Screenshot 2024-04-03 at 19.41.27
Americanii au anunțat următorul turneu la care poate participa Simona Halep: ”Speră să fie gata”
simona-halep
Ce au scris spaniolii după ce Simona Halep s-a retras de la Madrid Open: ”Acesta este scopul ei”
Romania SuperLiga Stage 1: CFR Cluj vs Politehnica Iasi
Live Video&Text Univ. Craiova - CFR Cluj 0-1, ACUM pe DGS 1. Birligea deschide scorul, la doar 3 minute de la intrarea pe teren
Digi Sport 1 Live
Acum
Etapa 6 Superliga: Universitatea Craiova-CFR Cluj
Play-off

Simona a pierdut la mare luptă finala de la Cincinnati în fața Serenei. ”Ești o adversară incredibilă!”

23.08.2015, 13:30

Simona Halep nu a reuşit a doua victorie a carierei în faţa numărului unu mondial, Serena Williams. Românca de 23 de ani a pierdut finala de la Cincinnati în două seturi echilibrate, 3-6, 6-7, după o oră şi 38 de minute.

halep serena
  • SuperLiga: Dinamo - Voluntari, vineri, 20:00, DGS 1

  • La Liga: Real Sociedad - Real Madrid, vineri, 22:00, DGS 2

Halep a început mai bine meciul şi a condus cu 3-1, având un break în faţă. A urmat însă o serie incredibilă a Serenei, care şi-a adjudecat următoarele 5 game-uri şi implicit setul inaugural.

Simona a întrerupt seria americancei şi a câştigat primul game al actului secund, care a avut parte de doar două break-uri şi care a ajuns astfel în tie-break. Acolo, Simona a făcut primul minibreak, dar Williams şi-a ridicat din nou nivelul şi a trecut la controlul meciului, impunându-se la 5 în a 15-a finală disputată la rând. 

"Trebuie să o felicit pe campioană, pe Serena, şi să îi urez mult succes la US Open. Ştiu că poţi câştiga toate turneele majore ale anului. Succes şi fii puternică", au fost cuvintele româncei către cea mai bună jucătoare a lumii.  

"Îţi mulţumesc, Simona, pentru că ai jucat un tenis atât de bun astăzi şi pentru că întotdeauna eşti o adversară incredibilă şi o sportivă desăvârşită. Sunt mereu onorată să joc împotriva ta şi tot timpul între noi două au fost meciuri superbe", a fost răspunsul jucătoarei care a câştigat la Cincinnati al 69-lea titlu al carierei. 


Aceasta a fost a 48 victorie în 50 de meciuri disputate de Williams în 2015, dar şi a 11 înfrângere în 51 de meciuri pentru Halep. Pentru Serena, acesta este al doilea titlu consecutiv adjudecat la Ohio, în timp ce Simona a disputat astfel a cincea finală a anului, rămânând cu trofeele de la Shenzen, Dubai şi Indian Wells.

Halep şi Williams se mai întâlniseră de şase ori în carieră, americanca având un avantaj apreciabil, 5-1. Cele mai importante dispute au avut loc la Turneul Campioanelor, la finalul lui 2014.

Atunci, jucătoarea noastră s-a impus categoric în faza grupelor, 6-0, 6-2, administrându-i Serenei una dintre cele mai usturătoare înfrângeri din carieră. Revanşa a venit în finala competiţiei, unde liderul mondial a învins-o cu un sec 6-3, 6-0.

Lista cu partidele dintre Williams şi Halep:

1. Williams - Halep 3-6, 6-2, 6-1 (2011, Wimbledon, turul II)
2. Williams - Halep 6-3, 6-0 (2013, Roma, semifinale)
3. Williams - Halep 6-0, 6-4 (2013, Cincinnati, sferturi)
4. Williams - Halep 0-6, 2-6 (2014, Turneul Campioanelor, grupe)
5. Williams - Halep 6-3, 6-0 (2014, Turneul Campioanelor, finală)
6. Williams - Halep 6-2, 4-6, 7-5 (2015, Miami, semifinală)
7. Williams - Halep 6-3, 7-6 (2015, Cincinnati, finală)

Calificarea în finală la Cincinnati este recompensată cu un premiu de 240.500 de dolari şi cu 585 de puncte WTA. Câştigătoarea turneului va primi 495.000 de dolari şi 900 de puncte WTA. 

Pentru Simona, aceasta a fost a 19-a finală din carieră şi a doua consecutivă, după cea de la Toronto. Românca de 23 de ani a câştigat 11 turnee, la Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells (Premier Mandatory), toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), 's-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul "mic" al campioanelor), toate cele şase în 2013.

Ea a mai disputat opt finale, Cincinnati, Rogers Cup, ambele Premier 5, în 2015, WTA Finals - Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.


MECI WILLIAMS!!!! 6-3, 7-6! Serena se impune cu 7-5 în tie-break şi câştigă turneul de la Cincinnati, dar şi al şaselea meci dintre cele 7 disputate împotriva româncei. 

SET 2: Game Williams. 3-6, 6-6! Halep a jucat foarte bine şi a ajuns la egalitate, dar Williams nu a cedat şi vom avea tie-break în setul secund.  

SET 2: Game Halep. 3-6, 6-5! Simona trece din nou în avantaj după un game câştigat la 15 şi are tie-break-ul asigurat. Williams va servi din nou pentru a rămâne în set. 

SET 2: Game Williams. 3-6, 5-5! Simona nu găseşte metoda pentru a răspunde serviciilor extrem de puternice trimise de numărul unu mondial. Serena câştigă primele 3 puncte ale game-ului, dar Halep nu renunţă şi ajunge la 30-40. Serena serveşte din nou puternic şi câştigă jocul. 

SET 2: Game Halep. 3-6, 5-4! Simona nu renunţă şi îşi ridică nivelul jocului. Se impune la 30, după câteva greşeli neforţate ale americancei, care va servi pentru a evita setul decisiv. 

SET 2: Game Williams. 3-6, 4-4! Simona câştigă primul punct al game-ului, dar urmează 4 servicii ale Serenei pe care Halep nu le-a putut returna.  

La capătul game-ului 7, Simona l-a chemat din nou pe Darren Cahill pentru a-i cere sfaturi într-un moment important al meciului. 

SET 2: Game Halep. 3-6, 4-3! Simona salvează două mingi de break consecutive şi câştigă 3 puncte la rând. Halep serveşte foarte bine, dar nu poate închide game-ul în patru rânduri, în cel mai echilibrat game al meciului de până acum. A cincea oară a fost cu noroc şi o minge returnată în fileu de Serena a adus-o pe Halep în avantaj.  

SET 2: Game Williams. 3-6, 3-3. Serviciul Serenei a funcţionat din nou perfect şi a furnizat al 13-lea as al meciului, după o oră de joc. 

SET 2: Game Halep. 3-6, 3-2. Serena a câştigat uşor primele două puncte ale game-ului, dar Simona nu a renunţat şi a egalat la 30. Un forehand în cross şi o minge trimisă direct în fileu de Williams au adus-o pe Halep în avantaj. Simona se află la conducerea meciului.

SET 2: Break Halep. 3-6, 2-2. Simona revine agresivă în acest game şi are două mingi de break consecutive, pe care Williams le salvează însă. A patra şansă de break a fost cu noroc şi Halep a egalat după o greşeală nefortaţă a Serenei. 

SET 2: Break Williams. 3-6, 1-2. Simona face un game slab pe propriul serviciu şi greşeşte neforţat. O dublă greşeală o aduce pe ocupanta numărului unu mondial în avantaj pentru prima oară în setul secund. 

SET 2: Game Williams. 3-6, 1-1. Simona ajunge repede la 40-0, dar pierde ulterior avantajul puncte după servicii puternice ale Serenei. O dublă greşeală şi un as le-a adus pe cele două din nou la egalitate. Williams a mai salvat o minge de break şi şi-a făcut serviciul. 

SET 2: Game Halep. 3-6, 1-0. Simona reuşeşte să întrerupă seria de cinci game-uri câştigate de Williams. Românca a servit puternic şi a profitat şi de două greşeli neforţate ale adversarei. Înainte de setul doi, Simona a cerut intervenţia antrenorului Darren Cahill. 

GAME, SET 1, Williams!!!! Serena şi-a făcut serviciul şi a câştigat astfel 5 game-uri consecutive, după un început foarte bun de meci al lui Halep. Prima manşă a durat 31 de minute şi Serena a servit 7 aşi. 

SET 1: Break Williams! 3-5! Simona nu găseşte încă răspuns la jocul magistral propus de Serena în aceste momente. Americanca s-a impus la 15, după ce a returnat câştigător în două rânduri. Serena serveşte pentru câştigarea primului set.  

SET 1: Game Williams! 3-4! Serena a câştigat la 0 şi şi-a adjudecat al treilea game consecutiv. Williams şi-a crescut vizibil nivelul, iar Halep nu îi poate face faţă în aceste momente. 

SET 1: Break Williams! 3-3. Serena a profitat de primele mingi de break şi a egalat pe tabelă, după ce a ajuns repede la 40-15, în urma unui schimb în care Halep nu a fost inspirată la o venire la fileu a adversarei. 

SET 1: Game Williams! 3-2. Serena a ajuns repede la 30-0, după ce a fost agresivă şi a surprins-o pe Halep. La 30-15, a urmat cel mai lung schimb al meciului, pe care Williams l-a câştigat cu o venire la fileu. O greşeală neforţată a jucătorei din România i-a adus game-ul adversarei ei.  

SET 1: Game Halep! 3-1. Un nou game echilibrat între cele două. Simona a făcut diferenţa servind doi aşi şi lovind foarte lung în momentele importante. Halep este la conducerea jocului în acest debut de meci. 

SET 1: Game Williams! 2-1. Serena câştigă primul ei joc al meciului, unul în care a servit puternic, dar în care Simona a reuşit totuşi să revină de la 15-40. 

SET 1: Game Halep! 2-0. Simona a fost condusă cu 30-0, dar a revenit senzaţional şi a câştigat 4 puncte consecutive, jucând cu mingi lungi în faţa numărului 1 mondial, care a trimis în fileu ultima minge a jocului. 

SET 1: Meciul începe perfect pentru Simona, care a făcut break-ul în primul game al partidei. Românca a ajuns repede la 40-0 şi s-a impus la 15. 


UPDATE 22:23: Simona Halep are în palmares 9 victorii şi 3 înfrângeri în cadrul turneului de la Cincinnati, înainte disputei cu Williams, jucătoarea care s-a impus la Ohio anul trecut. 


UPDATE 22:18: Cele două sportive au ieşit la încălzire, înainte de a şaptea întâlnire dintre primele două jucătoare ale lumii. Înaintea întâlnirii cu Serena Williams, Simona Halep are 40 de succese şi 10 înfrângeri, în 2015.


UPDATE: Cu aproximativ trei ore înaintea finalei de la Cincinnati, Simona Halep a efectuat antrenamentul oficial dinaintea partidei cu Serena Williams. Fanii români au venit încă de dimineață pe arena centrală, pentru a o susține pe a doua jucătoare a lumii.

Etichete: video , simona halep , halep , foto , finala cincinnati , halep williams cincinnati


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”
Germania avertizează că Rusia produce mai multe arme decât are nevoie în Ucraina: „Ajung în depozite. Putin ar putea avea alte planuri”

Rusia produce deja mai multe arme și echipamente militare decât are nevoie pentru războiul său...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

Un fotbalist celebru și soția lui s-au lăsat filmați în duș. Imaginile au făcut înconjurul lumii
wanda5
A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
csa-steaua-fcsb
”Transferul” nemaiîntâlnit pregătit de Gigi Becali: ”Îi dau 500.000 € pentru 6 meciuri!”
gigi becali
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Recomandările redacției
Romania SuperLiga Stage 1: CFR Cluj vs Politehnica Iasi
Live Video&Text Univ. Craiova - CFR Cluj 0-1, ACUM pe DGS 1. Birligea deschide scorul, la doar 3 minute de la intrarea pe teren

Foto Olimpiu Moruțan a rupt tăcerea chiar de ziua lui, după accidentarea horror care îl lasă acasă la EURO
440119953_1541305443112447_4943419596469680489_n
”17.000.000€”. Marius Șumudică a vorbit despre lovitura reușită într-un an și jumătate
marius
Video Asteptat din vară la FCSB! Cum a reacționat când a fost întrebat despre mutare
Citește și
Ce cotă a primit Simona Halep la câștigarea Roland Garros, după ce a jucat doar un meci de la revenire
2018 French Open - Day Fourteen
Simona Halep a coborât patru poziții în clasamentul WTA. Iga Swiatek, lider detașat în ierarhia mondială
SIMONA HALEP - DIGISPORT-157
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Plină de viață și cu zâmbetul ei inconfundabil, Meg Ryan a fermecat publicul din Barcelona. Actrița, spectaculoasă într-o rochie șic
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Florinel Coman, ultimele detalii despre accidentare. Ce șanse sunt să joace cu Farul și ce urmează pentru vedeta FCSB
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Motivul pentru care Florinel Coman poate refuza prima de 500.000 de euro oferită de Gigi Becali: „Vor fi riscuri mari”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Logodnica lui Jason Statham, imagini în costum de baie la câteva zile dupa ce a împlinit 37 de ani. „Ești magnifică!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Imagini surprinzătoare. Hoții au smuls un bancomat cu ajutorul unui utilaj, sub privirile trecătorilor Video
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Unde au fost inventați mititeii românești? Cine i-a botezat așa? Rețetă de mici de la 1872
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Sorana Cîrstea, meci dramatic la Madrid împotriva unei filipineze. Urmează confruntarea cu liderul WTA?
Simona Halep: ”Am luat o decizie grea”
simona-halep

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Mădălina Ghenea, trup de zeiță în costum de baie, pe balconul unui apartament din Italia. Fanii, impresionați: „Ești incredibilă!”
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”