• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (ACUM, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Pe lista posibililor înlocuitori pentru Nico Rosberg la Mercedes AMG Petronas au rămas doar trei nume. Cel mai vehiculat este cel al lui Pascal Wehrlein, fost pilot Manor F1.

În 2015, Wehrlein a devenit cel mai tânăr campion DTM din istorie, cu un prototip AMG C Coupe. Pentru această performanţă, pilotul filierei Mercedes a fost propulsat în Formula 1, cu gruparea britanică Manor.

Atuurile sale sunt vârsta, 22 de ani, apartenenţa la filiera germană, posibilitatea semnării unui contract pe un singur sezon şi experienţa acumulată în 2016.

Al doilea pe listă este finlandezul Valtteri Bottas. Toto Wolff, director executiv la Mercedes F1, i-a gestionat cariera în seriile de monoposturi, până când a semnat cu Williams, în Formula 1.

Wolff nu a ascuns niciodată faptul că îl admiră pe Bottas şi că ar vrea ca, la un moment dat, să lucreze cu nordicul în vârstă de 27 de ani.

În dezavantajul lui Valtteri atârnă însă contractul semnat cu Williams pentru 2017. Noul său coleg va fi debutantul Lance Stroll, al cărui tată a plătit 35 de milioane de dolari pentru un singur sezon şi care a cerut asigurări cu privire la numele colegului şi la potenţialul sportiv al acestuia.

În discuţie apare şi numele lui Fernando Alonso. Hamilton şi Alonso au fost colegi în 2007, la McLaren Mercedes, an în care cei doi "masculi alfa" au fost învinşi în "finala" sezonului, poate şi din cauza tensiunilor create, de către Kimi Raikkonen.

Toto Wolff a gestionat cu mare greutate relaţia Hamilton-Rosberg şi i-ar fi şi mai greu în peisajul unui nou război civil.

Toto a declarat că varianta cu El Matador rămâne în picioare, iar o echipă Mercedes AMG Petronas cu Lewis Hamilton şi Fernando Alonso ar fi un adevărat blockbuster pentru Marele Circ.

Sezonul 2017 din Formula 1 va fi ÎN DIRECT pe canalele Digi Sport.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT