• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

ÎN DIRECT la Digi Sport, Fenerbahce a câștigat finala Euroligii masculine de baschet. Formația din Turcia s-a impus lejer în fața grecilor de la Olympiacos, scor 80-64.

Pentru prima oară în istorie, Fenerbahce este campioana Europei. Finalistă a Euroligii şi anul trecut, când a fost învinsă în prelungiri de CSKA Moscova, Fener a făcut instrucţie la Istanbul cu rivala din Grecia, Olympiacos. Susținuți frenetic de turcii din tribune, jucătorii lui Fenerbahce au terminat primul sfert cu un avans de 8 puncte, 26-18.

Defensiva grecilor a s-a mișcat mult mai bine în sfertul secund, unul în care Fener a marcat doar 13 puncte, dar a primit în schimb 16, astfel că la pauză gazdele Final Four-ului conduceau cu 39-34. Sferturile 3 și 4 au fost la discreția baschetbaliștilor lui Fenerbahce, iar scorul final a fost 80-64 pentru Fenerbahce. Pentru Olympiacos a fost a doua finală de Euroligă pierdută în ultimii trei ani.

Pivotul american al lui Fenerbahce, Ekpe Udoh, a fost ales cel mai bun jucător (MVP) al finalei Euroligii, după ce a contribuit cu 10 puncte, 9 recuperări și 4 assist-uri la victoria echipei sale. În finala pentru locurile 3-4, campioana de anul trecut, CSKA Moscova, a învins-o pe Real Madrid cu 97-70.