• Finala Cupei României: Astra - Voluntari se joacă sâmbătă, 27 mai, ÎN DIRECT pe Digi Sport 2, de la ora 20:45
  • Cupa Angliei: finala Arsenal - Chelsea se joacă pe Digi Sport 1, sâmbătă, 27 mai, de la ora 19:30. În aceeaşi zi vă oferim şi finala Cupei Spaniei, Barcelona - Alaves, pe Digi Sport 1, de la 22:30

Lewis Hamilton riscă sa fie concediat de echipa Mercedes AMG Petronas din cauza ca a încălcat, în mod deliberat, ordinele primite în timpul Marelui Premiu de Formula 1 al Emiratelor Arabe Unite.

În ultimele tururi, britanicul a redus ritmul. Rivalul său, Nico Rosberg, a fost astfel prins de Sebastian Vettel şi Max Verstappen. Strategia lui Hamilton putea să dea rezultat, însă a trezit furia lui Toto Wolff, director executiv al echipei Mercedes. Wolff a fost deranjat de faptul că Hamilton a subminat, în mod public, autoritatea celor care gestionau strategia de cursă şi care l-au îndemnat, de mai multe ori, să mărească ritmul şi să nu pună în pericol victoria de etapă.

Intervenţie radio (turul 51/55): "Lewis, sunt Paddy. Trebuie să mărim ritmul pentru a câştiga cursa. Acestea sunt instrucţiunile".

"Paddy, sunt liderul cursei şi mă simt confortabil".

Hamilton a aplicat strategia până la final, chiar dacă în ultimele minute a devenit evident că va pierde titlul mondial. Potrivit publicaţiei The Mirror, Lewis Hamilton riscă să fie concediat, pentru că a încălcat ordinele de echipă şi a creat anarhie la Abu Dhabi.

Contractul său cu Mercedes valorează 30 milioane de lire sterline pe an. O variantă mai blândă ar putea fi amendarea pilotului.

Următorul sezon va începe în Australia, în weekend-ul 24-26 martie, şi va fi în direct pe Digi Sport.

VIDEO Finalul cursei de la Abu Dhabi: