• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

UPDATE 16:50 Mercedes a confirmat că Hamilton va lua o penalizare, dar că nu ştiu cât de gravă va fi aceasta. "Sunt conştient că vom fi penalizaţi în acest weekend. Voi face tot ce îmi stă în putere să recuperez din diferenţă", a declarat Hamilton reporterilor, la Spa Francorchamps. Chiar şi un purtător de cuvânt al echipei a recunoscut că "este sigur ce se presupune, că vom porni de la coadă".


Prima etapă din Formula 1, după pauza de vară, se va desfăşura în Belgia, pe circuitul Spa Francorchamps. Week-endul din munţii Ardeni ar putea să aducă mult anticipata penalizare a liderului din clasamentul general, Lewis Hamilton.

Potrivit publicaţiei Autosport, echipa Mercedes a decis să schimbe pe monopostul acestuia cea de a 6-a turbină şi cel de al 6-lea element MGU-H, pentru recuperarea energiei rezultată de pe urma căldurii din turbină. Aceste schimbări vor atrage automat câte 10 poziţii retrogradare pe grilă, pentru fiecare. Astfel, dacă informaţia se va confirma, Hamilton va pierde în Belgia 20 de poziţii la finalul calificărilor.

Tot răul spre bine însă, pentru că traseul de la Spa Francorchamps este unul foarte rapid, pe care se depăşeste cu destul de multă uşurinţă. Mai mult, pole-positionul nu înseamnă foarte mult aici - în ultimii 8 ani s-a câştigat doar de 3 ori cu plecare din pole. Campionul mondial Lewis Hamilton are 2 victorii la Spa, în 2010 şi în 2015, iar după cursă de la Hockenheim a luat un avans de 19 puncte faţă de colegul să, Nico Rosberg.

Primele antrenamente de la Spa se vor desfăşura vineri, de la ora 11.00, în direct pe Digi Sport 2.