• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Wozniacki, miercuri, 14:30, ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Pilotul britanic Lewis Hamilton, campionul mondial en titre de Formula 1, nu este deloc îngrijorat de seria de succese reuşită de coechipierul său de la Mercedes, germanul Nico Rosberg, afirmând că tactica sa este asemănătoare cu cea utilizată de boxerul american Muhammad Ali în celebrul său duel cu George Foreman din 1974.

"Este un joc psihologic, cu siguranţă. Este o luptă. Bănuiesc că, graţie vârstei şi experienţei, sunt în cea mai solidă poziţie din punct de vedere psihologic", a declarat Hamilton, după ce s-a clasat pe poziţia a treia în Marele Premiu din Bahrain, câştigat de Rosberg.

Referindu-se la tactica adoptată de Muhammad Ali, care i-a cedat în mod voit iniţiativa compatriotul său George Foreman, în legendarul meci "Rumble in the Jungle", având drept miză titlul mondial al greilor, Hamilton a sugerat că victoriile înregistrate de Rosberg în acest debut de sezon s-ar putea să nu aibă nicio valoare la final.

"Nu poţi câştiga totul. Ştiu că nu este chiar acelaşi lucru, însă Muhammad Ali, în Rumble in the Jungle, l-a lăsat pe adversar să creadă că a câştigat, deşi nu era deloc aşa. Deci, orice este posibil", a spus britanicul, câştigătorul titlului mondial în ultimele două ediţii ale Mondialului de Formula 1.

Hamilton se află acum la 17 puncte în spatele lui Rosberg, câştigătorul primelor două etape, însă până la sfârşitul sezonului mai sunt de disputat 19 curse.

El este convins dacă problemele pe care le-a avut în startul cursei din Bahrain nu se vor mai repeta şi în etapa următoare, care va avea loc în China, pe 17 aprilie.

"Mă simt cu adevărat pozitiv, în general, chiar dacă am pierdut primele două curse. Am avut două pole position şi voi mai avea şi altele. Nu există defecte reale în procedurile noastre şi în modul în care lucrăm, iar lucrurile vor fi mai bune de acum înainte", a adăugat Lewis Hamilton.

AGERPRES