aryna konstantin
Lumea tenisului, șocată de decesul lui Konstantin Koltsov, partenerul Arynei Sabalenka
Australian Open, Day Five, Tennis, Melbourne Park, Melbourne, Australia - 18 Jan 2024
Prima surpriză la turneul din Miami! Câștigătoare de Grand Slam, retrasă din competiție
Tennis : Us Open 2023 - Aryna Sabalenka - Bielorussie Tennis : US open 2023 - 08/09/23 ChrysleneCaillaud/Panoramic PUBLI
Drama Arynei Sabalenka: tatăl și iubitul ei, foști hocheiști, au murit la aceeași vârstă
Digi Sport 1 Live
Acum
Liga Digi Sport

Video Simona Halep - Garbine Muguruza 6-3, 4-6, 6-4. Românca e pentru a treia oară în finala de la Roma, după o adevărată luptă

articol scris de Digi Sport
20.09.2020, 15:26

Simona Halep (2 WTA) s-a calificat în finala turneului de la Roma, după ce a trecut în penultimul act de Garbine Muguruza (17 WTA), scor 6-3, 4-6, 6-4.

simona halep bucurie roma
Simona Halep și-a asigurat calificarea în finala de la WTA Roma / Foto: captură Digi Sport
  • Baraj EURO: Bosnia si Hertegovina - Ucraina, joi, 21:45, DGS 1

  • WTA Miami Open: Simona Halep - Paula Badosa, 22:00, DGS 1

Românca și-a adjudecat primul set după 40 de minute, scor 6-3, iar totul părea să meargă către o victorie în două seturi a Simonei, care a condus cu 4-2 și în actul secund. Totuși, Muguruza, care a avut nevoie de un time-out medical după primul set, a avut parte de o revenire spectaculoasă și s-a impus cu 6-4.

halep-muguruza statistica final
Statistica semifinalei de la WTA Roma, dintre Simona Halep și Garbine Muguruza / Foto: captură Digi Sport

Simona Halep - Garbine Muguruza 6-3, 4-6, 6-4 | Simo, a treia oară în finala WTA Roma!

În decisiv, Halep a dus rapid scorul la 5-1, însă emoțiile abia atunci începeau să apară. Muguruza a câștigat trei game-uri consecutive, dar Simona a dat lovitura pe serviciul adversarei, care s-a precipitat și a comis două duble greșeli. Partida s-a încheiat cu scorul de 6-3, 4-6, 6-4 pentru Halep, după două ore și 14 minute.

Simona Halep se califică astfel în finala de la WTA Roma, acolo unde o va întâlni, luni, pe învingătoarea din partida Marketa Vondrousova (19 WTA) - Karolina Pliskova (4 WTA).

Pentru constănțeancă este a treia finală din capitala Italiei. La edițiile din 2017 și 2018, Simona a fost învinsă în finală de Elina Svitolina, în ambele ocazii.


VIDEO cu rezumatul partidei Simona Halep - Garbine Muguruza 6-3, 4-6, 6-4


VIDEO Simona Halep - Garbine Muguruza 6-3, 4-6, 6-4

UPDATE, ora 15:25: Halep - Muguruza 6-3, 4-6, 6-4. Final de meci! Simona se califică în finala turneului WTA de la Roma, după două duble greșeli consecutive ale ibericei.

UPDATE, ora 15:20: Halep - Muguruza 6-3, 4-6, 5-4. Break la zero pentru Garbine, care a ajuns la trei game-uri consecutive. Simona va avea o ultimă șansă de a închide meciul fără a duce decisivul în prelungiri.

UPDATE, ora 15:18: Halep - Muguruza 6-3, 4-6, 5-3. Simona nu a reușit să închidă meciul nici pe serviciul adversarei, iar Garbine, care pare să fie susținută de majoritatea fanilor prezenți în arenă, continuă să lupte.

UPDATE, ora 15:13: Halep - Muguruza 6-3, 4-6, 5-2. Oboseala sportivei din Spania este vizibilă, însă aceasta nu a cedat și a mai câștigat un break. 

UPDATE, ora 15:09: Halep - Muguruza 6-3, 4-6, 5-1. Iberica nu poate face față schimburilor lungi, iar Simona a reușit un nou break, după ce au trecut mai bine de două ore de la primul serviciu. Halep servește pentru calificarea în finală.

UPDATE, ora 15:05: Halep - Muguruza 6-3, 4-6, 4-1. Cele două mingi de meci ale Simonei nu au fost de ajuns. Garbine a revenit de la 15-40, după o serie de lovituri spectaculoase ale jucătoarei noastre, și menține emoțiile în decisiv.

UPDATE, ora 15:00: Halep - Muguruza 6-3, 4-6, 4-0. Simona a făcut un nou break, având nevoie de cinci mingi pentru a încheia game-ul. Garbine continuă să lupte, însă românca pare că nu mai poate fi oprită.

UPDATE, ora 14:52: Halep - Muguruza 6-3, 4-6, 3-0. Moment psihologic gestionat excelent de jucătoarea noastră, care a consolidat break-ul obținut anterior. Adversara Simonei dă din nou semne de nesiguranță.

UPDATE, ora 14:50: Halep - Muguruza 6-3, 4-6, 2-0. Simona a făcut break-ul fără mari emoții și pare că a revenit pe trendul ascendent.

UPDATE, ora 14:45: Halep - Muguruza 6-3, 4-6, 1-0. Simona a început cu dreptul setul decisiv, după ce a reușit să salveze o minge de break. Românca a reușit și un as, însă acesta a fost anulat imediat de o dublă greșeală. Punctul decisiv a venit în urma unui passing shot excelent, care a surprins-o pe Garbine.

UPDATE, ora 14:36: Halep - Muguruza 6-3, 4-6. SET Garbine! Iberica nu i-a dat nicio șansă jucătoare noastre, adjudecându-și game-ul la zero. Este primul set pierdut la Roma de Simona, care va fi nevoită să își ridice nivelul jocului în decisiv pentru calificarea în finală.

statistica set 2 halep muguruza
Statisticile setului 2 din meciul Halep - Muguruza / Foto: Captură Digi Sport

UPDATE, ora 14:33: Halep - Muguruza 6-3, 4-5. Un nou break pentru Garbine, al treilea din acest set. Simona este pentru prima dată condusă și va fi nevoită să câștige pe serviciul adversarei pentru a prelungi actul.

UPDATE, ora 14:30: Halep - Muguruza 6-3, 4-4. Game maraton câștigat de Garbine, după ce Simona a ratat și o minge de break. Românca a variat bine loviturile, a găsit unghiuri excelente, însă execuția finală nu a fost la cele mai înalte standarde. Jucătoarea din Spania a început să arate tot mai bine pe faza defensivă, forțând-o pe Halep să se precipite în anumite momente.

UPDATE, ora 14:20: Halep - Muguruza 6-3, 4-3. Iberică a oferit din nou o replică solidă și a recuperat break-ul, după un game în care Simona a obținut doar un punct.

UPDATE, ora 14:18: Halep - Muguruza 6-3, 4-2. Simona a salvat din nou o minge de break și a câștigat un game foarte disputat, marcat de două lovituri norocoase ale ibericei. În ambele ocazii, mingea a lovit banda fileului și a căzut în terenul lui Halep, sportiva noastră fiind vizibil deranjată: "Dar de câte ori?!", a strigat eleva lui Cahill.

UPDATE, ora 14:12: Halep - Muguruza 6-3, 3-2. Garbine face imediat rebreak-ul, după o luptă strânsă, marcată de loviturile la limită ale celor două jucătoare.

UPDATE, ora 14:09: Halep - Muguruza 6-3, 3-1. Break Simona! Românca a dominat schimburile prelungite și a surprins-o pe Garbine cu câteva retururi lungi.

UPDATE, ora 14:04: Halep - Muguruza 6-3, 2-1. Simona i-a anulat o șansă de break adversarei și a început să profite din ce în ce mai mult de greșelile neforțate ale ibericei.

UPDATE, ora 14:01: Halep - Muguruza 6-3, 1-1. Iberica obține primul său game din actul secund.

UPDATE, ora 13:58: Halep - Muguruza 6-3, 1-0. Simona devine tot mai sigură pe loviturile sale, în timp ce Garbine, probabil deranjată și de probleme medicale, preferă să riște pentru a încheia punctele mai rapid. După ce a ratat două mingi de break, Simona s-a arătat nemulțumită de o eroare, însă a contracarat cu un prim as și un punct care a închis game-ul.

UPDATE, ora 13:54: Garbine Muguruza a revenit pe teren, iar setul secund a putut începe.

UPDATE, ora 13:50: Garbine Muguruza a cerut time-out medical, după ce a acuzat dureri în zona lombară. 

UPDATE, ora 13:47: Halep - Muguruza 6-3. SET Simona! Eleva lui Darren Cahil a obținut al treilea break și a câștigat primul set după 40 de minute. Simona a încercat să ofere profunzime execuțiilor, a variat jocul, surprinzând-o pe iberică și cu o scurtă.

UPDATE, ora 13:44: Halep - Muguruza 5-3. Break la zero obținut de iberică, însă setul este în mâinile Simonei, care a arătat un joc mult mai bun pe serviciul adversarei.

UPDATE, ora 13:40: Halep - Muguruza 5-2. Game rapid câștigat de Garbine, după ce serviciul a funcționat mult mai bine. Simona va servi cu mingi noi pentru câștigarea primului set.

UPDATE, ora 13:38: Halep - Muguruza 5-1. Primul game de pe propriul serviciu adjudecat fără emoții de Simona, după ce a impresionat prin loviturile direct câștigătoare.

UPDATE, ora 13:34: Halep - Muguruza 4-1. Jucătoarea noastră i-a cedat un singur punct adversarei și a obținut al doilea break, după ce a încheiat game-ul cu o lovitură excelentă.

UPDATE, ora 13:30: Halep - Muguruza 3-1. Simona își păstrează avantajul după o revenire superbă, de la 0-40! Reverul în cross a fost salvator în două ocazii pentru eleva lui Darren Cahill, în timp ce Garbine a mizat pe retururi în forță și o poziționare cât mai avansată la serviciul româncei.

UPDATE, ora 13:23: Halep - Muguruza 2-1. Primul game obținut de Garbine, în ciuda faptului că a arătat slăbiciuni la serviciu, trecându-și în cont și două duble greșeli. Simona a etalat un joc bun și la retur, însă venirile la fileu ale ibericei s-au dovedit inspirate. La un moment dat, jucătoarea noastră a avut și un scurt dialog cu Darren Cahill.

UPDATE, ora 13:14: Halep - Muguruza 2-0. Simona a salvat o minge de break și a închis game-ul cu un serviciu puternic, care nu i-a dat nicio șansă sportivei din Spania.

UPDATE, ora 13:10: Halep - Muguruza 1-0. Break Simona, după ce i-a cedat un singur punct adversarei! Eleva lui Darren Cahill a început destul de agresiv și a dominat-o pe iberică în schimburile mai lungi. La Roma a început deja să picure, astfel că o întrerupere a partidei devine posibilă.

UPDATE, ora 13:07: Start în semifinala de la Roma! Simona Halep a ales să primească în primul game. La meci sunt prezenți și câțiva suporteri, Ministrul Sportului din Italia anunțând că, începând din acest weekend, sunt acceptați 1.000 de spectatori la evenimentele sportive.

UPDATE, ora 13:03: Simona Halep și Garbine Muguruza schimbă ultimele mingi înainte de a da startul primei semifinale de la WTA Roma.


Simona Halep, dublă finalistă la Roma (2017, 2018) şi Garbine Mugurza s-au întâlnit de şase ori până acum, bilanţul fiind favorabil ibericei. Reprezentanta ţării noastre a câştigat însă singurele două meciuri disputate pe zgură.

