• Tenis: Turneul Campioanelor: Elina Svitolina - Caroline Wozniacki (16:30), ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Câştigător a două clasice "monument" în 2015 - Milan - San Remo şi Paris - Roubaix -, John Degenkolb are sezonul de primăvară pus sub semnul întrebării, după ce a fost implicat într-un accident grav la finalul săptămânii trecute.

Aflat alături de coechipierii săi în Spania pentru antrenament, germanul a avut un ghinion imens. La o curbă, a dat "nas în nas" cu un turist englez care circula pe contrasens, obişnuit cu legislaţia britanică. Din fericire vehiculul nu avea viteză mare, dar 4 dintre cei 6 rutieri ai lui Giant - Alpecin au fost transportaţi la spital pentru îngrijiri.

Cei mai "avariaţi" au fost Chad Haga şi John Degenkolb, ambii având nevoie de intervenţii chirurgicale. Ambele operaţii s-au desfăşurat ieri şi au fost un succes, dar e prematur să se stabilească un moment al revenirii celor doi în cursă.

Degenkolb, ale cărui principale obiective din 2016 erau reprezentate de clasicele din primăvară, a avut un deget rupt şi o fractură la antebraţ, lucru confirmat de medicul echipei, Anko Boelens.

"John va pleca în Germania în următoarele zile pentru a începe recuperarea. Aceasta va dura ceva timp, e prematur să fac o estimare privind revenirea în curse", a spus doctorul lui Giant, citat de cyclingweekly.co.uk.

9 curse a câştigat în 2015 John Degenkolb, fiind unul dintre cei mai în formă ciclişti în clasicele din primăvară. Pe lângă clasicele "monument" menţionate anterior, germanul s-a descurcat excelent şi în Turul Flandrei, încheiat pe 7