• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Monica Csengeri s-a întors de la Europenele de haltere de la Split cu trei medalii: una de aur. la stilul smuls. şi două de argint, la aruncat şi total, cucerite la categoria 48 kg. Românca nu este însă mulţumită şi speră să-şi ia revanşa în noiembrie, la Mondialele din SUA.

"Trebuia să fie ceva mai bun, mă refer la trei medalii de aur. Pe mine mă interesa mai mult totalul, dar cu munca şi tot aşa în sală, sper ca anul care vine să iau trei medalii de aur. Sper din toată inima să ajung şi la Mondiale, să prind şi acolo un podium, ceva", a declarat Csengeri la sosirea delegaţiei României din Croaţia.

Deşi a stat departe de sala de antrenament mai bine de trei ani, fiind suspendată pentru dopaj, Elena Andrieş a avut o revenire de senzaţie. Halterofila a cucerit, tot la categoria 48 kg, două medalii de bronz, la stilul smuls şi la total.

"Pentru mine sunt foarte importante. mă aşteptam, dar nu chiar la aşa multe. Nu mă aşteptam să iau două medalii, ţinând cont că nu am mai intrat în sală de trei ani şi jumătate, nici măcar să le văd nu am apucat. Acum, să revin dintr-odată şi să urc pe podium e o mare realizare pentru mine. Următorul obiectiv este la Europenele de tineret. Îmi doresc să iau locul 1, apoi la Mondialele de seniori din America, Dumnezeu să fie cu noi, să prind acolo o medalie", a mai spus Andrieş.

Delegaţia României are ca obiectiv la Campionatele Europene de la Split câştigarea a şase medalii. Competiţia se încheie pe 8 aprilie.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT