• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Pilotul britanic Jenson Button de la McLaren-Honda a declarat, joi, că Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi va fi ultima cursă din cariera lui în Formula 1.

Campionul mondial din 2009 anunţase în urmă cu câteva luni că doreşte să-şi ia un an sabatic după încheierea acestui sezon, iar McLaren îi promisese că va putea reveni apoi la volanul unuia dintre monoposturile sale.

"Intru în week-end-ul acesta gândindu-mă că o să fie ultima mea cursă, este cel mai bine în acest moment. După asta, nu vreau să mai concurez în F1. Nu vreau să mă gândesc că nu e ultima. Este adevărat că am un contract pentru 2018, dar în acest moment nu mă gândesc că voi mai concura în 2018.

Ideea acelui contract a fost că, peste trei luni, poate voi realiza că am nevoie de F1 înapoi în viaţa mea, dar în acest moment nu e cazul, aşa că e ultima mea cursă. Aşa gândesc acum, dar cine ştie cum o să fie peste şase sau opt luni? Părăsesc Formula 1 mulţumit de ce am realizat şi cu gândul că viaţa mea începe acum", a declarat Button, potrivit motorsport.com.

Jenson Button, 36 de ani, a debutat în Formula 1 în 2000, la echipa Williams. De atunci, el a mai concurat pentru Benetton, Renault, BAR, Honda, Brawn GP. Cu ultima echipă a câştigat titlul mondial în 2009, după care a trecut la McLaren.

În total, Button a luat startul de 304 ori în Marele Circ, a câştigat 15 curse şi a fost de 50 de ori pe podium. În acest sezon, el ocupă locul 15, cu 21 de puncte, înaintea ultimei curse, de la Abu Dhabi, care va avea loc duminică, de la ora 15.00, în direct pe Digi Sport 1.

Anul viitor Button va fi înlocuit la McLaren de belgianul Stoffel Vandoorne, fost campion în GP2.

Tot la Abu Dhabi va spune adio Formulei 1 şi brazilianul Felipe Massa.