simonica

Konta se teme de Halep: "Au rămas în joc doar sportive world class! Mă aşteaptă o confruntare grea"

Video Simona Halep s-a oprit în sferturi, la Miami, după ce a servit pentru a câştiga meciul cu Johanna Konta

federer-3

Video Roger Federer a reuşit punctul turneului de la Miami şi s-a calificat în sferturi

simona halep-9

Video Simona Halep s-a oprit în sferturi, la Miami, după ce a servit pentru a câştiga meciul cu Johanna Konta

28.03.2017, 22:47
  • Handbal feminin, Champions League: CSM București - Gyor (vineri, ora 20:30, Digi Sport 1)
  • Cupa Spaniei, sferturi: Sevilla - Atletico (marţi, 22:30, Digi Sport 1) şi Real Madrid - Leganes (miercuri, 22:30, Digi Sport 1)

Simona Halep, locul 5 WTA şi cap de serie numărul 3, a fost învinsă, miercuri, cu scorul de 6-3, 6-7, 2-6, de jucătoarea britanică Johanna Konta, locul 11 WTA şi cap de serie numărul 10, în sferturile de finală ale Miami Open, într-un meci transmis în direct de Digi Sport 2.

Halep a jucat foarte bine în primul set al meciului de pe arena centrală de la Crandon Park. Ea a mişcat-o pe Konta cu lovituri către marginile terenului, a trimis mingile cu amplitudine şi profunzime, iar adversara a fost vizibil incomodată de acest stil de joc. Konta a greşit destul de mult, astfel că setul întâi a mers firesc şi destul de clar în dreptul jucătoarei române pe tabelă. Un break obţinut la 2-1, bine gestionat până la final, a făcut-o pe Halep să câştige cu 6-3, după 41 de minute de joc.

Totul s-a schimbat în jocul sportivei britanice în al doilea set. Serviciul şi returul au devenit mult mai agresive, unghiurile s-au deschis, venirile ei l-a fileu s-au înmulţit. Simona a părut un boxer năucit şi scorul a evoluat rapid în defavoarea sa, 0-3, după break în ghemul secund. Mai mult, Konta a avut 40-15 pe serviciul româncei, dar un voleu trimis în fileu dintr-o poziţie foarte bună a dizolvat încrederea jucătoarei de pe locul 11 WTA. A urmat o serie lungă de greşeli neforţate şi în loc de 4-0 scorul a devenit 3-3.

Meciul a continuat cu game-uri mai lungi. Konta a ieşit din criză şi a condus cu 4-3, apoi Halep a reuşit două ghemuri la rând, cu break pentru 5-4.

Halep a servit pentru meci, dar Konta a făcut rebreak-ul, la a treia minge avută. A fost rândul româncei să aibă posibilitatea de 6-5, însă ea a ratat-o şi cu acelaşi scor a condus Konta. Jucătoarea din Constanţa a egalat la 6 şi setul a ajuns în tie-break, unul extrem de echilibrat. Simona Halep a comis două duble greşeli, a condus cu 5-3, dar câştigătoare a fost adversara, după un set de o oră şi 11 minute.

Johanna Konta a cerut pauză de vestiar înaintea decisivului şi deşi nu a stat mult acolo, acest lucru a enervat-o pe româncă. Nervoasă şi demoralizată de şansele ratate, Halep l-a chemat pe Darren Cahill, care a încercat să-i redea încrederea elevei sale, nereuşind acest lucru.

În decisiv, jucătoarea română a intrat pe teren cu o atitudine care lăsa impresia că e grăbită să piardă. Însă ea a servit şi a revenit de la 0-40, apoi a menţinut echilibrul până la 2-2, când şi-a pierdut serviciul. A urmat capitularea, cu 2-6, după două ore şi 31 de minute de la start.

Simona Halep a avut un adversar în plus în meciul cu Konta, pe fostul ei antrenor, belgianul Wim Fissette, care o pregăteşte acum pe jucătoarea britanică.

