• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Mercedes a decis să nu facă apel împotriva penalizării de 10 secunde dictată împotriva pilotului german Nico Rosberg de către conducerea Marelui Premiu de Formula 1 al Marii Britanii, duminică seara, din cauza instrucţiunilor pe care acesta le-a primit prin radio de la membrii echipei sale.

Clasat pe locul al doilea la finalul curse, Rosberg a fost retrogradat pe poziţia a treia în urma acestei sancţiuni, fiind devansat de olandezul Max Verstappen (Red Bull), care ocupase iniţial locul al treilea.

Echipa germană a emis "un aviz de intenţie de apel", pe care l-a retras în final, precizează AFP.

Cursa de la Silverstone a fost câştigată de britanicul Lewis Hamilton, campionul mondial en titre şi coleg cu Nico Rosberg la Mercedes, care s-a apropiat la un singur punct de german în clasamentul general, după 10 etape derulate de la debutul sezonului.

Instrucţiunile date lui Rosberg se refereau la modul de gestionare a motorului său şi utilizarea cutiei de viteze, ca urmare a unei probleme identificate de către pilot, în finalul cursei.

O parte dintre aceste instrucţiuni nu sunt autorizate de către regulamentul tehnic 2016, pilotul fiind nevoit să se descurce singur la bord, în general. Singurele excepţii sunt cele care implică o problemă legată de securitate.

Clasamentul general al piloţilor: