• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Britanicul Lewis Hamilton nu crede că un al patrulea titlu de campion al lumii, pe care are mari şanse să-l câştige în acest sezon, l-ar face mai bun decât legendarul pilot brazilian Ayrton Senna, triplu campion mondial, a cărui moarte fulgerătoare a îndoliat lumea sportului cu motor în 1994.

Hamilton, în vârstă de 32 ani, l-a depăşit deja pe Senna în privinţa numărului de victorii, podiumuri şi plecări din pole position, iar un succes obţinut duminică, în Marele Premiu al Mexicului, l-ar transforma în al cincilea pilot din istoria "Marelui Circ" care îşi trece în palmares al patrulea titlu suprem.

"Viaţa lui Ayrton a fost scurtată şi cred că dacă ar fi avut ocazia să continue şi să concureze în condiţii sigure, ar fi putut câştiga mai multe campionate", a declarat britanicul, citat de agenţia Reuters.

Senna avea doar 34 de ani în momentul în care şi-a pierdut viaţa într-un accident pe circuitul de la Imola, cu ocazia Marelui Premiu al statului San Marino.

"Nu mă uit la ceea ce a realizat el şi consider că sunt mai bun deoarece am mai multe victorii, campionate şi pole position, însă mă simt foarte mândru că numele meu este menţionat alături de numele său", a mai spus pilotul echipei Mercedes.

Hamilton, care a crescut avându-l drept idol pe Senna, va deveni primul britanic care câştigă patru titluri de campion mondial în Formula 1, fiind de departe cel mai de succes în privinţa numărului de curse câştigate.

El a depăşit deja recordurile septuplului campion mondial Michael Schumacher în privinţa numărului de pole positon şi starturi din prima linie, iar acum se află la 29 de victorii distanţă de recordul all-time de 91 de succese deţinut de german.

Hamilton nu are de gând să urmeze exemplul fostului său coechipier Nico Rosberg, care s-a retras anul trecut după ce a câştigat primul său titlu de campion mondial, însă britanicul nu se vede concurând până la 40 de ani.

"Cu siguranţă nu voi mai fi aici la 40 de ani. Nu cred că acest lucru se va întâmpla. Lucrurile se schimbă mereu. Nu vă pot spune cât voi mai concura, însă îmi voi da seama când va veni timpul", a mai spus britanicul.