simona-halep
Ce au scris spaniolii după ce Simona Halep s-a retras de la Madrid Open: ”Acesta este scopul ei”
Simona Halep la Roland Garros. Sursa Foto, Getty (7)
Simona Halep s-ar fi retras de la Madrid Open. Motivele invocate de fostul lider WTA
Reacția suporterilor steliști, după decizia CNA
Digi Sport 1 Live
Acum
Digi Sport Special

România e în barajul pentru Grupa Mondială 1. Victorie dramatică împotriva Spaniei, în meciul decisiv de dublu

07.02.2015, 15:46

România a obţinut calificarea în barajul pentru Grupa Mondială 1. După ce şi-au împărţit punctele la meciurile de simplu, cele două ţări şi-au disputat un loc în play-off în ultima confruntare, cea de dublu.

IFTO4618 1
  • SuperLiga: Hermannstadt - Petrolul, joi, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - CFR, joi, 21:45, DGS 1

Irina Begu a înlocuit-o pe Alexandra Dulgheru înaintea disputei finale şi a făcut un meci mare, fiind singura dintre cele patru jucătoare care nu şi-a pierdut deloc serviciul în meci. Begu s-a impus, alături de Monica Niculescu, într-o partidă în care "tricolorele" cedaseră primul set. Româncele au jucat mult mai bine în următoarele două şi s-au impus cu 5-7, 6-3, 6-2, după 2 ore şi 27 de minute.

Anterior, sâmbătă, în prima zi de concurs, Simona Halep o învinsese pe Silvia Soler Espinosa (6-2, 6-1), iar Irina Begu ceda în duelul cu Garbine Muguruza (3-6, 2-6). 

Duminică, Begu și-a luat revanșa. România a fost condusă cu 1-2 după înfrângerea Simonei Halep cu Muguruza (3-6, 4-6) , însă eleva lui Cruciat și Apostu Efremov a jucat fantastic. 

CLICK AICI PENTRU DECLARAȚIILE SIMONEI HALEP DUPĂ PARTIDA DE DUMINICĂ


Begu nu a stat la discuții cu Soler Espinosa (6-2, 6-4) și a intrat apoi pe teren și în meciul de dublu, alături de Monica Niculescu. Victoria celor două românce a adus echipa noastră în play-off-ul pentru Grupa Mondială 1, iar viitoarea adversară va fi una dintre naționalele din Australia, Polonia, Italia sau Canada.


 REZULTATELE ÎNTÂLNIRII ROMÂNIA - SPANIA:

Sâmbătă:
Simona Halep - Silvia Soler-Espinosa 6-2, 6-1
Irina Begu - Garbine Muguruza 3-6, 2-6

Duminică:
Simona Halep - Garbine Muguruza - 4-6, 3-6
Silvia Soler-Espinosa - Irina Begu - 2-6, 4-6

Dublu: Irina Begu / Monica Niculescu - Garbine Muguruza / Anabel Medina Garrigues 5-7, 6-3, 6-2


LIVE TEXT

6-2. Set, România. Game, set şi meci, România. "Tricolorele" au câştigat întâlnirea de dublu cu Spania în trei seturi, 5-7, 6-3, 6-2.

5-2. Game, Spania. Ibericele câştigă primul joc, după cele cinci game-uri consecutive adjudecate de românce. Niculescu serveşte pentru meci. 

5-1. Game, România. Begu îşi mai face o dată serviciul şi România e la un singur joc de câştigarea meciului.

4-1. Break, România. Muguruza îşi pierde serviciul pentru a doua oară în meci (la 15), dar româncele au avut noroc la ultimul schimb, mingea trimisă de Begu lovind fileul şi căzând în terenul advers.

3-1. Game, România. Niculescu şi-a făcut serviciul la 15, într-un game în care Begu a fost foarte agresivă la fileu şi le-a forţat pe iberice să greşească. România a câştigat al treilea game consecutiv.

2-1. Break, România. Garrigues şi-a pierdut serviciul pentru a patra oară în această partidă, la fel ca şi Monica Niculescu. 

1-1. Game, România. Gazdele s-au impus la 0 în primul joc al ultimului set în care au servit. 

Setul 3: Primul game al setului decisiv a durat 9 minute şi 48 de secunde şi a fost câştigat de Spania, pe propriul serviciu, după ce a salvat patru mingi de break. 

6-3. Set, România. Begu şi Niculescu egalează situaţia la seturi, după încă un game foarte bun făcut la serviciu de Irina Begu. Echipa calificată la baraj se va decide în actul decisiv. 

5-3. Break, România. Begu a fost mult mai agresivă la retur şi româncele au câştigat din nou pe serviciul lui Garrigues, la 30. Begu serveşte pentru câştigarea setului 2.

4-3. Break, Spania. Niculescu şi-a pierdut serviciul pentru a patra oară în partidă. Ibericele au fructificat a treia minge de break, într-unul dintre cele mai echilibrate game-uri ale meciului. 

4-2. Break, România. Muguruza şi-a pierdut pentru prima oară serviciul în acest meci, la 15. Iberica a făcut o dublă greşeală şi a servit slab pe tot parcursul jocului. 

3-2. Game, România. Begu şi-a făcut serviciul la 30, dar punctul de 40-15 a fost încheiat de Niculescu, cu un voleu din apropierea fileului.

2-2. Re-break, România. Begu şi Niculescu nu renunţă la luptă. Au câştigat pe serviciul lui Garrigues, la 15. Ultimul punct a fost şi cel mai disputat al partidei şi a fost terminat cu o lob trimis în aut de Muguruza.

2-1. Break, Spania. Niculescu şi-a pierdut pentru a treia oară serviciul în partidă, la 30. Jucătoarele iberice au condus cu 40-0. Româncele au încercat o revenire, dar Muguruza a fructificat a treia minge de break.

1-1. Game, Spania. Garrigues şi-a făcut serviciul la 0, într-un joc în care româncele nu au avut replică la tenisul agresiv prestat de iberice.

Setul 2: Primul game a fost şi cel mai disputat al partidei. A durat zece minute şi a fost câştigat de România, pe serviciul lui Begu, după ce a salvat două mingi de break.

7-5. Set, Spania. Ibericele şi-au adjudecat primul act, după ce Garrigues şi-a făcut serviciul la 15, chiar dacă româncele au câştigat primul punct al jocului. 

6-5. Break, Spania. Monica Niculescu şi-a pierdut serviciul pentru a doua oară (la 0). Medina Garrigues a câştigat două puncte importante, în timp ce Niculescu a început jocul cu o dublă greşeală. Medina Garrigues va servi pentru câştigarea primului set.

5-5. Game, Spania. Muguruza şi-a păstrat serviciul pentru a treia oară, dar cele două echipe au fost la egalitate (40-40) în două rânduri. 

5-4. Game, România. Irina Begu şi-a făcut serviciul la 15, dar Monica Niculescu a avut trei lovituri câştigătoare care au decis soarta jocului. 

4-4. Game, Spania. Echilibru spre finalul primului set. Ibericele şi-au câştigat serviciul la 30. Ultimul punct a fost însuşit după un moment în care Niculescu a căzut după un voleu pe care Muguruza l-a returnat.

4-3. Game, România. Monica Niculescu şi-a făcut serviciul pentru prima oară în acest set (la 15), ea fiind autoarea celui mai frumos punct al jocului, un forehand în lung de linie care le-a surprins pe iberice. 

3-3. Game, Spania. Muguruza şi Garrigues s-au impus la 15.

3-2. Game, România. Irina Begu şi-a făcut serviciul la 30, după ce româncele au condus cu 30-0. Ibericele au revenit la 30-30, dar o greşeală neforţată a lui Marrigues şi un voleu la fileu al lui Niculescu au adus al treilea game al gazdelor.

2-2. Re-break, România. Begu şi Niculescu s-au impus pe serviciul ibericelor, la 15. 

2-1. Break, Spania. Jucătoarele iberice au fructificat a doua minge de break şi s-au impus la 40 pe serviciul Monicăi Niculescu. Garrigues a câştigat două puncte decisive în faţa lui Niculescu.

1-1. Game, Spania. Ibericele au dat un răspuns pe măsură în primul joc în care s-au aflat la serviciu. S-au impus la 0, Muguruza fiind decisivă la două puncte.

Setul 1: Irina Begu şi Monica Niculescu au câştigat primul game al meciului, la 15, pe propriul serviciu, unul pe care nu au întâmpinat mari probleme din partea ibericelor


Decizie de ultimul moment a echipei României: Irina Begu a înlocuit-o pe Alexandra Dulgheru pentru partida de dublu şi va face pereche cu Monica Niculescu pentru meciul decisiv. De partea cealaltă, Garbine Muguruza va evolua alături de Anabel Medina Garrigues.


