• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Daniel Martin este singurul înotător român care a urcat pe podium la Campionatele Europene de Juniori, din Israel. Sportivul de 16 ani a revenit în ţară cu medalia de argint în proba de 200m spate.

"Nu mă așteptam, nu m-am simțit în halul ăsta de puternic. Am Campionatul Mondial de juniori, e un obiectiv mai mare decât acesta și îmi doresc o finală de data asta", a spus Daniel Martin.

"Mă așteptam la o finală, nu mă așteptam la o medalie. A fost o bucurie imensă, o muncă de atâția ani", a spus și antrenorul Iulian Matei.

Martin a fost felicitat și de campioana olimpică din 2004, Camelia Potec.

"Este un rezultat extraodinar, pentru el în primul rând. Obiectivul principal este Tokyo 2020 și acest rezultat îi dă încredere că este pe drumul cel bun", a spus și Camelia Potec, președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern.

200m spate este proba în care Răzvan Florea a scris istorie, cucerind bronzul la Jocurile Olimpice de la Atena. Martin și-a propus să doboare recordul național al acestei probe, deținut tot de Florea.

"Mă îndrept amenințător spre el, zic eu, către recordul de seniori", crede Martin.

"Respectivul timp este un timp puternic și ne-ar conferi cumva o calificare la Tokyo și chiar o semifinala", consideră antrenorul Iulian Matei.

Bronzul cucerit de Florea la Atena rămâne singura medalie olimpică pentru nataţia masculină românească.