Tennis 2024: BNP Paribas Open MAR 11
Novak Djokovic, OUT de la Indian Wells! Reacția sârbului după ce a pierdut în fața unui ”Lucky loser”
novak-djokovic
Video Novak Djokovic, campion și la fotbal. Liderul mondial a marcat un gol și l-a imitat pe Cristiano Ronaldo
Edi Iordănescu / Foto: Sport Pictures
Exclusiv După trei ani, s-a aflat adevărul despre trecerea lui Edi Iordănescu la FCSB
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Stirile Digi Sport

Galerie Foto Familia lui Novak Djokovic a susținut o conferință de presă. “Este cea mai mare victorie din cariera lui“

articol scris de Digi Sport
10.01.2022, 16:14

Novak Djokovic (34 de ani) a intrat nevaccinat în Australia, iar luni, 10 ianuarie, a avut loc procesul în urma căruia liderul mondial a aflat că poate rămâne pe tărâm australian în condiții de legalitate. Totuși, ministrul pentru Imigrare îi poate anula viza, iar sârbul așteaptă în continuare să afle dacă va putea participa sau nu la Australian Open.

profimedia-0651664211
Familia lui Novak Djokovic a susținut o conferință de presă la Belgrad / Foto: Profimedia
  • Liga 2: Corvinul - Buzău, joi, 19:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, joi, 21:30, DGS 1

Novak Djokovic: "Încerc să particip la Australian Open"

UPDATE 16:00 Novak Djokovic a oferit o primă reacţie după ce după ce instanţa din Melbourne a întors decizia de anulare a vizei lui de intrare în Australia.

"Sunt mulţumit şi recunoscător că judecătorul a întors anularea vizei. În ciuda a tot ceea ce s-a întâmplat, vreau să rămân şi să încerc să concurez la Australian Open. Rămân concentrat pe asta. Am zburat aici pentru a juca la unul dintre cele mai importante evenimente pe care le avem în faţa fanilor minunaţi. Deocamdată nu pot spune mai multe, dar vă mulțumesc tuturor pentru că m-ați susținut în aceste momente și m-ați încurajat să rămân puternic", a precizat tenismenul sârb, într-o postare pe Twitter.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

  • Digi Sport a lansat aplicația pentru smartphone, care le oferă fanilor acces permanent la un conținut dedicat, în funcție de preferințele personale, și, totodată, o varietate de informații și competiții de neratat. Aplicația Digi Sport poate fi descărcată din Google Play sau App Store.

UPDATE 15:50 Conferința de presă convocată de către familia lui Novak Djokovic s-a încheiat. Au participat tatăl (Srdjan), mama (Dijana), fratele (Djodje) și unchiul (Goran) liderului mondial ATP. Novak Djokovic n-a intervenit în cadrul acestei conferințe, așa cum fusese anunțat, întrucât se antrenează la Melbourne.

Familia lui Novak Djokovic a refuzat să răspundă la întrebările despre momentul în care s-a infectat tenismenul sârb cu COVID-19 și despre participarea lui la anumite evenimente publice în zilele de după presupusa testare pozitivă la coronavirus.

Conferința de presă s-a încheiat cu un cântec patriotic sârb.

Galerie Foto

Dijana Djokovic: "Novak a fost subiectul hărțuirii și torturii"

UPDATE ora 15:40: Dijana, mama lui Novak Djokovic: "Vreau să mulțumesc tuturor care s-au ridicat în picioare și l-au susținut la Melbourne în fața acelui așa-zis hotel. Aceasta este cea mai mare victorie din cariera sa, e mai mare decât orice Grand Slam.

Nu a greșit cu nimic, nu a încălcat nicio lege. A fost subiectul hărțuirii și torturii. A luptat împotriva sistemului și a Guvernului, pentru că avea dreptul să fie în Australia. Nu ne-am mai confruntat cu o situație ca asta niciodată"

"La final, Novak a câştigat, justiţia a câştigat şi statul de drept a câştigat”, a declarat Srdan Djokovic, tatăl jucătorului.

UPDATE ora 15:12: Djordje, fratele lui Novak Djokovic: "Nouă, ca familie, ne-a fost foarte greu, suntem foarte emotivi când vine vorba de fratele meu. E foarte dificil să îl aperi pe Novak și să nu ofensezi pe nimeni în același timp.