PROGRAMUL MECIURILOR CU SPANIA:

Sâmbătă:
Simona Halep - Silvia Soler-Espinosa 6-2, 6-1
Irina Begu - Garbine Muguruza 3-6, 2-6

Duminică:
Simona Halep - Garbine Muguruza - 4-6, 3-6
Silvia Soler-Espinosa - Irina Begu - 2-6, 4-6

Dublu: Irina Begu / Monica Niculescu - Garbine Muguruza / Anabel Medina Garrigues


Irina Begu a învins-o pe Silvia Soler-Espinosa în două seturi, 6-2, 6-4 şi câştigătoarea dintre România şi Spania se va decide la meciul de dublu, scorul fiind 2-2, după partidele de simplu.

Ocupanta locului 34 WTA a reuşit şase break-uri în partida, câte trei în fiecare set, şi a obţinut a patra victorie în cele opt meciuri disputate contra ibericei.


LIVE TEXT

6-4. Game, Begu. Game, set şi meci, România. Irina şi-a făcut serviciul la 15 şi i-a adus ţării noastre punctul de 2-2. 

5-4. Break, Begu. Românca a fost foarte agresivă la retur şi a forţat-o pe iberică comită trei greşeli neforţate. Irina serveşte pentru câştigarea meciului. 

4-4. Game, Begu. Echilibru spre finalul primului set. Irina a servit foarte bine în jocul 8 şi s-a impus la 30, câştigând două game-uri consecutive. 

4-3. Re-break Begu. România a revenit în joc, după ce ocupanta locului 34 mondial s-a impus pe serviciul lui Soler-Espinosa la 15. În game-ul 7 a avut loc şi cel mai frumos punct al partidei, unul controlat şi câştigat de româncă, cu un forehand în lung de linie.

4-2. Break Soler-Espinosa. Iberica se impune la 30, profitând de două greşeli neforţate făcute de Begu. Spania e la două game-uri de câştigarea setului.

3-2, Soler-Espinosa. Iberica a făcut cel mai solid game de până acum al meciului, unul câştigat la 0 şi în care a rezistat mai bine în raliule impuse de Begu, obligând-o pe româncă să greşească. 

2-2. Game, Begu. Reprezentanta noastră îşi face serviciul la 30 pentru prima oară în setul doi, folosindu-se de un serviciu precis. 

2-1, Soler-Espinosa. Iberica este prima jucătoare care îşi face serviciul în setul doi (la 30). Begu s-a remarcat printr-un forehand perfect la 40-15 pentru adversara ei. 

1-1. Break Soler-Espinosa. Iberica restabileşte egalitatea, fructificând a doua minge de break în game-ul al doile, în care a condus cu 40-15. La ultimul schimb, românca a avut ghinion. A vrut s-o paseze pe adversară, dar mingea  a atins banda fileului şi a ieşit în afara terenului. 

SETUL 2. Begu începe cu break şi al doilea set, la fel cum a făcut-o şi în debutul meciului. Irina s-a impus pe serviciul advers pentru a patra oară, fructificând a doua minge de break

6-2, SET Begu. Game câştigat fără mari probleme de locul 34 mondial. Irina triumfă în primul set în care a reuşit trei break-uri şi a câştigat 29 de puncte.

5-2. Begu, break. România e la un singur joc de câştigarea primului set, după ce Begu s-a impus pentru a doua oară (la 15) pe game-ul lui Soler-Espinosa. A doua cea mai bună clasată româncă este la conducerea meciului şi serveşte pentru set.

4-2 Begu. Românca a confirmat break-ul şi s-a distanţat în primul set, după ce s-a impus la 15. Begu a terminat game-ul cu cel mai frumos schimb al meciului, unul câştigat cu un voleu din aproprierea fileului.

3-2. Begu, break. Ocupanta locului 34 mondial câştigă a doua oară pe serviciul adversarei (la 30), după ce iberică a făcut o dublă greşeală. 

2-2. Răspuns pe măsură al lui Begu, care îşi adjudecă game-ul la 0, terminând meciul cu o venire la fileu inspirată.

2-1 Soler-Espinosa. Spania preia pentru prima oară conducerea, după un game solid, câştigat la 15 de jucătoarea iberică.

1-1. Soler-Espisosa, break. Spania a echilibrat jocul, după un game în care Begu a servit un as, dar a făcut şi o dublă greşeală. Iberica nu a avut nevoie decât de o minge de break, chiar dacă a fost condusă cu 30-15.

Setul 1: Break Begu în primul game al partidei, unul care a durat aproximativ 7 minute. Românca a fructificat prima minge de break avută.

Irina Begu şi Silvia Soler-Espinosa au disputat şapte întâlniri până la disputa din Fed Cup. Iberica este în avantaj (4-3).


PROGRAMUL MECIURILOR CU SPANIA:

Sâmbătă:
Simona Halep - Silvia Soler-Espinosa 6-2, 6-1
Irina Begu - Garbine Muguruza 3-6, 2-6

Duminică:
Simona Halep - Garbine Muguruza - 4-6, 3-6
Silvia Soler-Espinosa - Irina Begu

Dublu: Alexandra Dulgheru / Monica Niculescu - Anabel-Medina Garrigues / Lara Arruabarrena


Simona Halep a fost învinsă în cea de-a doua partidă pe care a disputat-o în Fed Cup de Garbine Muguruza, în două seturi, 4-6, 3-6. Locul trei mondial şi-a pierdut de cinci ori serviciul şi a pierdut astfel a doua întâlnire din carieră în faţa ocupantei locului 24 WTA. 


LIVE TEXT

6-3 Muguruza, break. Game, set şi meci, Spania. Ibericele preiau conducerea întâlnirii, după ce Halep a pierdut în două seturi, 4-6, 3-6 întâlnirea cu ocupanta locului 24 mondial.

5-3 Muguruza. Iberica şi-a făcut serviciul într-un game în care Halep a avut trei lovituri câştigătoare. Spania, la un game de victorie. 

4-3 Muguruza, break. Iberica trece din nou în avantaj, după ce a fructificat cea de-a cincea minge de break avută în game-ul 7, unul care a durat peste 13 minute. Spania, la două game-uri de victorie.

3-3. Halep, re-break. Simona restabileşte egalitatea într-un game în care a fructificat a doua minge de break şi românca speră la un set decisiv.

3-2 Muguruza, break. Iberica reușește să "spargă" serviciul advers la 15, profitând de un moment mai bun. Se îndreaptă spre victorie.

2-2. Echilibrul se păstrează după un game solid al Muguruzei. În continuare, Halep are probleme în a găsi soluții pe serviciul advers.

2-1 Halep. Simona reușește să rămână în avantaj, grație unui game foarte solid. Românca are șanse în continuare la câștigarea partidei!

1-1. Muguruza își face serviciul, nu fără emoții. Halep a revenit de la 15-40 la deuce, cu două atacuri foarte bune, dar iberica a servit bine apoi.

Setul 2. Halep conduce cu 1-0, după un game care a durat 6 minute. Simona a fost nevoită să salveze mingi de break, dar și-a păstrat nervii și acum are avantaj în set.

6-4, SET MUGURUZA. Ce game intens! Simona a condus cu 30-15, a avut în rachetă punctul de 40-15, dar a greșit și s-a făcut 30-30. Apoi, Muguruza și-a procurat mingea de set, pe care a transformat-o de la fileu, deși nu a avut cea mai inspirată execuție. 6-4.

5-4 Muguruza. Halep reușește să se apropie la un singur game de adversara sa. A fost 40-15, 40-40, după care Simona a venit în avantaj cu un as. Urmează un joc foarte disputat!

5-3 Muguruza, break Halep! Simona revine în joc, după un game de mare luptă!

5-2 Muguruza. Halep își face serviciul cu emoții, după ce o dublă greșeală a adus scorul la 30-30. Un forehand al ibericei aruncă apoi mingea în out și o nouă greșeală neforțată închide game-ul.

5-1 Muguruza. Meciul curge tot în favoarea ibericei. Foarte agresivă, intră mult în teren și finalizează de obicei în forță, de la fileu.

4-1 Muguruza, un nou break. Halep pierde la 15 game-ul, două dintre puncte fiind identice: serviciul doi prea moale, iar returul Garbinei în lung de linie imposibil de ajuns. Două break-uri avans.

3-1 Muguruza. Garbine are o frecvență foarte bună la primul serviciu și își adjudecă un nou game, fără mari emoții. Halep este sfătuită de Tecșor pe bancă, dar momentan jocul e de partea adversarei.

2-1 Muguruza. Game la 15 Halep. Deși a pierdut primul punct disputat, după un raliu superb, Simona s-a concentrat bine la următoarele puncte și a lovit cu ceva mai multă siguranță. Rămâne break-ul în spate însă

2-0 Muguruza. Serviciu la 30. Halep este asaltată de loviturile puternice ale ibericei, care a comis o singură eroare neforțată până acum. Forța și precizia este de partea Garbinei în aceste momente...

1-0 Muguruza. Break la 0. Nu este tocmai începutul ideal de meci pentru Halep, care nu a realizat niciun punct în game-ul inaugural. Iberica a încheiat ultimul punct cu un cros imposibil de returnat.

Setul 1. Simona Halep, echipată în negru complet, începe la serviciu. Primul punct al partidei îl face Muguruza însă. Va fi un duel extrem de important pentru calificare, chiar decisiv!

Etichete: simona halep , halep fed cup , halep romania spania , halep soler


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
A provocat un șoc când și-a spus vârsta. Câți ani are această femeie care a mai făcut un pas către Miss Univers
A provocat un șoc când și-a spus vârsta. Câți ani are această femeie care a mai făcut un pas către Miss Univers

Alejandra Marisa Rodríguez, avocată și jurnalistă în vârstă de 60 de ani, din Buenos Aires, a...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar
vlad-chiriches
Sepsi - FCSB 2-2. Gafa lui Ștefan Târnovanu amână petrecerea de titlu
Screenshot 2024-04-24 231756
Florinel Coman a făcut anunțul așteptat cu sufletul la gură de toți fanii FCSB-ului
FCSB v FC Nordsjaelland - UEFA Europa Conference League, Bucharest, Romania - 10 Aug 2023
Recomandările redacției
Reacția suporterilor steliști, după decizia CNA

Antrenorul aflat în pole-position să-l înlocuiască pe Jurgen Klopp la Liverpool a rupt tăcerea
ROTTERDAM ,11-02-2024 , Stadium de Kuip, Dutch eredivisie football season 2023 / 2024. Match between Feyenoord and Spart
”Clubul are nevoie de bani”. Cât trebuie să plătească FCSB pentru transferul atacantului cu 16 goluri în acest sezon
Arnel Jakupovic of Maribor shoots a penalty during the UEFA Europa Conference League 3rd qualifying round second leg match between Maribor and Fenerbahce at Ljudski Vrt Stadium. Final score; Maribor 0:3 Fenerbahce.
Lovitură pentru Rapid! Titularul care s-a accidentat și va lipsi 4 luni: ”N-o să înceapă nici pregătirea”
rapida
Citește și
Simona Halep a coborât patru poziții în clasamentul WTA. Iga Swiatek, lider detașat în ierarhia mondială
SIMONA HALEP - DIGISPORT-157
Simona Halep: ”Am luat o decizie grea”
simona-halep
Tom Cruise, pe lista potențialilor iubiți a Irinei Shayk: „Are nevoie de un bărbat celebru, arătos și bogat”
Tom Cruise, pe lista potențialilor iubiți a Irinei Shayk: „Are nevoie de un bărbat celebru, arătos și bogat”
„E nevoie de un șoc! Iar șocul se numește Șumudică" Fostul patron al Rapidului cere și înlocuirea lui Daniel Niculae
„E nevoie de un șoc! Iar șocul se numește Șumudică" Fostul patron al Rapidului cere și înlocuirea lui Daniel Niculae
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit: "A fost extrem de stresant"
Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit: "A fost extrem de stresant"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
A învins Mihai Viteazul în bătălia de la Călugăreni? Adevărul despre lupta cu Sinan Pașa
A învins Mihai Viteazul în bătălia de la Călugăreni? Adevărul despre lupta cu Sinan Pașa
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Dembele și Mbappe au adus titlul la PSG. Gol de mare rafinament marcat de Kylian plus o fază în care și-a ridiculizat adversarul VIDEO
Dembele și Mbappe au adus titlul la PSG. Gol de mare rafinament marcat de Kylian plus o fază în care și-a ridiculizat adversarul VIDEO
Americanii au anunțat următorul turneu la care poate participa Simona Halep: ”Speră să fie gata”
Screenshot 2024-04-03 at 19.41.27

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap:
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool