• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)

  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

UPDATE 17:45: Echipa feminină la padbol formată din Anemaria Gherghel și Florina Chiar a reușit să câștige Campionatul Mondial de Padbol 2016, început joi, la Montevideo, după ce a trecut cu scorul 4-6, 6-2, 6-1 de reprezentativa Spaniei, alcătuită din Flores Martinez și Rodriguez Serna.

Cele două românce, care au câștigat în urmă cu două săptămâni titlul mondial și la Campionatul de tenis cu piciorul, s-au calificat în finală după ce au trecut de Argentina, cu scorul de 2-0 ( 6-0, 6-0). De asemenea, în faza grupelor, România a învins Spania, scor 2-0 (7-6, 6-4). 

 


România se descurcă excelent la padbol! Echipa noastră feminină s-a calificat în finală şi joacă acum împotriva Spaniei.

Comunicat Asociația Română de Padbol

"Ieri a fost o zi superbă pentru românii care ne reprezintă la padbol!

Echipa feminină a României ( Anemaria Gherghel- Florina Chiar) a învins în cursul dimineții echipa fetelor din Panama (2-0) calificându-se în semifinala cu Argentina, pe care au și câștigat-o fără drept de apel, cu scorul de 2-0 ( 6-0, 6-0).

Rezultate bune au venit și de la băieți, (Vasile Rafael, Ilinca Nicușor și Gherorghe Mauro) ei reușind o istorie bine meritată asupra Franței, după un meci intens, plin de emoții, cu o schimbare tactică, o accidentare, și mai bine de 90 de minute de joc intens, câștigându-și, astfel, accesul în sferturi.

În sferturi, băieții noștri au scris istorie în padbolul internațional, în meciul Spania-România, împotriva echipei Hernandez-Ramon, campionii mondiali la Padbol. Chiar dacă în final scorul a fost de 7-6, 7-5 pentru spanioli, românii au fost aplaudați la scenă deschisă, fiind singurii de până acum care au reușit să le pună probleme campionilor. Ceea ce credeam că va fi o lecție de padbol din care vom avea de învățat, s-a transformat într-un meci care s-a jucat realmente până în ultimul minut, într-un spirit de sportivitate și fair-play deosebit.

Românii noștri au câștigat respectul tuturor, uimirea și admirația citindu-se pe chipul celor mai valoroși sportivi internaționali.

Astăzi jucăm finala la feminin cu echipa Spaniei. Le urăm succes fetelor noastre, iar cei de acasă le pot urmări în direct, AICI, la ora 15:00.

Fiți alături de ele în finală!"

Vezi mai jos o galerie foto:

Galerie foto padbol


Ce este padbolul?

Echipele sunt formate din câte doi jucători, care servesc și primesc, prin rotație, de la un game la altul, respectiv, de la un punct la altul. Din punct de vedere al paselor între coechipieri și al loviturilor, principiile de joc sunt asemănătoare cu cele de la fotbal-tenis.

Ca și la tenisul de câmp, echipele se succed la serviciu de la un game la altul. Un meci se joacă dupa sistemul "cel mai bun din 3 seturi".

Cu o lungime de 10 metri și o lățime de 6 metri, terenul de padbol este împărțit la jumătatea lui de un fileu înalt de 1 metru. Fiecare jumătate de teren este împărțită în 3 zone: zona de servire, de primire și de atac.