• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Unul dintre cei mai importanţi baschetbalişti italieni, Danilo Gallinari, va rata Europeanul de baschet care va începe pe 31 august, după ce a suferit o accidentare stupidă.

În timpul unui meci de pregătire cu Olanda, pe care Italia l-a câştigat cu 66-57, jucătorul proaspăt transferat la Los Angeles Clippers a avut un conflict cu Jito Kok, care a degenerat şi s-a încheiat cu eliminarea amândurora.

În încercarea de a recupera o aruncare liberă, Kok l-a împins pe Gallinari, care a reacţionat lovindu-l cu pumnul pe adversarul său. Un gest pe care italianul l-a regretat imediat.

Nu doar pentru că a fost eliminat din meci, dar şi pentru că a suferit o fractură la degetul mare al mânii drepte, care îl obligă la o pauză de 40 de zile. Ceea ce înseamnă că nu va putea juca la Campionatul European care va începe peste o lună.

La Eurobasket 2017, Italia face parte din Grupa B, care va avea loc la Tel Aviv. Adversarele "azzurrilor" sunt Ucraina, Israel, Lituania, Georgia şi Germania.

La CE va fi prezentă şi România, gazda Grupei C, la Cluj, unde va întâlni Croaţia, Cehia, Spania, Muntenegru şi Ungaria.