• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Timba Timişoara şi Politehnica Iaşi s-au impus în prima zi a turneului de promovare în Liga Naţională de baschet masculin. Cele două echipe se întâlnesc ÎN DIRECT la Digi Sport 2, sâmbătă, de la ora 17:45.

Cuza Sport Brăila - BC Timba Timişoara 58-69

Timba Timişoara a făcut primul pas spre revenirea în Liga Naţională după doi ani. După ce au ratat promovarea la turneul de anul trecut, bănăţenii au învins-o pe Cuza Sport Brăila, în primul meci al play-off-ului disputat la Arena de Baschet din Bucureşti.

Deşi au fost conduşi după primele două sferturi, timişorenii au controlat jocul în repriza secundă şi s-au impus cu 69-58.

Pentru Timba a evoluat şi team-managerul campioanei U-BT Cluj, Branko Cuic, care a contribuit cu 7 puncte, 13 recuperări şi 10 pase decisive.

"Am venit aici să ajut nişte prieteni şi sper să fie destul să promoveze şi Timba", a declarat Cuic.

Politehnica Iaşi - CN Aurel Vlaicu 94-84

Victorie şi pentru Politehnica Iaşi, în celălalt meci al primei zile. Moldovenii au avut parte de un meci extrem de echilibrat în faţa Colegiului Naţional Aurel Vlaicu.

Primele trei sferturi s-au încheiat fiecare la o diferenţă de un punct. Finalul i-a aparţinut însă Politehnicii, care s-a impus cu 94-84.

Învingătoarele şi învinsele din prima zi se întâlnesc în cea de-a doua etapă a turneului. Timba Timişoara joacă în faţa Politehnicii Iaşi, ÎN DIRECT la Digi Sport 2, sâmbătă, de la ora 17:45.

De la ora 20:00, tot la Digi Sport 2, Colegiul Naţional Aurel Vlaicu evoluează în faţa lui Cuza Sport Brăila.