• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Întâmplarea cu Enes Kanter, baschetbalistul turc legitimat la Oklahoma City Thunder, în NBA, Conferința de Vest, care nu a fost lăsat să intre sâmbătă, 20 mai, în țară, fiind reținut pe ”Otopeni”, a făcut înconjurul lumii.

”Enes Kanter, jucătorul din NBA, eliberat după ce a fost reținut în România! Kanter, care a împlinit sâmbătă, 20 mai, 25 de ani, este cunoscut ca susținător al lui Fethullah Gulen, clericul stabilit în SUA pe care Erdogan l-a acuzat că a orchestrat tentativa eșuată de lovitură de stat de anul trecut.

Dacă Enes Kanter ar fi fost deportat în Turcia în loc să fie lăsat să își continue călătoriile, el ar fi putut ajunge la închisoare. Autoritățile din Turcia au arestat mii de oameni despre care se crede ca-l susțin pe Gulen”, au scris cei de la ”New York Times”, celebrul cotidian din SUA, potrivit ziare.com.

În plus, pe lângă NY Times, ziarul ”Washington Post” a scris că sportivul va susține o conferință de presă la New York, pentru a detalia tot ce s-a întâmplat în Romania.

Nici presa din Turcia nu a evitat subiectul: ”Enes Kanter, căruia i-a fost anulat pașaportul, nu a putut intra în România”, au scris jurnaliștii de la cotidianul turc ”Evrensel”, în timp ce ”Internet Haber” a scris: ”Gulenistul Enes Kanter a fost reținut în Romania!”.

După ce a fost reținut pe Otopeni, la intrarea în România, Kanter a părăsit România cu destinația SUA, printr-o escală la Londra. Baschetbalistul programase să vină în România, deoarece trebuia să dea medalii în cadrul unei competiții sportive, dedicată copiilor înscriși la Liceul Lumina, cea mai cunoscută școală cu copii din Turcia, dar care este și una dintre cele mai bune din țară.