Luptăm pentru justiție și lege. Am făcut tot ce am putut pentru a respecta procedurile și pentru a arăta lumii că trebuie să îi oferim iubire lui Novak".

UPDATE ora 15:10: A început conferința de presă a familiei Djokovic. Sunt prezenți tatăl, Srdjan, mama, Dijana, dar și fratele, Djordje. Urmează să li se alăture și Novak, prin video call. 

UPDATE ora 13:12: La ora 15:00, Novak Djokovic va susține o conferință de presă prin video call, alături de familia lui.

UPDATE ora 13:05: Prin vocea purtătorului său de cuvânt, ministrul pentru Imigrare din Australia a anunțat că încă se gândește dacă va anula sau nu viza lui Novak Djokovic: "Rămâne la discreția ministrului Hawke să considere dacă va anula viza domnului Djokovic, sub puterea personală de anulare reglementată de Articolul 133C(3) al Actului pentru Imigrări".

UPDATE ora 13:00: Alex Hawke, ministrul pentru Imigrare din Australia, a decis să nu îi anuleze astăzi viza lui Novak Djokovic, conform publicației australiene The Age. Totuși, el are puterea legală să se răzgândească în următoarele zile, așa că situația sârbului rămâne incertă. 

UPDATE ora 12:20: Novak Djokovic a părăsit hotelul de carantină din Melbourne în care era plasat. Se pare că, până la urmă, sportivul nu a fost arestat, fiind vorba doar de o exagerare a tatălui său, făcută în stilul caracteristic. Ministrul pentru Imigrare nu a decis nici până acum dacă va anula sau nu viza sârbului.

profimedia-0651611810
Novak Djokovic a părăsit hotelul de carantină din Melbourne / Foto: Profimedia

UPDATE ora 11:15: Presa australiană a negat informațiile transmise de tatăl și fratele lui Novak Djokovic, preluate ulterior în presa internațională. Conform site-ului The Age, tenismenul nu ar fi fost arestat, iar ministrul pentru Imigrare al Australiei încă se gândește ce va decide în privința vizei sârbului. 

UPDATE ora 11:00: Informația conform căreia Novak Djokovic a fost arestat a fost confirmată și de fratele său, Djordje. Detalii AICI

UPDATE ora 10:20: Srdjan Djokovic, tatăl lui Novak Djokovic, a anunțat pentru site-ul The Pavlovic Today că fiul său a fost arestat, iar avocații săi se gândesc cum să răspundă. Potrivit aceleiași surse, el ar putea fi deportat din Australia.

UPDATE ora 07:50: Judecătorul a dispus și ca Guvernul Australiei să îi plătească liderului mondial cheltuielile de judecată pentru proces, conform CNN

UPDATE ora 07:45: Novak Djokovic a primit din nou viză din partea autorităților australiene, iar sârbul poate rămâne în Australia, întrucât judecătorul a hotărât că motivul invocat, faptul că a trecut prin boală în ultimele 6 luni, este justificat. Astfel, decizia de anulare a vizei sale a fost revocată. Urmează ca el să se întoarcă la hotel, să își ia bagajele și să înceapă pregătirea pentru Australian Open. Sârbului i s-a returnat și pașaportul.

UPDATE ora 07:40: O decizie importantă a fost prelungirea ordinului de reținere în Australia a lui Djokovic până la ora locală 20:00 (11:00 ora Bucureștiului), după ce avocatul acuzării, Cristopher Tran, a precizat că expiră la 16:00 (07:00 ora Bucureștiului), deci 4 ore mai devreme. 

UPDATE ora 07:35: Judecătorul Anthony Kelly a dispus ca Novak Djokovic să fie eliberat din hotelul de carantină, pentru a putea fi audiat, iar avocații săi sunt liberi să aleagă o nouă locație în care sportivul va sta până la finalizarea procesului.

UPDATE ora 07:30: Judecătorul Anthony Kelly a luat la cunoștință faptul că Novak Djokovic a colaborat în totalitate cu autoritățile de pe aeroportul din Melbourne, înainte de a fi trimis la hotelul de carantină.