Galerie Foto

Simona Halep - Garbine Muguruza, în semifinale la Roma 

Ultimul lor meci a avut loc anul acesta, în semifinalele Openului Australiei, victoria revenind spaniolei, în două seturi (7-6, 7-5).

La competiția de la complexul Foro Italico, participarea în semifinale este recompensată cu 80.000 de euro şi 350 de puncte.

Halep a trecut Putintseva în sferturi, scor 6-2, 2-0 (retragere). De partea cealaltă, Muguruza a învins-o pe Victoria Azarenka (locul 14 WTA), scor 3-6, 6-3, 6-4.

Simona Halep - Garbine Muguruza, în semifinale la Roma 

"Nu a fost un final de meci pe care noi ni-l dorim vreodată, pentru că o accidentare este grea pentru orice jucător. Îmi pare rău pentru ea, a jucat foarte bine la US Open.

Din punctul meu de vedere am jucat un tenis bun, am fost și agresivă, dar am și înălțat mingea când a trebuit. Serviciul a mers foarte bine. O să iau ce e pozitiv și mă bucur că am simțit terenul mult mai bine decât în meciul de ieri.

Cu siguranță am jucat mai bine de la meci la meci. Astăzi am avut mai mult timp să lovesc mingea, așa cum îmi place. Îmi doresc foarte mult acest trofeu, este unul dintre preferatele mele. Încerc, cât se poate de mult, să-l câștig. Am meciuri grele până să mă gândesc la trofeu", a spus Simona Halep, în cadrul emisiunii Așii Tenisului.

Simona Halep - Garbine Muguruza, în semifinale la Roma

Putintseva (25 ani, 30 WTA) a renunţat după 48 de minute, din cauza unor probleme la spate. Halep (28 ani) domina jocul şi se îndrepta spre o calificare fără emoţii în penultimul act.

În cele zece game-uri, Halep a reuşit 9 mingi direct câştigătoare, faţă de 10 ale adversarei, care a totalizat mai multe erori neforţate (12-7). Simona nu şi-a pierdut niciodată serviciul, salvând cele două mingi de break.

Halep o învinsese pe Putintseva în singurul lor meci direct, anul acesta, în turul al treilea la Australian Open, cu 6-1, 6-4.

Halep, finalistă la Roma în 2017 şi 2018, şi-a asigurat un cec de 80.000 de euro şi 350 de puncte WTA.

Etichete: wta roma , simona halep - garbine muguruza , halep muguruza


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Unul dintre polițiștii care l-au căutat pe copilul de 2 din Botoșani a povestit momentul în care l-au găsit: Am rămas foarte surprinși
Unul dintre polițiștii care l-au căutat pe copilul de 2 din Botoșani a povestit momentul în care l-au găsit: Am rămas foarte surprinși

Unul dintre cei trei polițiști care l-au găsit în pădure pe băiețelul de doi ani pentru găsirea...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Russian 'Popeye', 23, with bulging biceps from synthol injections is defeated after only three minutes in MMA contest
Cum arată "Popeye", la 3 ani după ce a recunoscut că și-a injectat ulei de motor pentru a avea bicepși uriași

Întrebat cine a fost cel mai bun fotbalist, Giovanni Becali a răspuns imediat: ”Numărul 1! Un geniu”
giovanni becali 7
Caz de dopaj în SuperLigă! A fost depistat pozitiv: ”Sunt uluit!” Reacția conducerii: ”Am rămas fără cuvinte”
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2024)
Gigi Becali s-a convins, după prima etapă din play-off: "Ea e principala adversară, fără să supăr pe nimeni!"
FOTBAL:PREZENTARE BOGDAN ANDONE LA FCSB (5.06.2019)
Își poate face bagajele! Tottenham și-a anunțat unul dintre fundașii centrali că va fi OUT la vară
Tottenham Hotspur FC v Burnley FC, Tottenham Hotspur Stadium, London, United Kingdom - 05 Jan 2024
Recomandările redacției
Tennis : Us Open 2023 - Aryna Sabalenka - Bielorussie Tennis : US open 2023 - 08/09/23 ChrysleneCaillaud/Panoramic PUBLI
Drama Arynei Sabalenka: tatăl și iubitul ei, foști hocheiști, au murit la aceeași vârstă

Konstantin Koltsov, partenerul Arynei Sabalenka, numărul 2 WTA, a încetat din viață, fulgerător, la doar 42 de ani.

Albion Rrahmani, tot mai aproape de Benfica! Legendarul fotbalist, ajuns președinte, este cel care îl vrea
FOTBAL:RAPID BUCURESTI-DINAMO BUCURESTI, SUPERLIGA SUPERBET (1.09.2023)
Ionuț Negoiță e optimist: ”Dinamo are un avantaj”
Ionuț Negoiță, fostul acționar al lui Dinamo / Foto: Captură Digi Sport
Nici n-a stat pe gânduri! Pepe l-a trimis la Real Madrid, Cancelo a dat răspunsul pe loc
FC Barcelona v SSC Napoli: Round of 16 Second Leg - UEFA Champions League 2023/24, Spain - 12 Mar 2024
Citește și
Ce scrie presa din SUA înaintea revenirii Simonei Halep în circuitul WTA, la Miami Open
Tennis Internationals - TENNIS - US OPEN 2022 - WEEK 1, , USA
Ana Bogdan - Katerina Siniakova, Live Video 19:00, DGS 2, Jaqueline Cristian - Diane Parry, Live Video 23:00, DGS 2
Transylvania Open 2024, Cluj-Napoca, Romania - 10 Feb 2024
Hailey Bieber a pozat doar în lenjerie și a pus pozele pe internet. Soția lui Justin Bieber e protagonista unei campanii ultra senzuale
Hailey Bieber a pozat doar în lenjerie și a pus pozele pe internet. Soția lui Justin Bieber e protagonista unei campanii ultra senzuale
Louis Munteanu la Rapid! Șucu vrea să-i dea lovitura lui Gigi Becali. „E ținta noastră la vară”
Louis Munteanu la Rapid! Șucu vrea să-i dea lovitura lui Gigi Becali. „E ținta noastră la vară”
Motivul pentru care Sepsi nu și-ar fi dat viața pe teren cu FCSB. Afacerea care a „mirosit” urât!
Motivul pentru care Sepsi nu și-ar fi dat viața pe teren cu FCSB. Afacerea care a „mirosit” urât!
Keanu Reeves a renunțat la părul lung pe care-l avea de ani buni. "De ce arată de parcă are 35 de ani?" - au reacționat imediat fanii
Keanu Reeves a renunțat la părul lung pe care-l avea de ani buni. "De ce arată de parcă are 35 de ani?" - au reacționat imediat fanii
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Bizarerii marca FRF. Se știu echipele care prind locurile de promovare în Superliga, înainte de startul play-off-ului
Bizarerii marca FRF. Se știu echipele care prind locurile de promovare în Superliga, înainte de startul play-off-ului
Salariu de 9.000 € lunar și multe beneficii. Ce trebuie să faci pentru acești bani și în ce țară?
Salariu de 9.000 € lunar și multe beneficii. Ce trebuie să faci pentru acești bani și în ce țară?
Gigantul francez care deschide o nouă fabrică în România. Investiția extraordinară vine cu sute de locuri de muncă și salarii pe măsură
Gigantul francez care deschide o nouă fabrică în România. Investiția extraordinară vine cu sute de locuri de muncă și salarii pe măsură
Tragedie la Miami! A murit iubitul Arynei Sabalenka, la doar 42 de ani
Tragedie la Miami! A murit iubitul Arynei Sabalenka, la doar 42 de ani
Exclusiv Stere Halep, prezent la revenirea Simonei Halep: ”Am emoții”. Ce spune despre duelul cu Badosa
stere

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Digi World
VIDEO Momentul în care un polițist furios le ține o lecție unor turiste care râdeau de un străjer din Garda Regală:
VIDEO Momentul în care un polițist furios le ține o lecție unor turiste care râdeau de un străjer din Garda Regală: "Își servește țara, nu e aici pentru a fi ridiculizat"
Digi Animal World
Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat
Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat