• Cupa României, semifinale, tur: Astra - ACS Poli Timișoara e marți, de la ora 20:00, în direct pe Digi Sport 1
  • Liga a doua, etapa 31: UTA Bătrâna Doamnă - Olimpia Satu Mare, marţi, de la ora 17:00, în direct pe Digi Sport 1

Autorul atentatelor din 2013 de la maratonul de la Boston (nord-estul SUA), Djokhar Tsarnaev (21 de ani), a fost condamnat vineri la pedeapsa cu moartea de către un juriu popular, după 14 ore de deliberări. Juriul, format din 12 membri, șapte femei și cinci bărbați, a decis în unanimitate sentința.

Acuzatul, un tânăr musulman de origine cecenă sosit în SUA la vârsta de 8 ani, n-a avut vreo reacţie deosebită la citirea verdictului.

Trei persoane au fost ucise, inclusiv un copil de 8 ani, şi alte 264 au fost rănite când două bombe artizanale au explodat aproape simultan în mulţime în apropiere de linia de sosire la maratonul din Boston, pe 15 aprilie 2013.

Apărarea a pledat, în zadar, pentru circumstanţe atenuante, afirmând că tânărul Tsarnaev era sub influenţa fratelui său mai mare Tamerlan, radicalizat, care a decedat după patru zile de la atentate.

Pentru a pune în aplicare sentința, acuzatul va fi transportat în alt stat, pentru că în Massachusetts pedeapsa cu moartea a fost abolită în 1980. Cel mai probabil sentința va fi executată în Indiana, printr-o injecție letală. Tsarnaev a fost găsit vinovat de toate cele 30 de capete de acuzare pentru care a fost judecat. Nu mai există nicio cale de atac în ceea ce privește sentința, doar posibilitatea unei cereri de grațiere din partea guvernatorului statului.