• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

La aproape o lună după ce Alin Petrache a renunţat la postul de preşedinte al COSR, încă nu se ştie cine l-ar putea succeda. Dacă Elisabeta Lipă a anunţat că nu va candida, Gabriela Szabo menţine suspansul.

Rezultatele sub așteptări de la Rio au lăsat Comitetul Olimpic și Sportiv Român fară președinte. Alin Petrache și-a dat demisia, iar înlocuitorul său se va decide la alegerile programate pe 15 noiembrie. Foștii mari sportivi ai României au făcut deja profilul noului conducator.

”Să facă treabă, să facă treabă pentru sport, pentru olimpism, să ridicăm puțin sportivul român care după aceste Jocuri Olimpice nu a avut performanțele pe care și le-a dorit”, a declarat Mihai Covaliu.

”Mi-aș dori să fie un om integru, un om de sport și un om care își dorește ca sportul românesc să fie pe un piedestal al jocurilor olimpice”, susține Narcisa Lecușanu.

”Eu aștept să văd care sunt candidații la șefia acestei instituții, la șefia COSR, după care îmi doresc să văd planul de dezvoltare al sportului olimpic și bineînțeles că voi alege planul și persoana pe care eu cred de cuviință că va face cel mai bine sportului olimpic”, susține Camelia Potec.

Dintre cei 104 membri ai forului olimpic, niciunul nu a anunțat oficial că își va depune candidatura.

”Nu voi candida la funcția de președinte a COSR”, a spus Elisabeta Lipă.

”M-am gândit la acest lucru dar deocamdată nu comentez absolut nimic, dar m-am gândit foarte serios ce voi face” a spus și Gabriela Szabo.

Pe picior de plecare de la CSA Steaua, George Boroi nu este nici el hotărât dacă va accepta o funcție de secretar general - ”Depinde cine va face propunerea”, a spus Boroi.

Termenul limită de depunere al dosarelor este stabilit pentru data de 17 octombrie.