• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (luni, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (luni, 20:45, Digi Sport 1)

Marian Oprea, singurul atlet român calificat, până în prezent, într-o finală a Campionatului Mondial 2015 de la Beijing, a terminat pe locul 6 la triplusalt, cu 17,06 m, din prima săritură, după care, accidentat, a fost nevoit să abandoneze, în timp ce titlul mondial a fost câştigat de americanul Christian Taylor cu cea mai bună performanţă mondială a anului - 18,21 m.

Dinamovistul Marian Oprea a mizat totul pe prima tentativă, în care a reuşit un rezultat aproape de cea mai bună performanţă a sa din acest sezon (17,06 m, faţă de 17,07 m, obţinută tot la Beijing, în calificări, şi tot din prima încercare), după care, vădit afectat, a mai sărit o dată, dar numai 16,23 m, după care a trebuit să renunţe, piciorul lui de bătaie cedând.

Ambiţios, a încercat totuşi o dată, la a 6-a rundă de sărituri, dar a depăşit. În perspectiva Jocurilor Olimpice de la Rio, de anul viitor, la care a obţinut baremul de calificare, Marian Oprea, vicecampion olimpic la Atena, în 2004, a decis să aibă un an preolimpic fără mari riscuri. Pentru locul 6 la această a 15-a ediţie a Mondialelor, Oprea a obţinut un cec în valoare de 6.000 de dolari.

Întrecerea pentru titlul suprem a triplusaltiştilor a fost pasionantă, victoria finală fiind adjudecată de campionul olimpic de la Londra, din 2012, americanul Christian Taylor, cu 18,21 m, la 8 cm de recordul mondial, care l-a întrecut pe cubanezul Pedro P. Pichardo - 17,73 m. Cei doi au luptat până la capăt obţinând cele mai bune rezultate din finală chiar la ultima săritură.

Medalia de bronz a fost câştigată de portughezul Nelson Evora, cu 17,52 m. El este campion olimpic chiar la Beijing, cu 7 ani în urmă.