sorisimo
Lovitura de proporții care se pregătește în tenisul românesc
Miami Open Presented by Itau, Hard Rock Stadium, Miami Gardens, Florida, USA - 19 Mar 2024
România continuă cu trei jucătoare în TOP 100 WTA + Ce loc ocupă acum Simona Halep
darius-olaru
Exclusiv Al doilea cel mai scump fotbalist român a spus care e prețul său și a fost imediat ”tras de urechi”: ”Nu a fost inteligent!”
Digi Sport 1 Live
Acum
Liga Digi Sport

Wimbledon 2019 | Concluziile Simonei Halep după un meci magic şi ce spune despre duelul cu Cori Gauff, din optimi

05.07.2019, 23:32

Wimbledon 2019 | Simona Halep a făcut un meci senzaţional în turul 3 de la Wimbledon: i-a cedat doar 4 gameuri Victoriei Azarenka, şi ea fost lider mondial. La conferinţa de presă, campioana noastră a declarat că a făcut cel mai bun meci al său în 2019 şi a prefaţat duelul cu Cori Gauff, din optimi.

halep deschidere
Simona Halep e în optimi la Wimbledon 2019
  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

  • Cupa României: Oțelul - U Cluj, joi, 20:30, DGS 1

Simona Halep a jucat excelent contra Victoriei Azarenka şi s-a calificat în optimile turneului de la Wimbledon. După 3-1 în primul set pentru jucătoarea din Belarus, constănţeanca a reuşit o serie de 5 gameuri câştigătoare.

În actul secund, Halep a fost de neoprit: de la 1-1, a câştigat din nou 5 gameuri la rând şi a încheiat meciul după o oră şi 7 minute de joc. Simo o va întâlni în optimi pe Cori Gauff, revelaţia în vârstă de 15 ani ajunsă în următoarea rundă după o revenire epică în meciul cu Polona Hercog! Americanca a salvat două mingi de meci şi a câştigat ultimele două seturi ale partidei în prelungiri.

Wimbledon 2019 | Răspunsurile date de Simona Halep în conferinţă

Ce părere ai despre prestaţia ta de astăzi?
Sunt foarte satisfăcută. Cred că a fost cel mai bun meci al meu din acest an. Am jucat foarte bine, am fost foarte agresivă şi am crezut în mine tot timpul. Chiar dacă la început am fost condusă, nu m-am panicat, mă aşteptam la asta. Ştiam că va fi un meci greu, ştiam că va intra şi va lovi foarte tare. Am fost pregătită de această partidă şi sunt foarte fericită că am putut să înving o sportivă atât de bună ca "Vika".

Cum ai reuşit să ai acea serie de gameuri la rând, după ce ai fost condusă cu 3-1?
Nu m-am gândit la scor, pur şi simplu am rămas concentrată pe jocul meu. Am jucat cu încredere, iar apoi ea a început să greşească mai mult. A mai fost un moment greu la 1-0 în setul secund, când am avut două mingi de break şi ea a revenit. Dar am fost foarte încrezătoare că pot să înving.

halep francezi
Simona Halep, în formă maximă la Wimbledon

Ai făcut bine tranziţia de la zgură la iarbă...
Cred că toată lumea face tranziţia de la zgură la iarbă bine. Mai mult, jucătoarele se simt bine pe toate suprafeţele, astfel că nu e ciudat să vezi pe cineva câştigând aici, din sportivele rămase în cursă. În ceea ce mă priveşte, am o şansă oriunde joc, trebuie doar să muncesc din greu şi să îmi doresc să câştig.

Dar tu pare că te simţi în elementul tău, că faci trecerea fără probleme.
Mereu am simţit că nu e grea trecerea de la zgură la iarbă. În 2013 am câştigat două turnee la rând, unul pe zgură, celălalt pe iarbă. Dar să joci pe iarbă e mereu dificil, pentru că nu ştii la ce să te aştepţi. Încerc să îmi îmbunătăţesc jocul pe iarbă.

Wimbledon 2019 | Simona Halep, cuvinte mari despre Ţiriac

Am văzut că Ion Ţiriac mereu e aproape de tine. Poate fi numit antrenorul tău?
Nu e antrenorul meu. El mereu are opinii şi ţin cont de ele, e alături de mine în fiecare secundă. E grozav să îl am alături, mereu îmi dă încredere, chiar dacă uneori e dur în modul în care îmi dă sfaturile. Dar energia pe care a consumat-o cu mine, de-a lungul carierei, m-a ajutat enorm.

Murray şi Serena fac pereche la dublu mixt. Tu ai accepta să joci alături de Andy?
Nu m-am gândit la asta, dar dacă va fi să joc în viitor dublu mixt o voi face cu Horia Tecău. Avem de luat o medalie la Jocurile Olimpice şi trebuie să ne antrenăm împreună. El e singurul partener la care mă gândesc în acest moment.

Se discută despre o reformă în privinţa premiilor, astfel încât şi jucătorii slab clasaţi să aibă o şansă mai mare de a se dezvolta. Tu ce părere ai?
Nu îmi place să vorbesc despre acest subiect. Nu sunt o persoană care să preţuiască foarte mult banii. E destul de delicat să vorbesc, mai ales că în poziţia mea am tot ce îmi doresc. Dacă există posibilitatea să se schimbe ceva astfel încât să fie ajutaţi jucătorii care sunt clasaţi prost, e o idee bună. Să sperăm că îi va ajuta o asemenea schimbare.

cori gauff
Cori Gauff e adversara Simonei în optimi

Wimbledon 2019 | Impresionată de ce a reuşit Gauff

Ce părere ai de Cori Gauff, viitoarea adversară?
Nu am jucat niciodată în faţa acestei sportive. Nici nu am văzut-o jucând, dar ştiu că a bătut-o pe Venus, ceea ce reprezintă un rezultat mare. Să ajungi în optimi la Wimbledon la 15 ani e un rezultat incredibil. Cred că o să joace bine în viitor, dar eu trebuie să mă concentrez pe mine.

S-a discutat mult despre programarea meciurilor pentru jucătorii de top şi pe alte arene decât Centralul.
Mulţi jucători ar merita să joace pe Terenul Central. Nu am vreo problemă să joc pe Terenul 2, de exemplu, mai ales că acum sunt numărul 6 WTA. Dar şi când eram numărul unu, nu mă aşteptam să joc mereu pe cea mai mare arenă. Oamenii vor să vadă mulţi alţi jucători pe terenurile mari, aşa că e normal să se ajungă la astfel de situaţii.

Cum te simţi cu glezna?
Sunt ok, nu am avut dureri. A fost doar o sperietură în primul tur. Nu mă mai doare şi sper să fiu bine.

Te-a surprins că Azarenka a avut un joc de totul sau nimic?
Nu am fost surprinsă de tactica Victoriei. Ştiam că trebuie să fiu puternică pe picioare şi să nu mă duc prea mult în spate. Am stat aproape de linie şi ea nu se aştepta la asta. Astfel, a început să greşească mult.

E cel mai bun meci al tău pe iarbă?
Nu ştiu dacă e cel mai bun meci de pe iarbă, am jucat şi în 2014 foarte bine.

Crezi că poţi juca mai bine decât ai făcut-o azi?
Sunt pe un drum bun, sunt încrezătoare, dar mai e loc de progresat.

Wimbledon 2019 | Unde trebuie Simona Halep să progreseze?

A existat vreo nemulţumire legată de jocul tău azi?
Primul set nu am servit grozav. Nici nu am dat prea mult cu el în teren. În setul doi m-am reglat şi a fost mai bine. Sper să servesc mai bine în turul următor, pentru că o să am nevoie.

Ai avut un procentaj foarte bun la al doilea serviciu. Ai schimbat ceva?
Încerc să lovesc serviciul doi mai puternic, pentru că ştiu că fetele atacă serviciul doi. Am exersat mult la acest capitol şi astăzi mi-a mers foarte bine.

Ce obiectiv ai pentru a doua săptămână?
Faptul că sunt în săptămâna a doua e un rezultat bun deja. Dar îmi doresc mai mult, vreau să câştig fiecare meci pe care îl joc. Am încredere şi sunt pozitivă, e tot ce contează.

Simona Halep - Cori Gauff se va juca luni, în optimi la Wimbledon, şi va putea fi urmărit pe digisport.ro în format LIVE-TEXT.

Etichete: simona halep , halep wimbledon , wimbledon 2019 , halep gauff


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
O femeie și-a dus unchiul mort la bancă și a cerut un împrumut în numele lui. Susține, însă, că era viu când au intrat pe ușă
O femeie și-a dus unchiul mort la bancă și a cerut un împrumut în numele lui. Susține, însă, că era viu când au intrat pe ușă

O femeie din Brazilia a adus un bărbat în vârstă de 68 de ani, aflat într-un scaun cu rotile...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
FC Barcelona v Paris Saint-Germain: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
Notele primite de Istvan Kovacs în marile publicații sportive, după Barcelona - PSG 1-4

Barcelona a fost învinsă la scor de PSG, 1-4, în returul sferturilor de finală ale UEFA Champions...

Gesturile pe care nimeni nu le-a înțeles făcute de Ronald Araujo, după ce Istvan Kovacs l-a eliminat și l-a pus la punct
FC Barcelona v Paris Saint-Germain: Quarter-final Second Leg - UEFA Champions League 2023/24
"S-a terminat!" Presa catalană nu a avut milă de Istvan Kovacs. Cuvinte greu de digerat pentru centralul român
xavi kovacs (20)
Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
După o lună, Adrian Mutu și-a dat șapca jos! Ce a ieșit
Screenshot 2024-04-02 at 23.10.18
Recomandările redacției
darius-olaru
Exclusiv Al doilea cel mai scump fotbalist român a spus care e prețul său și a fost imediat ”tras de urechi”: ”Nu a fost inteligent!”

Mihai Popa, ”pe făraș” la Torino! Ce se întâmplă cu portarul român
Naples, Italy. 8 Mar, 2024. Mihai Popa of Torino FC warms up before the Serie A match between SSC Napoli and ACF Fiorentina at Stadio Diego Armando Maradona Naples Italy on 08 March 2024. Credit: Franco Romano/Alamy Live News
Andriy Lunin, portarul care s-a îmbrăcat în ”supererou”. ”O partidă care îi va schimba cariera”
Andriy Lunin
Exclusiv FCSB e aproape campioană, dar Ioan Andone a transmis deja cine va lua titlul în sezonul următor: ”A demonstrat”
Ioan Andone / Foto: captură Digi Sport
Citește și
Vestea pe care o aștepta Simona Halep. ”Au semnat managerul, avocatul și Darren Cahill”
SIMONA HALEP - DIGISPORT-16
Legendarul Boris Becker a lăudat revenirea pe teren a Simonei Halep: ”Mă bucur că a revenit!”
Tennis Nitto ATP Finals - DJOKOVIC vs RUNE
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Profit uriaș raportat de Dinamo în 2023! De unde provin milioanele de euro
Profit uriaș raportat de Dinamo în 2023! De unde provin milioanele de euro
Gigi Becali vrea să îl ia pe Juan Bauza pentru Liga Campionilor. Adrian Mititelu a luat decizia în privința transferului
Gigi Becali vrea să îl ia pe Juan Bauza pentru Liga Campionilor. Adrian Mititelu a luat decizia în privința transferului
Zendaya, fotografiată din toate unghiurile pe covorul roșu. Actrița a făcut furori într-o rochie de prințesă cu un corset din dantelă
Zendaya, fotografiată din toate unghiurile pe covorul roșu. Actrița a făcut furori într-o rochie de prințesă cu un corset din dantelă
Fiica lui Travis Barker, imagini care stârnesc noi controverse după ce anterior a susținut că este „frumoasă natural”, nu operată
Fiica lui Travis Barker, imagini care stârnesc noi controverse după ce anterior a susținut că este „frumoasă natural”, nu operată
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Cum reușesc șoferii să scape de amendă chiar dacă circulă cu viteză? Poliția nu are ce să le facă
Cum reușesc șoferii să scape de amendă chiar dacă circulă cu viteză? Poliția nu are ce să le facă
Cum funcționează detectorul de minciuni. Ce e poligraful și cât de precis este în a identifica adevărul
Cum funcționează detectorul de minciuni. Ce e poligraful și cât de precis este în a identifica adevărul
A izbucnit în plâns: final dureros al confruntării dintre Badosa și Sabalenka VIDEO
A izbucnit în plâns: final dureros al confruntării dintre Badosa și Sabalenka VIDEO
"Am 32 de ani, nu mai sunt atât de tânără...". Simona Halep, interviu sincer, înaintea turneului de la Madrid
SIMONA HALEP - DIGISPORT-12

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fiica lui Travis Barker, imagini care stârnesc noi controverse după ce anterior a susținut că este „frumoasă natural”, nu operată
Fiica lui Travis Barker, imagini care stârnesc noi controverse după ce anterior a susținut că este „frumoasă natural”, nu operată
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”
Cum arată cu adevărat o furnică. Fotografia care a cucerit internetul: „E incredibil! Pare un monstru”