muguruza

Contre între Muguruza şi antrenorul Serenei: "Am dominat şi toată lumea a văzut asta"

Novak Djokovic a câştigat în premieră titlul la Roland Garros

garcia mladenovic

Caroline Garcia și Kristina Mladenovic au câștigat Roland Garros-ul la dublu

djokovic trofeu

Novak Djokovic a câştigat în premieră titlul la Roland Garros

05.06.2016, 11:21
  • Serie A, etapa a 21-a: Juventus - Genoa (luni, 21:45, Digi Sport 2)
  • Cupa Spaniei, sferturi: Sevilla - Atletico (marţi, 22:30, Digi Sport 1) şi Real Madrid - Leganes (miercuri, 22:30, Digi Sport 1)

A patra oară a fost cu noroc. Novak Djokovic l-a învins pe Andy Murray, scor 3-6, 6-1, 6-2, 6-4, şi a câştigat titlul la Roland Garros, singurul de Grand Slam care îi lipsea din palmares. În precedentele trei apariţii în ultimul act la Paris, actualul lider mondial fusese învins de fiecare dată.

Astfel, Djokovic devine al optulea jucător din toate timpurile care are în palmares cele patru titluri de Grand Slam, după Donald Budge, Fred Perry, Roy Emerson, Rod Laver, Andre Agassi, Roger Federer şi Rafael Nadal, şi doar al treilea, după Budge şi Laver, care le deţine în acelaşi timp. Nole este, însă, singurul care reuşeşte asta în era Open.

Totodată, liderul mondial este primul după americanul Jim Courier, în 1992, care câştigă în acelaşi an primele două Grand Slam-uri, Australian Open şi Roland Garros.

"Este un moment foarte special, cel mai mare al carierei mele. Astăzi am simţit ceva ce nu am mai simţit vreodată la Roland Garros - dragostea publicului", a declarat Djokovic, la sfârşitul meciului. Sârbul a desenat o inimă pe teren, un gest făcut prima oară de brazilianul Gustavo Kuerten, campion la Openul Franţei de trei ori.

"Am trasat o inimă pe teren, la fel cum a făcut Guga, care mi-a dat voie să fac asta. Inima mea va fi mereu alături de voi pe acest teren", a explicat Nole.

Învinsul său a găsit puterea de a-l felicita pentru performanţa extraordinară pe care a reuşit-o. "Ceea ce a realizat Novak este fenomenal, un lucru extrem de rar", a spus Murray.

Şi totuşi, meciul nu a început deloc bine pentru sârbul de 29 de ani. Murray, aflat la prima finală pe zgura pariziană, s-a desprins rapid la 4-1 şi a câştigat primul set cu 6-3, după ceva mai mult de 45 de minute.

De fiecare dată când l-a învins pe Djokovic, lucru care s-a întâmplat de 10 ori, scoţianul s-a impus în primul set, iar sârbul risca să piardă a patra finală la Paris, un lucru pe care niciun alt jucător nu l-a mai făcut. Liderul mondial a avut, însă, o reacţie de campion adevărat şi a egalat, luând setul secund cu 6-1, în doar 36 de minute.

Din acest moment, Murray nu a mai avut reacţie. A cedat şi setul 3, scor 2-6, îar în cel de-al patrulea a vut doar o recţie de orgoliu pe final, când a făcut break-ul când Djokovic a servit prima oară pentru câştigarea turneului, apoi a mai salvat două mingi de meci, înainte de pierde ultimul punct cu o minge trimisă în fileu.

Astfel, după 3 ore şi 3 minute de joc, Djokovic şi-a îndeplinit marele vis al carierei şi a cucerit cel de-al 12-lea titlu de Grand Slam din palmares, la cinci distanţă de recordul all-time deţinut de Roger Federer.

În acelaşi timp, bilanţul întâlnirilor directe dintre Djokovic şi Murray devine 24-10 în favoarea sârbului, care are avantaj şi la meciurile din finalele Grand Slam - 5-2.


LIVE SCORE

19:17: Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 6-2, 6-4. După ce a ratat două mingi de meci (una dintre ele cu o dublă greşeală), liderul mondial a concretizat-o pe a treia şi a câştigat pentru prima oară în carieră titlul la Roland Garros, la a patra finală disputată în capitala Franţei.

19:09: Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 6-2, 5-4. Al doilea game consecutiv câştigat de Murray, care mai are, însă, de recuperat un break pentru a evita înfrângerea. Pentru a doua oară, Djokovic va servi pentru câştigarea meciului şi a turneului. 

19:04: Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 6-2, 5-3. Britanicul nu renunţă. Reuşeşte rebreak-ul şi continuă să spere într-o răsturnare de situaţie. 

19:00: Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 6-2, 5-2. Sârbul reuşeşte un break la 0 şi va servi pentru câştigarea celui de-al doilea Grand Slam al anului. Ar fi primul succes din cariera sa la Roland Garros. 

18:53: Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 6-2, 3-2. Britanicul rămâne cu greu în meci. După un game câştigat lejer de Nole, Murray a salvat o minge de break înainte de a-şi face serviciul. 

18:41: Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 6-2, 2-1. Liderul mondial şi-a făcut serviciul fără mari probleme, apoi Murray a avut de muncit pentru a evita un 0-3 probabil decisiv în acest set 4. 

18:30: Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 6-2, 1-0. Setul 4 a început cum nu se poate mai bine pentru sârb, care a câştigat contra serviciului. 

