• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (ACUM, DigiSport 2) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Simona Gherman a câştigat titlul european în prima individuală de sabie, după ce a învins-o în finală pe Ana Maria Popescu, scor 9-5.

România a cucerit astfel medaliile de aur şi argint în concursul desfăşurat în Polonia, la Torun.

Este al doilea titlu continental din cariera Simonei Gherman, după cel cucerit în 2012, la Legnano. Scrimera de 31 de ani mai are alte cinci medalii de aur la Campionatele Europene, în proba pe echipe.

Cele două sportive legitimate la clubul Steaua au ajuns în ultimul act după un parcurs excelent.

Simona Gherman a trecut cu 13-10 de germanca Monika Sozanska, iar în semifinale a învins-o pe Renata Knapik-Miazga, din Polonia, cu 15-12.

De cealaltă parte, Ana Maria Popescu s-a impus cu 15-9 în faţa Simonei Pop, înainte de a trece în semifinale de Emese Szasz, din Ungaria, cu 13-12.

Simona Pop a terminat competiţia pe poziţia a şaptea.

Sâmbătă, echipa României, formată din Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu, va lupta, începând cu ora 11:00, pentru medalii în proba pe echipe.