• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Chris Froome şi-a prelungit astăzi contractul cu Sky. Rutierul de 30 de ani va rămâne la formaţia britanică până la finalul lui 2018.

Văzut de mulţi drept noul "patron" al Turului Franţei, în condiţiile în care la 3 din precedentele 4 "Mari Bucle" s-a impus de două ori şi a bifat un loc secund (2012, la o ediţie pe care cu siguranţă o putea câştiga, dacă ordinele de echipă nu îl obligau să "tragă" pentru Wiggins), Froome va mai evolua la cel mai înalt nivel încă cel puţin trei ani.

Deocamdată nu se ştiu condiţiile financiare ale noii înţelegeri, dar sportivul născut în Kenya, la Nairobi, era oricum printre cei mai bine plătiţi din pluton. El, Sagan şi Contador sunt singurii rutieri ale căror venituri anuale "sar" de 3 milioane de euro doar din salariu.

"Sunt încântat să vă anunţ că mi-am prelungit contractul cu @TeamSky. Privesc cu încredere spre multe alte noi succese împreună", a scris britanicul, pe contul personal de twitter.

Marele obiectiv al lui Froome pentru 2016 va fi, evident, Turul Franţei, unde a scăpat de un adversar puternic: Nibali se va concentra pe Giro. Totuşi, Contador, Quintana şi, de ce nu, Fabio Aru pot ridica pretenţii serioase pentru mai mult decât un loc pe podium.

Deşi Sky l-a pierdut pe Richie Porte, locotenentul de nădejde al lui Froome, britanicul va dispune de o echipă extrem de puternică în tentatitva de a face tripla în Marea Buclă. Sergio Henao, Benat Intxausti, Peter Kennaugh, Vasil Kiryienka, Mikel Nive, Wout Poels, Nicolas Roche sau Geraint Thomas sunt ciclişti excelenţi pe munte, care ştiu să se sacrifice pentru lider. Nu i-am pus la socoteală aici pe Mikel Landa şi Michal Kwiatkowski, cel mai probabil Sky având planuri separate cu aceştia.

De menţionat faptul că, surprinzător, Tony Martin l-a menţionat pe Froome zilele trecute drept principalul favorit la aurul olimpic la Rio, în cursa de contratimp. Asta deşi Rohan Dennis, Vasil Kiryienka, Tom Dumoulin sau Adriano Malori - specialişti ai disciplinei - vor fi toţi prezenţi.