• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Noul preşedinte al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român a declarat că va face demersurile necesare pentru ca luptătorul Gheorghiţă Ştefan să intre în posesia medaliei de bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, acordată după opt ani.

Luptătorul român Gheorghiţă Ştefan va primi, după opt ani, medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008, după ce uzbekul Soslan Tighiev, cel care îl învinsese în meciul decisiv, a fost găsit dopat şi a fost deposedat de medalie. "A durat atât (n.r.- opt ani) pentru că este o procedură a Comitetului Olimpic Internaţional, se merge cu studierea probelor cu două ediţii ale Jocurilor Olimpice în urmă. Au fost nenumărate cazuri. Acum s-a întâmplat la lupte libere cu sportivul Gheorghiţă Ştefan. El a terminat pe locul 4, iar sportivul de pe locul 2 a fost descalificat şi normal că regulamentul şi-a urmat cursul firesc. Zilele următoare vom face demersurile necesare pentru ca sportivul nostru să intre în posesia medaliei şi a drepturilor care decurg în urma acestei performanţe", a spus Covaliu.

Noul preşedinte al COSR a menţionat că doreşte să aibă întâlniri cu toţi oamenii de sport care pot ajuta în perspectiva Jocurilor Olimpice de la Tokyo din 2020. "Azi am discutat cu domnul Florin Bercean, antrenorul lotului de judo feminin, şi acum cu domnul Bellu şi doamna Bitang. Vreau să vorbesc cu toţi oamenii de sport care pot aduce un plus. Pentru că împreună vom putea face ceea ce ne dorim toţi. Eu îmi doresc să obţinem cât mai multe medalii la Tokyo, dar cel mai mult vreau să ajungem acolo ca o echipă, să fim un grup unit profesionist compus din sportivi bine pregătiţi şi antrenori care ştiu ce au de făcut", a adăugat el.

Întrebat dacă îi poate convinge pe Octavian Bellu şi Mariana Bitang să se întoarcă la conducerea lotului feminin de gimnastică, Mihai Covaliu a răspuns: "Nu îmi doresc ca ei să se răzgândească, nu ăsta este scopul. Scopul este să facem ce este mai bine pentru a avea din nou performanţe şi a pune lucrurile pe drumul corect".

Preşedintele COSR, Mihai Covaliu, ministrul Tineretului şi Sportului, Elisabeta Lipă, şi cvadruplul campion olimpic Ivan Patzaichin au participat, marţi, la o oră de educaţie fizică şi sport alături de studenţi de la Universitatea Politehnică.

Agerpres