Judecătorul care se ocupă de acest caz se numește Anthony Kelly, iar procesul a început în jurul orei locale 11:00, ceea ce înseamnă 02:00 ora Bucureștiului. Este a doua oară în 18 luni când Djokovic așteaptă să vadă dacă mai poate participa la un Grand Slam, după ce în septembrie 2020, la US Open, a lovit o arbitră și a așteptat să primească o decizie a organizatorilor, în urma căreia a fost trimis acasă. 

  • Digi Sport a lansat aplicația pentru smartphone, care le oferă fanilor acces permanent la un conținut dedicat, în funcție de preferințele personale, și, totodată, o varietate de informații și competiții de neratat. Aplicația Digi Sport poate fi descărcată din Google Play sau App Store.

Galerie Foto

Novak Djokovic a intrat nevaccinat în Australia, în urma unei scutiri medicale 

Campion en-titre la Australian Open, Novak Djokovic a fost reţinut pe aeroport, la Melbourne, după sosirea sa în Australia miercuri, după ce poliția de frontieră australiană şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la viza sa de intrare.

Tenismanul sârb a primit o scutire de vaccinare împotriva COVID-19 din partea organizatorilor turneului pentru a concura la evenimentul care urmează să înceapă pe 17 ianuarie, dar aceasta nu a fost suficientă pentru oficialii de frontieră, care i-au anulat viza după ce Djokovic "nu a reuşit să furnizeze dovezi adecvate care să îndeplinească cerinţele de intrare în Australia".

Lui Djokovic i s-a comunicat că va trebui să părăsească Australia joi, dar avocaţii săi au obţinut prin apel din partea unui judecător amânarea cauzei sale până luni şi interzicerea deportării sale înaintea orei 16:00 (05:00 GMT) din aceeaşi zi, potrivit presei locale.

Agerpres

Etichete: novak djokovic , australia , proces , australian open , viza djokovic


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie

O femeie din Peru a ajuns de urgență la spital, după ce ar fi înghițit un os. Medicii, însă, au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

"A fost cel mai bun!" Columbienii au remarcat un singur jucător român, după amicalul de la Madrid
Screenshot 2024-03-26 at 22.07.30
E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Ianis Hagi, răspuns tranșant pentru Edi Iordănescu după golul înscris în România - Columbia 2-3
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Recomandările redacției
Edi Iordănescu / Foto: Sport Pictures
Exclusiv După trei ani, s-a aflat adevărul despre trecerea lui Edi Iordănescu la FCSB

”Revoluție” la Barcelona! Primii 4 fotbaliști aflați pe ”lista neagră”
FC Barcelona and Tottenham Hotspur, Pre-season friendly, Joan Gamper Trophy match. Football, Lluis Companys Stadium, Barcelona, Spain - 8 Aug 2023
Video Liviu Ungurean ”Bocciu” și ceilalți doi ultrași ai Rapidului rămân în arest
bocciu
Se pregătește o lovitură fără precedent în Formula 1
VERSTAPPEN Max (ned), Red Bull Racing RB20, portrait during the Formula 1 Rolex Australian Grand Prix 2024, 3rd round of the 2024 Formula One World Championship from March 22 to 24, 2024 on the Albert Park Circuit, in Melbourne, Australia
Citește și
I-a spus ADIO! Anunțul făcut de Novak Djokovic: "Mulțumesc pentru tot! Te iubesc!"
profimedia-0839644632
Andy Roddick îl atacă pe Novak Djokovic după Indian Wells: ”Este un gest de disperare!”
2018 US Open - Day 12
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
CSA Steaua, top secret! Măsură fără precedent luată de MApN
CSA Steaua, top secret! Măsură fără precedent luată de MApN
Surpriză uriașă: Dinamo a renunțat la varianta Târgoviște! Unde vor evolua „câinii” până la finalul play-out-ului
Surpriză uriașă: Dinamo a renunțat la varianta Târgoviște! Unde vor evolua „câinii” până la finalul play-out-ului
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
În ce orașe va întârzia pensia în luna aprilie? De ce se întâmplă acest lucru
În ce orașe va întârzia pensia în luna aprilie? De ce se întâmplă acest lucru
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
Kylian Mbappe l-a informat că îl va da judecată și acum a reacționat. ”Nu îți e rușine?!”
mbappe

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale