• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Elisabeta Lipă a lăudat echipajul de 8+1 feminin, învingător la Cupa Mondială de la Lucerna. Fetele au explicat cum a fost obţinută victoria de răsunet în faţa Noii Zeelande.

Cele 4 echipaje ale României prezente la Regata de Cupă Mondială de la Lucerna s-au întors acasă. Sportivele de la 8 plus 1 au câştigat detaşat, la o barcă distanţă de echipajul Noii Zeelande. Marea Britanie a completat podiumul. A fost ultima cursa oficiala, înainte de Cupa Mondială din septembrie, din Statele Unite. ”Ne așteptam la o așa luptă. Am zis că ce e în prima zi nu se întâmplă și în a doua zi, dar se vede clar că ce antrenament am făcut în țară ne-a ajutat foarte mult pe ultima parte și acolo am câștigat”, a spus Laura Oprea, completată de Mădălina Bereş: ”Cursa a fost mult mai bună ca la Europene, am prins mai multă încredere”.

Elisabeta Lipă, preşedinte FR Canotaj: ”Au reușit pe ultimii 1.500 de metri să treaca linia de sosire cu aproximativ două secunde, asta spune că au pregătire, că au ambiție, au voință și au și dorință”

Mircea Roman, antrenor România: ”Au dat dovadă în sfârșit de luciditate și privim mai cu încredere de acum campionatele mondiale”.

În proba similară masculină, echipajul României a terminat pe locul 4.

Elisabeta Lipă, preşedinte FR Canotaj, spune că este ”foarte bucuroasă pentru băieți, pot spune că au intrat în elita mondială și mi-a fost chiar drag să mă uit să stau lângă ei să-i văd cum se luptă”. La Lucerna a prins finala şi echipajul masculin de două rame, care s-a clasat pe locul 4, iar echipajul de 2 vâsle masculin a terminat pe 5 în finala B.

Fetele de la echipajul 8+1 şi-au propus medalia de aur la Campionatul Mondial din Statele Unite, din această toamnă. Gazdele vor fi cel mai periculos adversar al tricolorelor.

Aurul la 8 plus 1 feminin, obţinut la regata de Cupă Mondială de la Lucerna, face din România una dintre favoritele Campionatului Mondial din Statele Unite, din această toamnă. ”Da, eu zic că suntem favorite și încercăm să obținem același loc și la mondiale”, a spus Mădălina Bereş, completată de Elisabtea Lipa, preşedinte FR Canotaj: ”Cred în potențialul lor. chiar am venit de la această competiție încrezătoare că se poate”.

Antrenorul lotului naţional de canotaj crede că Gazdele din Statele Unite vor fi principalul adversar al României în cursa pentru medalia de aur la 8+1 feminin.

”Nu trebuie să ne gândim că au fost bătute Statele Unite, e o națiune puternică în canotaj care domină de multe cicluri olimpice, dacă reușim noi acasă să o batem vă dați seama ce eroine sunt fetele astea”, a spus și Mircea Roman, antrenorul României.

Campionatul Mondial va fi găzduit de oraşul american Sarasota, din Florida, între 24 septembrie şi 1 octombrie.