simona-halep
Ce au scris spaniolii după ce Simona Halep s-a retras de la Madrid Open: ”Acesta este scopul ei”
Simona Halep la Roland Garros. Sursa Foto, Getty (7)
Simona Halep s-ar fi retras de la Madrid Open. Motivele invocate de fostul lider WTA
csa-steaua-fcsb
Exclusiv A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua
Digi Sport 1 Live
Acum
Digi Sport Special

Simona Halep, ”regina” tenisului mondial! Aportul important al lui Cahill. Ce a simțit înainte de ultimul punct și ce urmează pentru ”Simo”

13.07.2019, 23:57

Simona Halep a scris istorie! Românca de 27 de ani este noua campioană de la Wimbledon, după o finală perfectă. ”Simo” și-a învins modelul în carieră, pe Serena Williams, iar înfrângerea a fost una usturătoare pentru cea considerată ”cea mai bună jucătoare din istorie”. A fost un 6-2, 6-2, în numai 56 de minute, în care americanca nu a avut nicio șansă în fața ”taifunului” Simona.

simona-halep
Simona Halep, concluziile după câștigarea trofeului de la Wimbledon
  • SuperLiga: Hermannstadt - Petrolul, joi, 19:00, DGS 1

  • SuperLiga: Universitatea Craiova - CFR, joi, 21:45, DGS 1

La capătul unui duel dominat de la început până la sfârșit, Simona Halep a vorbit despre tot ce au însemnat cele două săptămâni petrecute la All England Club, despre ajutorul primit de la Darren Cahill, dar și despre sentimentul pe care l-a avut atunci când i-a transformat visul în realitate mamei sale. Tania Halep și-a dorit enorm ca fiica ei să devină campioană pe iarba londoneză.

Simona pierduse 9 din precedentele 10 întâlniri cu Serena. Ce s-a schimbat la finala de sâmbătă? Halep nu s-a mai gândit la adversarul colosal pe care îl are în față, ci doar la planul ei de joc, pe care l-a respectat pe toată durata partidei. Chiar și în momentele în care Williams și-a ridicat nivelul și a încercat să intre în joc, campioana noastră a fost la înălțime, adjudecându-și câteva raliuri ireale. Acelea au fost clipele în care Serena a înțeles că nici acum nu va ajunge la 24 de trofee de Grand Slam.

Acestea au fost motivele care au făcut-o pe marea Serena Williams să facă declarații senzaționale la adresa adversarei de sâmbătă. Americanca de 37 de ani i-a lansat și o provocare: să încerce să mențină ritmul impus în acest duel.


Simona a fost primită cu aplauze la conferința de presă și a fost mirată de numărul mare de reporteri prezenți în sală.

Simona, ce senzație ai de când ai devenit membru al All England Club?

Mi-am dorit foarte mult asta. Când am început turneul, i-am spui cuiva de aici că vreau să devin membru aici. Azi a devenit ceva real și sunt foarte fericită.

Cum ai reușit să te montezi după ce ai câștigat Roland Garros-ul?

Chiar dacă am terminat anul foarte obosită, a urmat o vacanță lungă. A urmat un an chill, dar m-am relaxat ca persoană, nu ca jucătoare. Am rămas o jucătoare profesionistă.

Simona Halep: ”Mama plângea când ne-am întâlnit”

Ce ți-a spus mama ta după ce ai câștigat turneu?

Nu mi-a spus absolut nimic, pentru că plângea când ne-am întâlnit. Am luat-o în brațe și am pupat-o. I-am spus că vom vorbi mai târziu. Era foarte emoționată.

Ai reușit să controlezi gândul că joci împotriva Serenei și ai lăsat corpul să fie în control?

M-am gândit la meci, dar nu m-am gândit deloc împotriva cui joc. Întotdeauna am fost intimidată când am întâlnit-o. Este un model pentru toată lumea. M-am concentrat pe jocul meu și pe faptul că joc o finală de Grand Slam. De aceea am reușit să joc atât de bine și să fiu relaxată. Am fost pozitivă și am avut încredere.

Daniel Dobre era în lacrimi după meci. Ai apucat să vorbești cu el?

El a fost în lacrimi după fiecare meci (n.r. - râde). Am o echipă extraordinară. Este o fire emoțională, este un om bun. Am vorbit după meci foarte puțin. Nu am vorbit despre meci. Darren a fost parte din acest succes. A venit să îmi vadă meciul și azi. Inima lui a fost alături de noi. M-a făcut să cred că am șansa să câștig. Toți oamenii din echipa mea sunt minunați. M-au ajutat să am încredere în mine.

Simona Halep și-a făcut planul în ziua meciului

Când ai decis cum trebuie să joci împotriva Serenei? Te-ai gândit să începi în forță, după ce ai văzut finalele pierdute de Serena?

Azi dimineață mi-am făcut planul de joc pentru acest meci. Am știut exact ce trebuie să fac să nu îi dau timp să își facă jocul ei. Am jucat de multe ori împotriva ei. Știam cum vine mingea și ce nu îi place. Am jucat ca la Singapore, am avut acea imagine în cap.

Cum ai trecut peste emoții și cum ai schimbat totul?

Emoțiile au fost pozitive de această dată. Am simțit acea durere în stomac, dar am încercat să nu transform în nimic negativ. La încălzire m-am simțit bine. Întotdeauna joc bine când am emoții și niciodată nu lupt împotriva lor. Am încercat să le folosesc în favoarea mea. De aceea am făcut acest meci perfect.

În ce moment al carierei te-ai gândit că poți deveni campioană la Wimbledon?

Azi (n.r. - râde)! Sunt sinceră. Niciodată nu m-am gândit că pot câștiga pe iarbă, acolo unde sunt jucătoarele acestea foarte înalte, care au servicii atât de puternice. În acest an, am început să simt mingea mult mai bine. Am început să mă simt sigură pe teren. Acest lucru m-a ajutat mult să câștig.

Simona Halep, răspuns pentru Roger Federer

Roger Federer ți-a dat un sfat după semifinala lui cu Rafael Nadal. Ce spui despre asta?

Îi mulțumesc, este foarte drăguț. Cuvintele lui m-au făcut fericită. Chiar am crezut că există o șansă dacă ascult ce spune el. Dacă îl asculți pe el, poți face lucrurile bune. Așa că am făcut asta.

Ce reacție va fi în România, când te vei întoarce?

Habar nu am. Nu mă grăbesc să ajung acasă, mai am și dineul campionilor. Cred că va fi același lucru ca după finala de anul trecut de la Roland Garros. Vom vedea, chiar nu știu.

Ne poți spune ce ai simțit înainte de ultimul punct?

Picioarele mi s-au înmuiat după ce am câştigat ultimul punct. Habar nu aveam cum să reacţionez. Totul a venit natural. Este greu de descris momentul. Te simţi uşoară, simţi că totul este minunat şi doar încerci să te bucuri.

I-ai citit serviciul foarte bine. Ai știut unde va servi?

Nu am schimbat ceva în poziția mea. Am stat un pic în spate, dar m-am antrenat mult ieri. Au fost 30 de minute doar la retur. Chiar dacă a servit puternic, am returnat. Am fost concentrată pe asta și pe serviciul meu.

Ce rol a avut domnul Țiriac în cariera ta și cum e văzută iarbă în România, o țară obișnuită mai degrabă cu campionii de zgură?

Zgura este o suprafață importantă în România. Acolo, nu avem nici măcar un teren de iarbă. Suntem departe din acest punct de vedere. Am știut că dacă muncim mult, vom avea succes. Domnul Țiriac mă ajută din 2014, de când am vorbit cu dânsul prima oară. În 2014, când am pierdut finala la Madrid, nu era fericit, dar mi-a spus că dacă voi munci, voi câștiga turnee de Grand Slam. Azi, a venit la mine și mi-a zis că, chiar dacă nu voi câștiga, nu contează. M-a îmbrățișat după meci, ceea ce nu se întâmplă prea des.

Serena a spus că ar fi incredibil dacă ai putea să ai constant acest nivel...

Chiar așa cred și eu. Sper că voi mai avea astfel de momente. Nu este singurul meci atât de bun pe care l-am făcut. Au fost și înfrângeri. Sunt la cel mai înalt nivel. Cred că mai e loc de îmbunătățiri. De-abia aștept să vină următoarele turnee, următoarele provocări.

Ce urmează pentru Simona Halep după Wimbledon

Simona Halep a urcat pe poziția a patra în clasamentul WTA, după trofeul câștigat la All England Club. Ea se află la 672 de puncte de prima poziție ocupată de Ashleigh Barty, dar, cel puțin în următoarea perioadă, românca nu va putea ataca fotoliul de lider.

Pentru ea, urmează două turnee în care are multe puncte de apărat. Ea s-a impus anul trecut la Rogers Cup și a fost finalistă la Cincinnati. Șansele ei vor crește spre finalul sezonului. Simona Halep a fost eliminată în primul tur la ultimele trei competiții la care a participat în 2018, US Open, Wuhan și Beijing.

Etichete: simona halep , simona halep wimbledon , simona halep serena williams , simona halep campioană wimbledon


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O familie a primit cadavrul unui rus cu plete și plin de tatuaje în locul tatălui mort în Cuba. Apoi situația a devenit și mai bizară
O familie a primit cadavrul unui rus cu plete și plin de tatuaje în locul tatălui mort în Cuba. Apoi situația a devenit și mai bizară

O familie din Canada a primit un cadavru greșit, după ce un membru al familiei a murit în Cuba...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
48
A venit reacția soțului, după ce o jurnalistă celebră s-ar fi sărutat cu alt bărbat în fața a 20.000 de oameni

”Va juca în Liga Campionilor”. Gigi Becali a făcut anunțul și trebuie să scoată aproape 500.000 € din buzunar
vlad-chiriches
Sepsi - FCSB 2-2. Gafa lui Ștefan Târnovanu amână petrecerea de titlu
Screenshot 2024-04-24 231756
Gigi Becali i-a decis soarta lui Ștefan Târnovanu, după gafa din meciul cu Sepsi: ”Cum să ieși așa? Ai doi metri”
Gigi Becali
Florinel Coman a făcut anunțul așteptat cu sufletul la gură de toți fanii FCSB-ului
FCSB v FC Nordsjaelland - UEFA Europa Conference League, Bucharest, Romania - 10 Aug 2023
Recomandările redacției
csa-steaua-fcsb
Exclusiv A venit răspunsul CNA, după sesizarea în care s-a cerut interzicerea alăturării numelui ”București” denumirii CSA Steaua

SOLD-OUT! Meciul de SuperLigă din runda următoare care se va juca cu ”casa închisă”
Foto Arena de 65.000.000 € din centrul orașului! ”Arată super”. Când va fi gata
stadion corvinul.5JPG
Florinel Coman a caracterizat în două cuvinte accidentarea gravă a lui Moruțan, care îl face să rateze EURO
MKE Ankaragucu v Besiktas - Ziraat Turkish Cup
Citește și
Simona Halep a coborât patru poziții în clasamentul WTA. Iga Swiatek, lider detașat în ierarhia mondială
SIMONA HALEP - DIGISPORT-157
Simona Halep: ”Am luat o decizie grea”
simona-halep
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
Cum s-a răzbunat o femeie pe soțul infidel. Fapta ei, criticată dur de internauți: „Ar fi trebuit să gândești înainte să acționezi”
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Amenințări cu plângeri penale. Edi Iordănescu și Cristi Săpunaru, păcăliți cu zeci de mii de euro
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Risto Radunovic e pe lista de transferuri a lui Nelu Varga pentru noul CFR Cluj de titlu! Ce salariu îi oferă
Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit: "A fost extrem de stresant"
Dominic West, la peste 3 ani de când s-a sărutat în public cu Lily James, deși era căsătorit: "A fost extrem de stresant"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
România asistaților sociali. Mii de beneficiari de ajutoare sociale refuză să muncească, chiar cu riscul de a le pierde
A învins Mihai Viteazul în bătălia de la Călugăreni? Adevărul despre lupta cu Sinan Pașa
A învins Mihai Viteazul în bătălia de la Călugăreni? Adevărul despre lupta cu Sinan Pașa
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Schimbare în Codul Rutier din România: Când este permisă depășirea pe drumurile publice de către șoferi
Dembele și Mbappe au adus titlul la PSG. Gol de mare rafinament marcat de Kylian plus o fază în care și-a ridiculizat adversarul VIDEO
Dembele și Mbappe au adus titlul la PSG. Gol de mare rafinament marcat de Kylian plus o fază în care și-a ridiculizat adversarul VIDEO
Americanii au anunțat următorul turneu la care poate participa Simona Halep: ”Speră să fie gata”
Screenshot 2024-04-03 at 19.41.27

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap:
Sore, dans în costum de baie pe plaja din Maldive și gesturi tandre cu iubitul de care e îndrăgostită până peste cap: "Sunt fericită"
Digi World
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Șase lucruri prin care trece o persoană aflată pe patul de moarte, cu puțin înainte să se stingă. O asistentă a explicat fenomenele stranii
Digi Animal World
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool
Doi vulturi au fost duși la un centru de reabilitare după ce au fost găsiți beți. Cum au reușit păsările să consume alcool