• România, Liga 1, Etapa 22: FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Peter Sagan a devenit primul rutier din istorie care devine campion mondial la ciclism pe șosea, în proba de fond, după ce s-a impus și în acest an, la ediția desfășurată la Bergen în Norvegia.

Slovacul de 27 de ani l-a învins milimetric, la sprint, pe norvegianul Alexander Kristoff, care a fost nevoit să se mulțumească doar cu argintul. Bronzul i-a revenit australianului Michael Matthews, care și-a adăugat, astfel, în palmares a doua medalie la Campionatele Mondiale, după cea obținută în urmă cu doi ani, la Richmond, atunci când a terminat pe locul secund, în urma lui Sagan.

La ediția din 2015, din Statele Unite, slovacul câștiga primul său aur, urmând ca, anul următor, la Doha, în Qatar, să-și apere titlul mondial și să îmbrace pentru a doua oară, pe podium, tricoul curcubeu.

Prin victoria obținută duminică la Bergen, Peter Sagan a devenit, alături de italianul Alfredo Binda, belgienii Rik van Steenbergen și Eddy Merckx și spaniolul Oscar Freiere, rutierul cu cele mai multe titluri mondiale. Dintre aceștia, rutierul care aparține de Bora Hansgrohe este însă singurul care s-a impus de trei ori la rând și care a câștigat toate cele trei medalii de aur până la împlinirea vârstei de 28 de ani.

Duminică, la Bergen, după ce primele evadări au fost anihilate, cursa a fost animată pe final de atacurile francezului Julian Alaphilippe și italianului Gianni Moscon, pe Salmon Hill, în ultimul tur de circuit. Cei doi au fost însă prinși după intrarea în ultimii doi kilometri, iar victoria fost decisă în urma unui sprint la care au participat 26 de cicliști.

Mai trebuie spus că titlul mondial este cel mai important succes al lui Peter Sagan, în acest an, în care nu a câștigat nicio clasică monument și în care a ratat șansa de a-și adjudeca al șaselea tricou verde în Turul Franței, întrucât a fost descalificat în prima săptămână.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT