Simona Halep, la WTA Miami 2024 / Foto: captură Digi Sport
”Risipește milioane de dolari. Este timpul să înceteze”. Cel mai dur atac legat de ”cazul Halep”
sorana-cirstea
Ce se întâmplă cu clasamentul WTA și cine sunt cele trei românce din Top 100. Decizia Simonei Halep
Gigi Becali
Exclusiv Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Digi Sport 1 Live
Acum

Simona Halep a învins-o pe Sabine Lisicki și s-a calificat în sferturile de la Madrid! Scor final: 5-7, 6-3, 6-2!

08.05.2014, 19:40

Simona Halep va juca în sferturile turneului de la Madrid, după ce a trecut în trei seturi de nemțoaica Sabine Lisicki. Pentru un loc in semifinale, Halep o va înfrunta pe Ana Ivanovic!

simona victorie
  • SuperLiga: Hermannstadt - Petrolul, joi, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - CFR, joi, 21:45, DGS 1

Numărul 5 mondial a pierdut primul set în fata nemțoaicei Sabine Lisicki, dar în actul secund a reușit o serie excelentă. De la 2-3, românca a câștigat patru game-uri consecutiv și a egalat la seturi. În decisiv, Halep s-a impus cu 6-2, după două ore și 15 minute.

Primul set a fost echilibrat, dar Lisicki a reuşit un break decisiv la 6-5. Setul al doilea a fost strâns doar în prima sa parte, dar Simona a reuşit să câştige pe serviciul adversarei la 3-3 şi a încheiat setul cu alt break, 6-3, reuşind o serie de patru jocuri la rând (de la 2-3 la 6-3). În decisiv, Halep a început excelent şi, după ce a salvat două mingi de break în primul joc, s-a desprins la 2-0. Lisicki (24 ani, 16 WTA) a revenit, a făcut break-ul şi apoi a egalat, 2-2, dar Simona s-a mobilizat şi şi-a impus jocul, câştigând setul cu 6-2.

Halep va juca vineri în sferturi cu Ana Ivanovic, ocupanta locului 12 în clasamentul WTA. Românca conduce cu 2-1 la general: germanca a învins în 2011 în primul tur la Stanford, cu 6-1, 6-2, iar Halep s-a impus în 2013, în primul tur la Miami, cu 6-2, 3-6, 7-5. În turul al doilea, Lisicki a învins-o cu 6-3, 6-4 pe Irina Begu. Simona Halep, cea mai bună jucătoare română a momentului, şi-a asigurat un cec de 87.680 euro şi 215 puncte WTA.

Cele două jucătoare s-au mai întâlnit de trei ori: Ivanovic a profitat de abandonul Simonei, anul trecut, în primul tur la Doha, după 6-3 pentru sârboaică în primul set, dar Halep şi-a luat revanşa la Turneul Campioanelor de la Sofia, când s-a impus în semifinală, cu 2-6, 6-1, 6-3. Luna trecută, la Bucureşti, Ana Ivanovic a învins-o pe Simona Halep, cu 6-3, 7-6 (2), în play-off-ul pentru Grupa Mondială II a Fed Cup.



LIVE TEXT

UPDATE 23:25. Victorie! Victorie! Halep face break la 15 cu o apropiere decisivă la fileu și se impune cu 5-7, 6-3, 6-2. Calificare în sferturi și un nou meci mare făcut de Simona! Bravo! Urmează duelul cu Ana Ivanovic, revanșă pentru eșecul din FedCup.


UPDATE 23:19. Este 5-2 pentru Simona! Revenită în controlul partidei, Halep a servit tare și bine, Lisicki n-a găsit soluțiile necesare și acum va servi pentru a rămâne în meci. În setul trei, Lisicki a câștigat doar două puncte cu serviciul doi, n-a mai trimis vreun as, iar partida pare să-i scape din mână. Sportiva noastră încântă fanii de pe arena "Manolo Santana".


UPDATE 23:17. În sfârșit, Halep se distanțează! După 3-2 pe propriul serviciu, ea reușește un nou break, după ce a condus cu 40-0. Încă două game-uri până la o victorie extrem de muncită. 4-2.


UPDATE 23:02. Un game care nu ar fi trebuit să dureze mai mult de un minut se complică. De la 40-0, Halep pierde trei puncte consecutive, ratând niște smashuri aparent simple. După o nouă eroare neforțată, Lisicki are minge de break, iar Halep răbufnește nervos. Cu un serviciu perfect, ea revine la deuce. În van. Un game cu potențial decisiv se încheie nefavorabil. 2-1. 


UPDATE 23:00. Lung de linie, lung de linie, punct! Wim Fissette privește mulțumit din tribune cum Halep are 40-15 pe serviciul advers. Lisicki lovește din ce în ce mai moale și trimite în plasă minge după minge. Halep pare în control deplin și face break, după ce nemțoaica prinde din nou "burta" fileului! Ce răstunare de situație! 2-0.


UPDATE 22:56. Halep revine de la 15-40 după o ramă a nemțoaicei și un as plasat la T. Simona trece în avantaj după o dreaptă a adversarei, care se oprește în fileu. În fine, Simona concretizează serviciul și se află pentru prima dată în avantaj. 1-0!


UPDATE 22:46. Jocul curge excelent pentru Halep! 30-0 pentru Lisicki, dar loviturile aspre ale Simonei îi aduc punctul. Apoi, o scurtă nereușită se oprește în fileu și Halep face 30-30. Fault la serviciu Sabine, care se enervează și apoi trimite un metru afară de lângă fileu! Minge de set Halep, care nu ezită prea mult: un retur perfect o ajută să facă 6-3. 


UPDATE 22:43. Bravo Simona! 5-3 pentru ea, aproape de încheierea setului doi. La 40-30, Halep trimite o lovitură cu boltă, iar Sabine nu poate ridica apoi mingea peste fileu. 


UPDATE 22:38. Break Simona Halep! Revenire a favoritei 4. După ce a câștigat game-ul de serviciu, Halep a "spart" serva lui Lisicki la 40 și acum servește pentru 5-3.


UPDATE 22:27. La 40-0 pentru Lisicki, Halep reușește o combinație bună dreapta - stânga, dar nemțoaica încheie din nou game-ul ușor. Ca de obicei, cu o scurtă perfectă. Este 3-2 pentru Lisicki.


UPDATE 22:23. Halep trece prin clipe grele. Adversara are mereu un game în față și Simona servește cu presiune, dar o face bine, în colțul careului. Se face 2-2 (game la 30), dar Lisicki încă nu a cedat niciun break. Cât va mai dura parcursul Sabinei?


UPDATE 22:12. Desfășurare ciudată de game. După 40-0, Lisicki a făcut deuce, cu un nou punct realizat din scurtă. Până la urmă, Lisicki aruncă mingea afară la avantaj Halep și se face 1-1.


UPDATE 22:09. Un pic mai curajoasă și mai decisă, Halep a avut șansa breakului pe primul serviciu din set al lui Lisicki, dar aceasta a recuperat și conduce cu 1-0. Să sperăm că reprezentanta noastră va rezista bine presiunii. În primul set a câștigat doar 9 din 21 de puncte jucate cu serviciul doi. 


UPDATE 21:59. Game negru! La 15-0, Halep trimite în fileu cu forehandul și apoi cade din nou victimă unei scurte executată perfect de Lisicki. 15-30. Din fericire, următorul rever al blondei din Troisdorf s-a oprit în fileu. Dublă greșeală însă și prima minge de set a aparținut Sabinei. Ultima minge, superbă. Lisicki, încurajată din tribună de Martina Hingis, găsește tușa cu o lovitură în forță, iar Halep pierde prima manșă cu 5-7. Lisicki servește în setul doi.


UPDATE 21:51. Game dificil pentru Simona. A condus cu 40-15, dar s-a făcut deuce, după câteva lovituri puternice în colț ale Sabinei. Avantaj Halep, după un retur lung, iar scorul devine 5-5. Senzația este că Lisicki profită mai bine de servicii și se folosește excelent de venirile la fileu pentru a încheia punctele în forță. Prelungiri în set!


UPDATE 21:47. După 38 de minute, Lisicki conduce cu 5-4. Cu 70% dintre primele servicii fructificate în punct, nemțoaica domină statisticile. Ambele jucătoare au avut câte două șanse de break, câte una folosită.


UPDATE 21:45. Este 4-4. Simona servește excelent, o scoate mult în exterior pe Lisicki, care reușește să facă un singur punct și cedează la 15. Să sperăm într-un break acum!


UPDATE 21:40. Meciul este foarte greu pentru Simona. După 2-2, cele două jucătoare și-au făcut serviciile și este 4-3 pentru Lisicki. Profitând de diferența de talie, Sabine o împinge pe fundul terenului pe Simona, apoi o execută deseori în lung de linie sau cu scurte precise. Halep e bună în schimburile lungi, dar realizează rareori puncte consecutive.


UPDATE 21:19. Halep recuperează imediat un break, la 30, după o minge lungă în linie a lui Lisicki. 1-2. Apoi, românca își face serviciul și egalează situația pe tabelă: 2-2.


UPDATE 21:16. Început greoi pentru Simona. Deși a condus de fiecare dată cu 30-15, ea a pierdut primele două game-uri, Lisicki părând să lovească mai puternic în acest început de joc.


UPDATE 21:10. A început partida!


UPDATE 21:05. Cele două jucătoare fac încălzirea înaintea partidei. Învingătoarea se va duela în sferturi cu Ana Ivanovic, care a trecut în faza următoare după ce a cedat doar trei game-uri în fața Anastasiei Pavlyuchenkova. A fost 6-1, 6-2 pentru sârboaică.

Etichete: halep , lisicki , wta madrid , halep madrid , halep wta , halep lisicki


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona albastră” din Costa Rica, iar viața ei s-a schimbat complet

Când Kema Ward-Hopper și logodnicul ei de atunci, Nicholas Hopper, ambii din SUA, au decis să se...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
profimedia-0783976186
S-a decis! Bernardo Silva și-a ales viitoarea destinație: ”E înnebunit să joace acolo”

A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni
48
”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar
vlad-chiriches
FC Botoșani - Dinamo 2-1. Thriller în Moldova: autogol, accidentare horror, eliminare și gol în prelungiri
FOTBAL: FC BOTOSANI - DINAMO BIUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET PLAY-OUT (23.04.2024)
Cum l-a numit Anamaria Prodan pe Ronald Gavril: impresara nu s-a ferit să spună cum îl strigă pe boxer
Screenshot (478)
Recomandările redacției
Gigi Becali
Exclusiv Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”

Florinel Coman a făcut anunțul așteptat cu sufletul la gură de toți fanii FCSB-ului
FCSB v FC Nordsjaelland - UEFA Europa Conference League, Bucharest, Romania - 10 Aug 2023
Exclusiv "Care a fost diferența dintre acest sezon și celelalte 8?" Gigi Becali a răspuns fără nicio ezitare
gigi
Gică Hagi și Gigi Becali, în cursă pentru același jucător! "Regele" a făcut anunțul în direct
hagibecali
Citește și
Legendarul Boris Becker a lăudat revenirea pe teren a Simonei Halep: ”Mă bucur că a revenit!”
Tennis Nitto ATP Finals - DJOKOVIC vs RUNE
Ce au scris americanii după ce Wozniacki a acceptat un wild card, deși o condamnase pe Halep pentru același lucru
BREAKING NEWS - FILE PHOTO - Simona Halep, Caroline Wozniacki trade barbs over doping scandal at Miami Open
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Anne Hathaway, pusă să se sărute cu câte 10 bărbați la audiții: "Nu eram entuziasmată. Mi se părea groaznic"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
De ce a luat bătaie Jean Constantin la filmările pentru Brigada Diverse? „Ea nu știa că sunt actor"
De ce a luat bătaie Jean Constantin la filmările pentru Brigada Diverse? „Ea nu știa că sunt actor"
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Comandantul militar al CSA Steaua, reacție neașteptată către FCSB înainte de câștigarea titlului
Comandantul militar al CSA Steaua, reacție neașteptată către FCSB înainte de câștigarea titlului
News Alert Ce lovitură! Simona Halep tocmai a făcut anunțul
Screenshot 2024-04-03 at 19.41.27

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap:
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool