESP) [4] - 6-4, 4-6, 6-2
Guido Pella (ARG) [7] d. Thomaz Bellucci (BRA) [1] - 4-6, 7-6(5), 7-5


UPDATE: Adrian Ungur a debutat cu o victorie la Challenge Tour Finals. Românul a trecut în 3 seturi de numărul 88 mondial, Ruben Ramirez Hidalgo, scor  6-4, 4-6, 6-2. 


UPDATE: Victor Hănescu 64 (ATP) a câştigat primul meci disputat, marţi, disputat în grupa B a Challenge Tour Finals, de la Sao Paulo, după ce a trecut de slovenul Aljaz Bedene (98 ATP), scor 7-6 (5), 7-6 (5), după două ore şi 17 de minute de joc.

În grupa B a Challenge Tour Finals se mai află Paolo Lorenzi (Italia, 63 ATP) şi Gastao Elias (Portugalia, 144 ATP).


În ultima întrecere importantă din 2012, ATP Challenger Tour Finals, vor participa cei mai în formă jucători de simplu români ai anului! Victor Hănescu și Adrian Ungur au fost repartizați în grupe diferite și se vor putea întâlni abia în semifinalele competiției de la Sao Paulo.

Între 27 și 1 decembrie, Sao Paulo va găzdui ATP Challenger Tour Finals, competiție la care vor participa și doi români, Victor Hănescu și Adrian Ungur. De altfel, România este singura țară cu doi reprezentanți la acest concurs deosebit de important din calendarul ATP.

Modul de organizare este același cu cel de la Turneul Campionilor. Ungur va face parte din grupa A, alături de brazilianul Thomaz Belluci, spaniolul Ruben Ramirez-Hidalgo și argentinianul Guido Pella. În cealaltă grupă, Hănescu se va lupta pentru calificarea în semifinale cu italianul Paolo Lorenzi, slovenul Aljaz Bedene şi portughezul Gastao Elias.

Pentru Belluci, acesta este un veritabil turneu de casă, el fiind născut chiar la Sao Paolo, pe 30 decembrie 1987. Sudamericanul este cel mai bine clasat dintre cei opt tenismeni prezenți la start, el înregistrând cea mai bună clasare ATP a carierei în noiembrie 2012, când a urcat până pe locul 21.

Pe de altă parte, Hănescu este cel mai experimentat jucător al turneului, el fiind sigur că va încheia anul cu o clasare în top 100, pentru a noua oară în ultimii 10 ani. În acest sezon, el are 6 finale de Challenger și trei trofee cucerite. Cu o înălțime de 1,98 metri, românul este cel mai înalt concurent prezent pe hard-ul din Sao Paolo.

Primii doi jucători clasaţi în fiecare grupă se vor califica în semifinale. Câştigătorul turneului va primi un cec în valoare de 91 de mii 200 de euro, iar suma totală a premiilor este de 220 de mii de euro.

"Am început să joc tenis pe zgură, pentru că este cam singura suprafața pe care o găsești peste tot în România. Mi-am dezvoltat calități puternice pe zgură, dar mă bucur când joc și pe iarbă sau pe un hard lent. La acest nivel, în asemenea vremuri, orice meci este o mare provocare. Cred că toți tenismenii de la Turneul Campionilor vor încerca să dea maximum pe teren!", a declarat Victor Hănescu luni.

Anul trecut, la ediția inaugurală, marele câștigător a fost germanul Cedrik-Marcel Stebe, care la vremea aceea avea doar 21 de ani. Atunci, în cele cinci zile de concurs, 10.000 de spectatori s-au strâns să urmărească meciurile din Brazilia.

GRUPA A
Thomaz Belluci (BRA), 24 de ani - locul 33 mondial
Ruben Ramirez Hidalgo (SPA), 34 de ani - locul 96  mondial
Adrian Ungur (ROM), 27 de ani - locul 112 mondial
Guido Pella (ARG), 22 de ani - locul 124 mondial

GRUPA B
Victor Hănescu (ROM), 31 de ani - locul 64 mondial
Paolo Lorenzi (ITA), 30 de ani - locul 63 mondial
Aljaz Bedene (SLO), 23 de ani - locul 98 mondial
Gastao Elias (POR), 22 de ani - locul 144 mondial

Etichete: victor hanescu , turneul campionilor , turneul campionilor challenger , hanescu challenger , hanescu sao paolo , adrian ungur sao paolo


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova

Un miliardar german care a fost declarat oficial mort în 2021, la trei ani după ce a dispărut în...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Tennis - ATP/WTA World Tour 2017 Mutua Madrid Open 2017 Day Seven La Caja Magica, Madrid, Spain - 12 May 2017
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,8 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei

Ion Țiriac (84 de ani) a prezentat oficial, în cadrul unui eveniment, maşina Mercedes AMG One, care...

ACORD! Zinedine Zidane a bătut palma cu un club uriaș. Mai lipsește doar semnătura
EXCLUSIVE: Zinédine Zidane With His Wife Veronique Shopping At A Home Furnishings Boutique In Milan - 17 Apr 2024
"Am intrat în biroul lui Ancelotti și a început să plângă!" Transferul care i-a "rupt" sufletul italianului
profimedia-0861141500
Florin Prunea a văzut imaginile cu Ștefan Târnovanu și a reacționat: ”Să vezi ce-i rup eu urechile”
"Bijuteria" de 44 de milioane € de la Cluj-Napoca, transformată în mall. FOTO Noul proiect spectaculos
Screenshot 2024-04-19 091333
Recomandările redacției
Dan Petrescu / Foto: Sport Pictures
Exclusiv ”A semnat din mașină”. Toate condițiile puse de Dan Petrescu au fost acceptate pe loc

Surpriză! Nu este Bayern Munchen echipa pe care Zinedine Zidane vrea să o antreneze
Zinedine Zidane
”Te motivează că se vorbește despre transferul la FCSB?”. Louis Munteanu a dat răspunul
Fotbalistul care a anunțat că se gândește la transfer, după Farul - CFR 5-1: ”Nu pot să mint”
FOTBAL:FARUL CONSTANTA-CFR CLUJ, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (19.04.2024)
Citește și
Știm primii trei semifinaliști de la Țiriac Open! Când au loc meciurile din ”careul de ași”
TENIS:TRAGERE SORTI TURNEU TIRIAC OPEN ATP 250 (13.04.2024)
Sabalenka e ”OUT” de la Stuttgart! Înfrângere în fața locului 8 WTA
Aryna Sabalenka (BLR) enttaeuscht Gestik Geste beisst in Schlaeger Tennis Damen Porsche-Cup Porsche Tennis Grand Prix GP
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Game, set și meci. Zendaya, fabuloasă în ținute inspirate de tenis și noul ei film, la premiere în jurul lumii
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Telefonul lui Gigi Becali i-a stabilit viitorul lui Vlad Chiricheș. Ce implicare a avut Mihai Stoica
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Adrian Mititelu îi dă un răspuns lui Ionel Ganea care îl va înfuria teribil! Ironia patronului despre fiul „Ganezului”
Nora miliardară a Victoriei Beckham, criticată după debutul regizoral. Filmul în care joacă și rolul principal, considerat "un proiect făcut din vanitate"
Nora miliardară a Victoriei Beckham, criticată după debutul regizoral. Filmul în care joacă și rolul principal, considerat "un proiect făcut din vanitate"
Bebe Rexha, nemachiată și desculță, în colanți mulați și bustieră, la ora de sport. E mai sigură pe ea ca oricând
Bebe Rexha, nemachiată și desculță, în colanți mulați și bustieră, la ora de sport. E mai sigură pe ea ca oricând
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
Siturile nucleare ale Iranului: Unde ar putea lansa Israelul un atac în caz de război
El e singurul fotbalist român care a jucat în toate cele 5 ligi de top din Europa. Cine l-a promovat
El e singurul fotbalist român care a jucat în toate cele 5 ligi de top din Europa. Cine l-a promovat
"Salvaţi-ne, vă rugăm!". Cum a scăpat-o Ion Iliescu pe Steaua de la faliment
"Salvaţi-ne, vă rugăm!". Cum a scăpat-o Ion Iliescu pe Steaua de la faliment
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
Scene penibile la semimaratonul de la Beijing: alergătorii africani au încetinit pentru ca un chinez să treacă primul linia de sosire VIDEO
Video Gabriela Ruse e ”OUT” de la Rouen! Înfrângere în fața locului 23 WTA
Transylvania Open, Finals: WTA, Tennis Damen 250 Tournament in Cluj-Napoca, BT Arena, 22 October 2023

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Bebe Rexha, nemachiată și desculță, în colanți mulați și bustieră, la ora de sport. E mai sigură pe ea ca oricând
Bebe Rexha, nemachiată și desculță, în colanți mulați și bustieră, la ora de sport. E mai sigură pe ea ca oricând
Digi World
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Adevărul despre plicurile de ceai pe care le folosește toată lumea. Ce au descoperit în ele oamenii de știință
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”