• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (ACUM, DigiSport 2) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Naţionala României nu a rezistat decât un sfert în faţa Spaniei, la Eurobasket 2017. Cu 8.000 de spectatori în tribunele Sălii Polivalente din Cluj, "Vulturii" au fost conduşi la doar 2 puncte după primele 10 minute (19-21), după ce au s-au aflat în avantaj la un moment dat, dar în cele din urmă au pierdut fără drept de apel, scor 50-91.

Este cel mai drastic eşec suferit de baschetbaliştii români în Grupa C a Europeanului de baschet, care se desfăşoară la Helsinki, Tel Aviv, Istanbul şi Cluj-Napoca.

În faţa deţinătoarei titlului, la care Pau Gasol nu a jucat, din cauza unei probleme medicale, Vlad Moldoveanu a fost din nou cel mai bun om al echipei lui Marcel Ţenter. A încheiat meciul cu 15 puncte, 6 recuperări şi 3 pase decisive. De cealaltă parte, Juan Hernangomez a reuşit un "double-double" - 18 puncte şi 13 recuperări.

România a început curajos cel mai aşteptat duel din Grupa C. Vlad Moldoveanu şi colegii săi au făcut faza meciului, pe contraatac, şi chiar au condus cu 19-18 pe finalul primului sfert. Apoi, vedetele Spaniei au început să-şi impună jocul şi s-au distanţat la 14 puncte înainte de pauza mare.

În sfertul trei, la fel ca în al doilea, românii au marcat doar 8 puncte, iar ibericii s-au distanţat decisiv. Înainte de ultimele zece minute de joc, campionii europeni aveau 35 de puncte în faţă, diferenţă care a crescut şi mai mult până la sfârşit.

România are trei înfrângeri din trei partide la Eurobasket 2017 şi mai are de jucat cu Ungaria şi Muntenegru. Spania şi Croaţia conduc grupa, cu victorii pe linie, fiind deja calificate în optimile de finală ale competiţiei.

În celelalte meciuri ale zilei în Grupa C, Ungaria a obţinut prima sa victorie din 1969 la Europenele de baschet, 85-73 cu Cehia, iar Croaţia a trecut greu de Muntenegru (76-72).