dan-petrescu-ilie-dumitrescu
Ilie Dumitrescu a spus ce ar face dacă l-ar vedea pe Dan Petrescu pe stradă! Cei doi nu își mai vorbesc
FC Seoul v Jeonbuk Hyundai Motors, 2023 K League 1, football, Seoul World Cub Stadium, Seoul, South Korea - 08 Oct 2023
Exclusiv Ilie Dumitrescu, detalii în premieră. A spus de ce Dan Petrescu n-a ajuns antrenor în Anglia
WhatsApp Image 2024-03-15 at 20.40.20
Gică Hagi are oferta pe masă! Agentul a plecat să negocieze contractul
Digi Sport 1 Live
Acum
Digi Sport Special
Universitatea Craiova Universitatea Craiova
1 - 1
CFR Cluj CFR Cluj
Du 02.04.2023 21:00

Universitatea Craiova - CFR Cluj 1-1. Partidă spectaculoasă în Bănie! Oltenii au dominat total pe final

02.04.2023, 22:57

  • SuperLiga: Voluntari - Hermannstadt, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Sepsi - CFR, vineri, 20:30, DGS 1

Partida dintre Universitatea Craiova și CFR Cluj s-a încheiat la egalitate, scor 1-1, în etapa a doua a play-off-ului SuperLigii.

În urma acestui rezultat, CFR Cluj rămâne pe locul doi în clasament, cu 34 de puncte, la două în spatele celor de la Farul, în timp ce Universitatea Craiova ocupă locul 4, cu 29 de puncte.

Universitatea Craiova - CFR Cluj 1-1. Campioana, dominată total pe final

În prima parte a partidei s-a jucat destul de dur, însă ocaziile de gol au fost puține. Manea a pus pericol la poarta oltenilor în minutul 4, însă Popescu a reușit să respingă.

Tot Manea a irosit o ocazie mare de gol câteva minute mai târziu, când a trimis departe de poartă dintr-o poziție ideală.

Cîmpanu a avut un șut bun în minutul 35, însă mingea a fost deviată și a ieșit în afara terenului. Roguljic și-a încercat și el norocul în minutul 38, însă Yuri a reușit să respingă.

Oltenii au cerut penalty în minutul 55, după ce Yuri a atins balonul cu mâna în interiorul careului. Totuși, Istvan Kovacs a lăsat jocul să continue.

CFR Cluj a deschis scorul în minutul 69, după o centrare foarte bună a lui Manea și o reluare perfectă cu capul a lui Cvek.

Trei minute mai târziu, oltenii au restabilit egalitatea, când Koljic a rămas singur față în față cu Scuffet.

Pe final, oltenii au controlat total partida, iar în minutul 82, elevii lui Eugen Neagoe au cerut penalty după o intervenție a lui Petrila asupra lui Ndong. Câteva minute mai târziu, Cîmpanu a șutat puternic din afara careului, dar portarul ardelenilor a avut o paradă frumoasă și a respins în corner.

Scuffet a avut o intervenție frumoasă și la șutul lui Zajkov din prelungirile partidei. Raul Silva a nimerit bara pe final, cu un șut din prima expediat din afara careului.

VIDEO Rezumatul partidei Universitatea Craiova - CFR Cluj 1-1


Pentru olteni, duelul de azi este foarte important deoarece un eșec ar cam însemna și compromiterea totală a șanselor pentru cununa cu lauri. De cealaltă parte, campioana nu vrea să piardă contactul cu liderul, iar o victorie ar duce-o pe CFR Cluj lângă Farul.

Înaintea meciului cu CFR Cluj, Eugen Neagoe (55 de ani), antrenorul Universității Craiova, a transmis ce așteptări are de la partida cu ardelenii. După ce Dan Petrescu a semnalat problemele de lot pe care le are înaintea acestui joc, antrenorul Universității Craiova susține că și echipa sa are probleme de efectiv.

Sunt convins că va fi disputat (n.r. meciul), așa cum a fost și ultima noastră întâlnire. Se întâlnesc două echipe foarte valoroase, avem în componență jucători foarte valoroși, de echipă națională. Și nu avem probleme, știți că Nicușor Bancu este zilnic cu noi la antrenamente, dar nu se pune problema să fie în lotul nostru în următoarea perioadă.

Recuperarea trebuie să fie 100%, abia atunci ne vom baza pe el. Vătăjelu este un jucător foarte valoros, era într-o perioadă foarte bună, dar acea fisură îl ține departe de meciurile oficiale. Și Bogdan Mitrea are o problemă medicală, nu va face parte din lot cu CFR Cluj, dar sunt convins că de luni sau marți va fi lângă noi.

Absențe am avut dintotdeauna, încă din ianuarie au lipst cinci, șase jucători foarte valoroși și nu ne-am plâns, am avut mare încredere în lotul pe care îl avem. În mare nu ne-au dezamăgit, chiar au făcut eforturi foarte mari, dacă nu am avut tot lotul la dispoziție s-au comportant exemplar.

Sper să fim echipa care impune ritmul, să controlom jocul și să ne creem ocazii, așa cum am făcut la ultima partidă. Aș fi foarte, foarte mulțumit dacă s-ar încheia cu același rezultat din februarie. Știm ce adversar avem în față, vom tratat cu mare responsabilitate acest joc.

Sunt convins că suporterii vor fi alături de noi, vor fi lângă noi și ne vor împinge. Ca jucător am avut o viteză, două în plus față de adversarii noștri cu stadionul plin. Sunt convins că așa se va întâmpla și la final ne vom bucura de victorie.

Eugen Neagoe: ”Sunt destul de multe puncte puse în joc”

Nu este o finală, partidele contra CFR-ului am fost importante și s-a simțit în țară. Mă gândesc doar la jucătorii noștri și sunt convins că vor face un meci bun. Mai sunt jocuri de disputat, este abia al doilea joc din acest play-off, mai rămân opt jocuri și sunt destul de multe puncte puse în joc.

Universitatea Craiova și-a propus întotdeauna să joace spectaculos, același lucru ne dorim și în acest moment. Ne interesează foarte mult rezultatul și suporterii să plece satisfăcuți de la stadion și vom face tot ceea ce depinde de noi.

Îl cunoaștem pe Dan, suntem prieteni și îl respect. Acesta este Dan, întotdeauna scoate în evidență lucrurile negative sau absențele. Și noi avem absențe, chiar notabile. Niciodată nu ne-am plâns, știți foarte bine că ne-am lipsit și Vlad Screciu, Crețu, Căpățînă, care va face parte din lot”, a spus Eugen Neagoe, în cadrul unei conferințe de presă.

Universitatea Craiova - CFR Cluj Live Video, 21:00, DGS 1 | Clasament play-off

Înaintea meciului din play-off, CFR Cluj se află pe locul doi în clasament, cu 33 de puncte, în timp ce Universitatea Craiova se află pe poziția a cincea, cu 28 de puncte.

clasament play-off
Clasament play-off / Foto: Digi Sport

Universitatea Craiova - CFR Cluj Live Video, 21:00, DGS 1 | Echipele probabile

Universitatea Craiova: L. Popescu - Vlădoiu, Zajkov, Mitrea, Ndong - A. Crețu, Screciu - Ișfan, Baiaram, A. Ivan - Koljic
Rezerve: Lazar - Câmpanu, Mateiu, Badelj, Rivaldinho, Markovic, Roguljic, Hanca, Silva
Absenți: Vătăjelu- accidentat, Bancu, Căpățînă - în recuperare
Antrenor: Eugen Neagoe

CFR Cluj: Scuffet - Cr. Manea, Yuri, A. Burcă, Peteleu - C. Deac, Muhar, Cvek - Petrila, Janga, E. Krasniqi
Rezerve: R. Sava - Yeboah, Țîru, Hoban, Bîrligea, Kolinger, Bordeianu, Braun, Maglica
Absenți: Bălgrădean, Boateng, Camora (accidentați)
Antrenor: Dan Petrescu

Arbitru: Istvan Kovacs

Universitatea Craiova - CFR Cluj Live Video, 21:00, DGS 1 | Pe lângă Andrei Ivan, Dan Petrescu a identificat alți șapte jucători de ”nivel mare” de la Universitatea Craiova

După ce l-a numit pe Andrei Ivan drept ”cel mai bun jucător de la Universitatea Craiova”, Dan Petrescu (55 de ani), antrenorul celor de la CFR Cluj, a evidențiat alți șapte jucători de ”nivel mare” de la gruparea din Bănie.

Craiova a avut ceva jucători la loturile naţionale, nu aşa de mulţi ca noi, şi cred că a avut mai mult timp să pregătească meciul de duminică. Ei acasă au pierdut doar două meciuri în acest sezon, unul cu FCU Craiova şi unul cu Rapid.

Aşa că suntem conştienţi de dificultatea şi de importanţa meciului. Ivan este golgheterul echipei în ultimii ani, nu numai anul acesta. De fapt, cel mai bun jucător al Craiovei în ultimii ani a fost Ivan.

Este şi într-o formă foarte bună. Aşadar e clar că e cel mai important jucător al lor, însă la Craiova mai sunt vreo şapte-opt jucători de mare nivel. Trebuie să fim atenţi la ei, la Baiaram, la Markovic, la Koljic, la Işfan, la Cîmpanu… şi mulţi alţii, au foarte mulţi jucători buni de atac.

În plus, cei doi închizători, Mateiu şi Screciu, sunt într-o formă excelentă şi aduc echilibru. De aia în ultimul timp Craiova a avut rezultate pozitive”, a spus Dan Petrescu, în cadrul unei conferințe de presă.

Înaintea meciului din play-off, CFR Cluj se află pe locul doi în clasament, cu 33 de puncte, în timp ce Universitatea Craiova se află pe poziția a patra, cu 28 de puncte.

Universitatea Craiova Universitatea Craiova
CFR Cluj CFR Cluj
  • 90+5 final
    Final meci
  • 90+1 oc
    Ocazie Universitatea Craiova

    Silva șutează din prima cu stângul, dar balonul lovește bara porții celor de la CFR Cluj.

  • 90+1 oc
    Ocazie Universitatea Craiova

    Zajkov șutează puternic de la distanță, însă Scuffet respinge peste poartă.

  • 87 s
    Schimbare CFR Cluj

    Krasniqi este înlocuit cu Yeboah.

  • 87 s
    Schimbare CFR Cluj

    Cvek este înlocuit cu Țîru.

  • 85 oc
    Ocazie Universitatea Craiova

    Cîmpanu șutează foarte bine din afara careului, dar Scuffet are o paradă frumoasă și respinge în corner.

  • 82 fm
    Fază meci Universitatea Craiova

    Oltenii cer penalty după o intervenție a lui Petrila asupra lui Ndong, însă Istvan Kovacs lasă jocul să continue.

  • 80 s
    Schimbare CFR Cluj

    Deac este înlocuit cu Hoban.

  • 72 g
    Gol Universitatea Craiova

    Koljic scapă singur cu portarul după o pasă lungă expediată de Ndong și înscrie în poarta lui Scuffet.

  • 69 g
    Gol CFR Cluj

    Manea centrează din flancul drept, iar Cvek trimite perfect cu capul și îl învinge pe Popescu.

  • 68 s
    Schimbare Universitatea Craiova

    Markovic este înlocuit cu Koljic.

  • 68 s
    Schimbare Universitatea Craiova

    Screciu este înlocuit cu Crețu.

  • 61 s
    Schimbare CFR Cluj

    Maglica este înlocuit cu Janga.

  • 61 s
    Schimbare CFR Cluj

    Bîrligea este înlocuit cu Petrila.

  • 57 oc
    Ocazie Universitatea Craiova

    După o combinație frumoasă a oltenilor, balonul ajunge în fața porții la Ivan, însă atacantul nu reușește să finalizeze.

  • 55 oc
    Ocazie Universitatea Craiova

    Roguljic expediază o centrare din lovitură liberă, balonul ajunge la Markovic, care șutează în blocajul lui Yuri. Oltenii acuză un henț, dar arbitrul lasă jocul să continue.

  • 54 cg
    Cartonaş galben CFR Cluj

    Cvek este avertizat.

  • 46 s
    Schimbare Universitatea Craiova

    Vlădoiu este înlocuit cu Căpățînă.

  • 46 sr2
    Start repriza 2
  • 45+4 fr1
    Final repriza 1
  • 38 oc
    Ocazie Universitatea Craiova

    Roguljic șutează puternic din prima, dar balonul este respins de Yuri.

  • 38 s
    Schimbare Universitatea Craiova

    Baiaram este înlocuit cu Roguljic.

  • 25 oc
    Ocazie Universitatea Craiova

    Ndong trimite balonul în centrul careului, Cîmpanu șutează, dar mingea este deviată și iese în corner.

  • 23 s
    Schimbare Universitatea Craiova

    Ișfan se accidentează și este înlocuit cu Cîmpanu.

  • 20 oc
    Ocazie Universitatea Craiova

    Baiaram centrează periculos în interiorul careului, dar mingea este respinsă în afara terenului.

  • 18 cg
    Cartonaş galben CFR Cluj

    Muhar este avertizat.

  • 11 oc
    Ocazie CFR Cluj

    Deac așează un balon perfect pentru șutul lui Manea, care trece, însă, departe de poartă.

  • 4 oc
    Ocazie CFR Cluj

    Deac îi pasează foarte bine în careu lui Manea, care încearcă o centrare, însă balonul este respins de Popescu.

  • 3 cg
    Cartonaş galben Universitatea Craiova

    Mateiu este avertizat.

  • 1 sr1
    Start repriza 1
Istvan Kovacs
Istvan Kovacs
George Neacșu
Ferencz Tunyogi
teren fotbal
L. Popescu
S. Vladoiu
G. Zajkov
R. Silva
B. Nchama
A. Mateiu
V. Screciu
A. Isfan
S. Baiaram
A. Ivan
J. Markovic
D. Lazar
M. Gaman
J. Badelj
C. Capatina
A. Cretu
G. Cimpanu
A. Roguljic
Rivaldinho
E. Koljic
R. Sava
I. Peteleu
Universitatea Craiova Eugen Neagoe
S. Scuffet
C. Manea
Y. Matias
A. Burca
C. Braun
C. Deac
L. Cvek
K. Muhar
E. Krasniqi
A. Maglica
G. Birligea
B. Tiru
O. Hoban
M. Bordeianu
A. Fica
C. Petrila
E. Yeboah
R. Janga
Dan Petrescu CFR Cluj

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media