Anterior, Konta şi Halep au mai jucat o dată, în optimile de finală ale turneului de la Wuhan, ediţia 2015, când tot britanica s-a impus cu 6-3, 3-6, 7-5. Ele se vor întâlni şi la Mamaia, în partida România - Marea Britanie, din Fed Cup, programată în 22-23 aprilie.

Anul trecut, Halep a părăsit competiţia de la Key Biscayne în faza sferturilor de finală, iar în 2015 a obţinut cea mai bună performanţă, calificarea în semifinale.

În faza următoare, Konta va evolua cu învingătoarea din meciul Angelique Kerber (Germania), locul 1 WTA - Venus Williams (SUA), locul 12 WTA, care va avea loc joi, de la ora 02.00.

Calificarea în sferturi este recompensată la Key Biscayne cu un premiu de 146.575 de dolari şi cu 215 puncte WTA.

LIVE TEXT

GAME, SET, MECI, Johanna Konta!!!! Simona Halep se opreşte în sferturile de finală de la Miami, după ce pierde în faţa britanicei, cu 6-3, 6-7, 2-6. 

UPDATE 22:34: Halep - Konta 6-3, 6-7, 2-5! Break, Konta! Simona încearcă să revină, dar îi este greu în faţa agresivităţii Johannei, care o obligă să greşească, dar totuşi Halep salvează o primă minge de break. A doua oară nu a mai fost cazul şi Konta va servi pentru câştigarea meciului.

UPDATE 22:30: Halep - Konta 6-3, 6-7, 2-4! Game, Konta! Johanna îşi confirmă break-ul cu un nou game, câştigat după un joc agresiv. Sunt momente în care Simona pare ieşită din joc. 

UPDATE 22:25: Halep - Konta 6-3, 6-7, 2-3! Break, Konta! Serviciul Simonei este vulnerabil, Johanna profită la retur, egalând la 30-30, iar apoi procurându-şi o minge de break, pe care o fructifică, după încă o eroare a ocupantei locului 5 WTA.

UPDATE 22:22: Halep - Konta 6-3, 6-7, 2-2! Game, Konta! Simona ajunge la 20 de greşeli neforţate cu forehandul, dar egalează la 30, cu un forehand în lung de linie. Totuşi, următoarele două puncte îi aparţin Johannei, ultimul după o venire la fileu. 

UPDATE 22:17: Halep - Konta 6-3, 6-7, 2-1! Game, Halep! Simona dă semne de revenire şi îşi are parte de un game alb, care o poate ajuta enorm din punct de vedere mental. 

UPDATE 22:15: Halep - Konta 6-3, 6-7, 1-1! Game, Konta! Johanna îşi face şi ea serviciul, mult mai lejer, dar Simona pare în continuare afectată de pierderea setului secund. 

UPDATE 22:10: Halep - Konta 6-3, 6-7, 1-0! Game, Halep! Simona este mult prea nervoasă şi îi oferă 3 mingi de break Johannei, pe care apoi le salvează. Urmează încă un punct câştigat în condiţii de presiune. Un as o aduce pentru prima oară în avantaj în setul 3, iar tot serviciul îi aduce şi primul game.

VIDEO CU TIME-OUT-UL SIMONEI

UPDATE 22:00: Konta se impune în tie-break, unul care e început cu 6 mini-break-uri consecutive, înainte ca Simona să ajungă la 5-3. Urmează trei mingi consecutive câştigate de Konta, înainte ca Simo să egaleze la 6-6. Halep salvează o primă minge de set. Nu mai e cazul la a doua şi avem set decisiv!  Johanna cere o pauză între seturi, timp în care Simona s-a sfătuit cu Cahill, fiind foarte nervoasă, în dialogul cu australianul. 

UPDATE 21:50: Halep - Konta 6-3, 6-6! Game, Halep! Simona duce setul doi în tie-break, după un game în care se impune lejer pe propriul serviciu (la 15). AVEM TIE-BREAK 

UPDATE 21:45: Halep - Konta 6-3, 5-6! Game, Konta! Simona e agresivă şi îşi procură o minge de break, după ce o prinde pe picior greşit pe Konta, dar trimite mult afară şi e din nou egalitate. Jocul lui Halep e cu suişuri şi coborâşuri şi Konta şi-a asigurat tie-break-ul.

