• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Cluj-Napoca a intrat în febra Eurobasket 2017, competiţie care va fi găzduită şi în inima Ardealului. "Avem şanse să obţinem două victorii în grupă!", crede Carmen Tocală, care a asistat la prezentarea trofeului, care a ajuns în România.

Cupa Nikolai Semashko face ocolul Europei înaintea întrecerii programate în perioada 31 august - 17 septembrie. Trofeul care va fi acordat campioanei europene şi-a început periplul la Oradea, după care a ajuns la Cluj-Napoca, oraş care va găzdui meciurile din grupa C a competiţiei, în care se află şi România. Mai mulţi foşti tricolori din anii 80 au fost prezenţi la prezentarea trofeului.

"Mai sunt 45 de zile și ne bucurăm că trofeul Eurobasket a ajuns și la Cluj-Napoca. Obiectivele noastre sunt, probabil, nu să câștigăm acest trofeu, chiar dacă ne-am dori foarte mult, ne dorim să jucăm un baschet bun, ne dorim ca publicul prezent în luna septembrie la Sala Sporturilor din Cluj-Napoca să vadă un baschet frumos", a spus Horia Păun, preşedintele Federației Române de Baschet.

La Eurobasket, România va juca în grupă alături de Croaţia, Cehia, Spania, Muntenegru şi Ungaria.

"Cel mai tare eveniment sportiv al anului este în România, la Cluj. Să vină Spania cu Gasol, Navarro, toată echipa Spaniei, care își anunțase retragerea acum doi ani de zile și România țară organizatoare, înseamnă că ne-am dezvoltat, înseamnă că avem potențial, înseamnă că suntem recunoscuți noi, românii, ca organizatori. Lotul României are șanse. Are șanse evidente, nu numai în fața Ungariei, aleasă ca partener, și în fața Cehiei, cred eu", a spus și Carmen Tocală.

De la Cluj-Napoca, trofeul Eurobasket 2017 îşi va continua circuitul european, iar ultima escală va fi în Turcia, gazdă a meciurilor din grupe, fazele eliminatorii şi finala competiţiei.