• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Nico Rosberg a condus în toate cele 51 de tururi ale Grand Prix-ului Europei de la Baku şi a obţinut cea de-a 19-a victorie în Formula 1. Rosberg a câştigat pentru a cincea oară în sezonul 2016, însă victoria din Azerbaidjan a venit după o perioadă cu probleme, în care diferenţa dintre el şi campionul Lewis Hamilton scăzuse la doar 9 puncte.

Germanul nu s-a precipitat la start şi a rămas lider în primul viraj. Strategia sa a implicat o singură trecere pe la boxe, în turul 22.

Sebastian Vettel a încercat să rămână cât mai aproape de Rosberg în prima mare a Grand Prix-ului, dar s-a resemnat destul de repede. Vettel a încheiat pe locul al doilea, urmat de mexicanul Sergio Perez.

Pilotul Force India a prins al doilea podium în trei curse, în ciuda penalizării din calificări, şi a confirmat ritmul foarte bun afişat în primele zile.

Kimi Raikkonen a fost amendat pentru că a călcat banda albă de la intrarea pe linia boxelor şi a pierdut 5 secunde în clasamentul final. A rămas în cele din urmă pe locul 4, pentru că Lewis Hamilton a avut un handicap de peste 25 de secunde.

În ciuda previziunilor, maşina de siguranţă nu a ieşit niciodată pe pistă, iar steagurile galbene au fost sporadice.

În clasamentul general, avansul lui Rosberg a crescut la 24 de puncte.

Urmatoărea etapă, Marele Premiu al Austriei, se va desfăşura între 1 şi 3 iulie, şi va putea fi urmarită ÎN DIRECT pe canalele Digi Sport.


 

LIVE VIDEO&TEXT

#Nico Rosberg câştigă prima cursă din istoria Formulei 1 desfăşurată la Baku şi obţine cea de-a 19-a victorie a carierei, consolidându-şi astfel poziţia de lider al clasamentului general. Sebastian Vettel a sosit al doilea, iar Sergio Perez a terminat pe 3, înaintea lui Kimi Raikkonen şi a actualului campion mondial Lewis Hamilton

 

Tur 51: Sergio Perez a reuşit să-l depăşească pe final pe Kimi Raikkonen şi a reuşit să încheie cursa pe podium, în spatele germanilor Nico Rosberg şi Sebastian Vettel. 

Tur 49: Daniel Ricciardo a urcat pe poziţia a şaptea, depăşindu-l pe Nico Hulkenberg. Germanul are probleme, fiind lăsat în urmă şi de Max Verstappen.

Tur 45: Max Verstappen a urcat pe locul 9, după ce a reuşit o depăşire frumoasă în faţa lui Felipe Massa. 

Tur 44: Fernando Alonso a fost obligat să se retragă, din cauza unor probleme mecanice. Şi Pascal Wehrlein a abandonat.

Tur 33: Carlos Sainz a abandonat, din cauza unor probleme tehnice la suspensii, iar Toro Rosso rămâne fără ambele monoposturi în cursă. 

Tur 29: Vettel este în acest moment la 18,7 secunde în spatele lui Rosberg.

Tur 26: Nico Rosberg este în continuare lider, urmat tot de Raikkonen și Vettel.

Tur 22: Cum arată clasamentul la vârf după opririle la boxe: 1) Rosberg; 2) Raikkonen +19s; 3) Vettel +22s; 4) Perez +27s; 5) Hamilton +28s; 6) Ricciardo +30s.

Tur 16: Raikkonen îl depășește elegant pe Hulkenberg, pe exterior, într-un viraj destul de complicat. Raikkonen vine tare din spate, iar Hulkenberg, luat prin surprindere, nu are nicio reacție.

Tur 12: Media lui Nico Rosberg este de 1:49.771, iar germanul este mare favorit să câștige la Baku.

Vettel, care a prins o bucată de plastic pe traseu, pare că a renunțat la primul loc. Rosberg are un parcurs perfect, iar din strategia celor de la Ferreri reiese că obiectivul lui Vettel este doar depășirea lui Ricciardo.

UPDATE: A venit și rândul lui Ricciardo să ajungă la boxe, în turul cu numărul 7.

UPDATE: Nico Rosberg are un avans de 9 secunde în fruntea clasamentului.

UPDATE: Max Verstappen intră devreme la boxe, încă din turul al 6-lea.

UPDATE: După primele 3 tururi, podiumul este alcătuit din Rosberg, Ricciardo și Vettel.

 

UPDATE: A început cursa de la Baku! Rosberg a plecat bine din pole și este pe primul loc la finalul primului tur.