UPDATE 21:39: Halep - Konta 6-3, 5-5! Break, Konta! Simona a condus cu 30-15, dar a salvat o minge de break, după cea mai bună lovitură a ei de azi, un lob superb. A treia minge de break este fructificată de Konta, iar Halep ratează victoria, un moment care ar putea cântări greu pe partea de mental a Simonei. 

UPDATE 21:32: Halep - Konta 6-3, 5-4! Break, Halep! Simona apasă pe acceleraţie, profită de game-ul greu câştigat pe propriul serviciu şi face ea break-ul!

UPDATE 21:29: Halep - Konta 6-3, 4-4! Game, Halep! Simona are noroc la 30-30, când un retur puternic al Johannei e prea lung şi iese afară. Urmează o greşeală neforţată a Simonei. Halep aruncă racheta, după un punct în care a fost plimbată pe teren de Konta, dar se revanşează imediat, salvând mingea de break. O nouă minge de break e anulată, iar Halep iroseşte şi ea o şansă de game. Apoi, Simo strânge pumnul, după ce egalează la 4. 

UPDATE 21:19: Halep - Konta 6-3, 3-4! Game, Konta! O scurtă superbă o aduce pe Konta în avantaj, 30-15, iar un as duce scorul la 40-30. Simona cere un challange foarte inspirat, dar punctul rejucat e câştigat de Johanna.  Simona cere time-out pentru a se sfătui cu antrenorul Darren Cahill. 

UPDATE 21:14: Halep - Konta 6-3, 3-3! Game, Halep! Trei jocuri la rând pentru Simona, care profită de un serviciu foarte bun. La 30-0, Simo comite a 10-a greşeală neforţată cu forehandu-l, dar aceeaşi lovitură îi conferă două mingi de game, ratate însă ambele. "Simo" e ajutată din nou de serviciu şi egalează pe tabelă.

UPDATE 21:09: Halep - Konta 6-3, 2-3! Break, Halep! Simona îşi revine la timp şi, profitând şi de o dublă greşeală a lui Konta, ajunge la 40-15, fructificând a doua minge de break, cu un forehand imens. 

UPDATE 21:05: Halep - Konta 6-3, 1-3! Game, Halep! Jocul s-a schimbat total şi Konta are două mingi de break consecutive, dar Halep le anulează pe amândouă, cu puţin noroc. Un serviciu bun îi aduce primul game din setul secund. 

UPDATE 21:00: Halep - Konta 6-3, 0-3! Game, Konta! Johanna câştigă 8 din ultimele 9 puncte şi are un avantaj consistent în setul 2. 

UPDATE 20:57: Halep - Konta 6-3, 0-2! Break, Konta! Britanica devine periculoasă, alternând mingile lungi cu scurte plasate perfect. Un retur perfect îi conferă 3 mingi de break consecutive, iar prima este fructificată.  

UPDATE 20:55: Halep - Konta 6-3, 0-1! Game Konta! Simona câştigă un nou raliu şi o pasează perfect apoi pe Konta, egalând la 30. Johanna revine însă şi punctează câştigător din apropierea fileului.

UPDATE 20:49: GAME, SET, Halep! 6-3!!! Simona câştigă primul set al meciului, după ce îşi face lejer serviciul (la zero). Schimburile lungi au fost de partea sportivei noastre, care a fructificat cea de-a treia minge de set!!! 

UPDATE 20:46: Halep - Konta 5-3. Game, Konta! Johanna şi-a regăsit ritmul la serviciu şi ajunge repede la 30-0, dar Simona nu se lasă, egalând. O dublă greşeală îi aduce Simonei o primă minge de set, dar Konta câştigă un punct superb. Nici a doua nu e cu noroc, după ce Johanna trimite o minge pe linie. Konta se apără perfect şi Halep va servi acum pentru a câştiga primul set.  

UPDATE 20:39: Halep - Konta 5-2. Game, Halep! Simona rezistă jocului agresiv propus de Konta şi picioarele îi funcţionează perfect, fiind refăcută din punct de vedere fizic. Halep pierde însă cel mai lung schimb al meciului, după o minge prea lungă. Vine însă primul as al Simonei, anulat de o greşeală neforţată. Halep salvează o minge de break, devenind brusc agresivă. Un nou serviciu ca la carte o aduce în avantaj, iar de această dată Halep profită, fiind la un game de câştigarea primului set. 

UPDATE 20:33: Halep - Konta 4-2. Game, Konta! Simona nu se relaxează nicio secundă şi o surprinde pe Konta pe picior greşit. Românca a condus cu 30-15, dar Johanna s-a scos cu serviciul şi şi-a procurat o minge de game, anulată însă de un retur direct câştigător al ocupanteo locului 5 WTA. A urmat o ramă a Simonei, dar şi o minge trimisă în fileu.

UPDATE 20:27: Halep - Konta 4-1. Game, Halep! Simona este pe tot terenul şi se apără impecabil, în primul punct al game-ului. Urmează a patra greşeală neforţată a britanicei, dar şi un forehand câştigător al acesteia (30-15). Simo ratează două şanse de game consecutive. Halep apasă din nou pe acceleraţie şi îşi consolidează breakul. 

UPDATE 20:21: Halep - Konta 3-1. Break, Halep! Johanna profită din nou de un serviciu solid, dar Simona rezistă şi egalează la 30. Urmează cel mai bun schimb de până acum, dar şi prima minge de break. Konta face dublă greşeală şi românca se desprinde pe tabelă. 

UPDATE 20:16: Halep - Konta 2-1. Game, Halep! Simona pierde primul punct, dar, chiar dacă nu este ajutată încă de serviciu, câştigă 4 puncte consecutive.  

UPDATE 20:13: Halep - Konta 1-1. Game, Konta! Simona forţează la retur, dar trimite prea lung şi sportiva britanică ajunge rapid la 40-0. Urmează apoi un backhand în lung de linie la care Halep nu găseşte niciun răspuns. 

UPDATE 20:10: Halep - Konta 1-0. Game, Halep! Simona începe agresiv meciul şi ajunge repede la 40-0. Johanna răspunde cu un backhand puternic, dar greşeşte apoi şi românca punctează prima pe tabelă.

UPDATE 20:08: Cele două jucătoare au ieşit la încălzire pe arena principală de la Miami. 

Citește și:
De ce-ai lăsa Germania pentru România? Povestea medicului din spatele companiei Eurolines

De ce-ai lăsa Germania pentru România? Povestea medicului din spatele companiei Eurolines

La nici două luni de la deschidere, Garda Financiară trimisă de concurenţă era cât pe ce să închidă...

digi24.ro
Citeşte şi

Halep Australian Open: Tot ce trebuie să ştii despre sfertul Simonei cu Pliskova

collage h1

Ce scrie presa japoneză despre românii „rușinați” care i-au cerut scuze premierului Abe, după „vizita lipsită de diplomație”

Ce scrie presa japoneză despre românii „rușinați” care i-au cerut scuze premierului Abe, după „vizita lipsită de diplomație”

Exclusiv Visul Simonei e să câștige un Grand Slam: ”Viziunea mea e alta! Va câștiga trei sau patru”

halep rade

Exclusiv ”E ca un soldat în Vietman” Durerile n-au lăsat-o pe Halep! Românca, motivată mai mult ca niciodată!

Simona Halep
Comentarii

Cross

ProFM

"Am vrut să mă sinucid" | Declaraţii tulburătoare făcute de Michael Phelps

ProFM
Alexandra Stan şi-a pus silicoane? Fotografiile care spun totul

Alexandra Stan şi-a pus silicoane? Fotografiile care spun totul

Digi Film
Stiai ca el e Gollum? Cine este si cum arata actorul din spatele acestui personaj iconic

Stiai ca el e Gollum? Cine este si cum arata actorul din spatele acestui personaj iconic

Digi Film
Vrajitoarea din

Vrajitoarea din "Piratii din Caraibe", fara machiaj si efecte speciale. Iata cum arata