halep numarul 1

Simona Halep: "2017 a fost de departe cel mai bun an, dar sper să am alţii şi mai frumoşi"

"Vom merge la tribunal"! Ţiriac dă în judecată BNR

tiriac-3

Țiriac, rezervat în privința Simonei: ”Nu știu dacă Halep este cea mai bună sportivă a României”

tiriac-2

"Vom merge la tribunal"! Ţiriac dă în judecată BNR

23.11.2017, 08:44
  • Tenis WTA, Miami, turul 3, sâmbătă: Simona Halep - Agnieszka Radwanska (nu înainte de 19:00) şi Monica Niculescu - Sloane Stephens

  • FORMULA 1, Marele Premiu al Australiei (Calificări) - în direct pe Digi Sport 1, sâmbătă, de la ora 08:00

Ion Ţiriac a precizat că nu a primit niciun răspuns la petiţia trimisă către Guvernul României pentru reincluderea Arenelor BNR în circuitul sportiv. Astfel, omul de afaceri e hotărât să dea în judecată BNR.

"Nu am noutăţi despre Arenele BNR. Au trecut cele 30 de zile de când noi am semnat acea petiţie, dar nu am primit niciun răspuns de la niciun organism al statului. Aşa că vom merge la tribunal aşa cum am zis atunci", a precizat Ţiriac.

Ţiriac, alături de alţi foşti jucători precum Andrei Pavel şi Ion Ţiriac, au cerut într-o petiţie adresată Guvernului, Ministerului Tineretului şi Sportului, dar şi Ministerului de Finanţe ca Arenele BNR să treacă din proprietatea Băncii Naţionale în cea a executivului.

La mijlocul lunii octombrie, Ţiriac a dezvăluit şi suma investită de BNR în complexul pentru care cere acum 35 de milioane de euro.

"Conform protocolului din 1991, BNR s-a obligat să achite 51.435,3 lei pentru Arenele BNR. Pe vremea aia, suma asta reprezenta cam 200 şi ceva de mii de dolari. Deci, BNR a cumpărat 17 hectare cu 200.000 de dolari, cu tot cu construcţii şi stadionul de fotbal. Asta când azi pentru o damigeană de ţuică te bagă în puşcărie ca ministru... Nimeni nu se uită la treaba asta? Cum e posibil aşa ceva? Nu am nimic cu guvernatorul Isărescu, nici cu BNR, dar cum e posibil aşa ceva? BNR are pretenţia că a cumpărat un teren în mijlocul Bucureştiului pentru 200.000 de dolari. După care vine acum şi zice că dacă statul vrea să o cumpere înapoi, suma e de 35 de milioane", a mai afirmat Ţiriac.

Ţiriac susţine că nu BNR-ul a investit primii bani după Revoluţie în Arenele din Cotroceni, ci chiar el.

"În 1990, eu personal am fost pe aceste arene, când comisia ITF a venit să vadă dacă se poate juca Cupa Davis în aprilie. Erau niște lăstărișuri mari cât casa, niște șobolănei aproape cât pisicile, dar era un iz de ordine și disciplină. Am trimis comisia acasă și le-am spus să vină în două luni. În 6 săptămâni, trustul de construcții Carpați a făcut această bază bibelou. Când au venit în martie să verifice, credeau că sunt pe altă planetă sau pe altă lume. Am plătit eu, puteam să îmi permit. A costat 300 sau 400.000 de dolari. Nu BNR a început să investească. Dumneaei (n.r. Simona Halep) a câștigat primul turneu acolo. Noi (n.r. Ion Țiriac și Ilie Năstase) am jucat puțin mai devreme, domnul Pavel a jucat puțin mai târziu. Noi cerem să ne dea ce aparține tenisului. Sunt niște trebuiri utopice în socieatea de azi, pe care nu le înțelege nimeni. Le mulțumesc organizațiilor care ne-au auzit, în sfârșit. Cum este Santiago Bernabeu în Spania și cum e Roland Garros la Paris, ăsta a fost leagănul tenisului românesc. Noi am crescut pe acest teren, apoi au venit ei și ele după aia să joace tot acolo. Ce Dumnezeu face cu baza asta, când a închis-o din prima zi în care a luat-o?", a mai spus Ion Ţiriac.

Problemele cu Terenul Central de la Arenele BNR, care nu a mai primit avizul ISU, au dus la mutarea turneului masculin de la Bucureşti la Budapesta, în timp ce meciurile cele mai importante ale turneului feminin au fost mutate pe un "Central" improvizat, cu tribune mobile.

Citește și:
Cu mâna strivită, la un pas de amputare, dar fără pensie de boală. Comisie: "Aveţi falange! Asta e!"

Cu mâna strivită, la un pas de amputare, dar fără pensie de boală. Comisie: "Aveţi falange! Asta e!"

Femeia a avut mai mult de 10 intervenţii chirurgicale, însă, cu toate eforturile medicilor...

digi24.ro
Citeşte şi

Halep le-a vorbit spaniolilor despre legătura cu Țiriac: "M-a ajutat să fiu puternică"

halep tiriac

Anunţ important pentru toţi clienţii BCR

Anunţ important pentru toţi clienţii BCR

Ţiriac i-a negociat Simonei contractul cu Nike. Miliardarul i-a adus o avere lui Halep

Simona Halep Ion Tiriac

Foto Imaginea zilei! Cum a apărut Simona la gala organizată de Ţiriac

halep tiriac
Comentarii

Cross

ProFM
Suma fabuloasă pe care a cerut-o Lora pentru a poza în Playboy | VIDEO

Suma fabuloasă pe care a cerut-o Lora pentru a poza în Playboy | VIDEO

ProFM
Ben Affleck şi-a arătat pentru prima dată tatuajul imens care-i acoperă tot spatele

Ben Affleck şi-a arătat pentru prima dată tatuajul imens care-i acoperă tot spatele

Digi Film
Barbatii erau topiti dupa ea. Ce s-a intamplat cu blonda sexy din

Barbatii erau topiti dupa ea. Ce s-a intamplat cu blonda sexy din "Baywatch"

Digi Film
Serialul care ar putea concura cu Game of Thrones. Costa o jumatate de miliard de dolari

Serialul care ar putea concura cu Game of Thrones. Costa o jumatate de miliard de dolari