Statistica celui de-al treilea set

18:22: Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 6-2. După ce a ratat primele două mingi de set pe care le-a avut, Djokovic a reuşit în cele din urmă să închidă cel de-al treilea act al finalei, după 46 de minute. Liderul mondial este la un singur set de primul succes al carierei pe zgura pariziană. 

18:18: Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 5-2. Nole este la un singur game de câştigarea setului 3, dar sârbul a trecut prin mari emoţii, salvând nu mai puţin de 4 mingi de break în game-ul 6. 

18:03: Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 4-1. Sârbul pare dezlănţuit. A luat din nou două game-uri consecutive, unul dintre ele contra serviciului, şi dă senzaţia că se îndreaptă spre câştigarea setului 3. 

17:53: Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 2-1. După două game-uri extrem de disputate, Djokovic trece la conducere şi în setul 3. Djokovic şi-a făcut cu greu serviciul, apoi a reuşit break-ul, după ce a irosit o primă oportunitate de a câştiga contra serviciului. 

17:42: Djokovic - Murray 3-6, 6-1, 0-1. Britanicul îşi face serviciul în primul game din setul 3 şi pune capăt unei serii pozitive pentru adversarul său.  

Statistica celui de-al doilea set

17:35: Djokovic - Murray 3-6, 6-1. După doar 36 de minute, liderul mondial egalează scorul la seturi. Sârbul încearcă să evite să devină primul jucător din istorie care pierde primele patru finale disputate la Roland Garros. 

17:32: Djokovic - Murray 3-6, 5-1. De această dată, sârbul nu a mai irosit şansele de break de care a beneficiat şi va servi pentru câştigarea setului. 

17:26: Djokovic - Murray 3-6, 4-1. Liderul mondial continuă să aibă avantajul unui break în setul al doilea, dar lucrurile puteau sta mult mai rău pentru adversarul său. Murray a salvat două mingi de 4-0 pe serviciul său, înainte de a-şi trece în cont primul game din actul secund.  

17:16: Djokovic - Murray 3-6, 3-0. Sârbul şi-a făcut serviciul fără emoţii şi îşi consolidează avantajul oferit de break-ul reuşit în game-ul precedent. 

17:13: Djokovic - Murray 3-6, 2-0. Nole reuşeşte break-ul în debutul actului secund, la a doua şansă de a câştiga pe serviciul adversarului. 

#O statistică încurajatoare pentru Any şi fanii săi. De fiecare dată când l-a învins pe Djokovic, lucru care s-a întâmplat de 10 ori, scoţianul a câştigat primul set. 

17:07: Djokovic - Murray 3-6, 1-0. Al doilea set a început cu un game câştigat de liderul mondial. Sârbul a avut, însă, serios de tras pentru a-şi face serviciul, salvând şi o minge de break. 

Statistica primului set

16:58: Djokovic - Murray 3-6. Andy a dominat clar primul set şi a profitat de break-ul care a dus scorul la 3-1. Cei doi au mers apoi cap la cap şi Murray s-a impus în primul act. Djokovic s-a contrat cu arbitrul în ultimul game, după un serviciu as al lui Andy, considerat aut de sârb.

16:48: Djokovic - Murray 2-5. Cei doi şi-au făcut serviciul cu emoţii şi Andy e la un singur game de câştigarea primului set.

16:35: Djokovic - Murray 1-4. Andy continuă să domine partida şi mai face un break, profitând şi de două greşeli neforţate făcute de liderul ATP. Apoi, condus cu 0-15 pe propriul serviciu, Murray a câştigat 4 puncte consecutive.

16:24: Djokovic - Murray 1-2. Britanicul răspunde cu un break la 30, ultimul punct fiind câştigat cu un lob superb, după o scurtă foarte bine executată. Urmează apoi un game alb, încheiat cu un as. 

16:15: Djokovic - Murray 1-0. Sârbul începe perfect meciul, cu un break la 0. Nole a câştigat două puncte după două scurte de efect.  

UPDATE 16:10: Cei doi jucători au ieşit la încălzire, înainte de marea finală de la Roland Garros. 

Citește și:
Reacția unui tânăr de 20 de ani care a câștigat 451 de milioane de dolari la loto

Reacția unui tânăr de 20 de ani care a câștigat 451 de milioane de dolari la loto

Tânărul promite că va fi cumpătat.

digi24.ro
Citeşte şi

Reacţia organizatorilor de la Australian Open, după ce jucătorii s-au plâns de temperaturile ridicate

colaj ao

CTP: Osaka a jucat cu nasul sus

CTP: Osaka a jucat cu nasul sus

Djokovic s-a calificat în turul 3 de la Australian Open, după aproape trei ore de joc. Rezultatele zilei

Djokovic

Federer zice că are șanse mici la AO: ”La 36 de ani nu mai pot fi considerat favorit”

nintchdbpict000377871180
Comentarii

Cross

ProFM
Alexandra Stan şi-a pus silicoane? Fotografiile care spun totul

Alexandra Stan şi-a pus silicoane? Fotografiile care spun totul

ProFM
S-a aflat de ce Nicole Scherzinger s-a despărţit de Lewis Hamilton! Pilotul avea anumite fantezii

S-a aflat de ce Nicole Scherzinger s-a despărţit de Lewis Hamilton! Pilotul avea anumite fantezii

Digi Film
Shennen Doherty a invins cancerul. Cum arata actrita din Beverly Hills acum

Shennen Doherty a invins cancerul. Cum arata actrita din Beverly Hills acum

Digi Film
Aparitie rara a lui Mel Gibson alaturi de logodnica sa cu 34 de ani mai tanara

Aparitie rara a lui Mel Gibson alaturi de logodnica sa cu 34 de ani mai tanara