• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

CSM CSU Oradea a debutat perfect în preliminariile Basketball Champions League. În direct la Digi Sport 2, echipa antrenată de Cristian Achim a câștigat meciul cu BC Prievidza, din Slovacia.

Cu cinci jucători noi în lot, bihorenii au avut emoții în prima parte a partidei. Oaspeții au condus cu 37-35 în pauza mare, însă nu au mai menținut ritmul în repriza secundă.

Oradea i-a avut pe Denison și Pasalic în mare formă, cu 33 de puncte și zece recuperări împreună, iar Barnette a semnat cel mai spectaculos coș al duelului.

S-a terminat 71-64 pentru campioana României, iar returul este programat joi, în Slovacia. Dacă va trece de Prievidza, CSM CSU Oradea se va duela în turul următor cu Lukoil Academic Sofia.

U Cluj a început și mai bine în noua competiție a FIBA. Ardelenii se pot considera deja calificați în turul următor din Basketball Champions League după victoria din deplasare cu AEK Larnaca, la diferență de aproape 30 de puncte.

Ciprioții au reușit doar opt puncte în primul sfert, în care oaspeții au jucat aproape perfect. Clujul a continuat să își mărească avansul pe toată durata partidei, iar Vlad Moldoveanu și-a folosit experiența din Euroligă: a semnat 16 puncte și 11 recuperări pentru U, care s-a impus cu 78-50.

Returul se va juca joi, de la ora 19.00, și va fi în direct la Digi Sport 3.