• Spania, etapa 9: Barcelona-Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 21:45) şi Italia, etapa 9: Napoli-Inter (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 21.45)
  • Tenis: Turneul Campioanelor (22-29 octombrie, Digi Sport 2)

Proprietarii circuitului Silverstone au anunţat, vineri, că se află în discuţii cu guvernul pentru a încerca să salveze Marele Premiu al Marii Britanii la Formula 1, informează AFP.

"Nu este de notorietate publică, dar noi suntem pe cale să lansăm discuţii cu guvernul pentru a vedea dacă există o posibilitate de ajutor din partea sa", a declarat Derek Warwick, preşedintele onorific al British Racing Drivers Club (BRDC), organismul proprietar al circuitului Silverstone.

Marele Premiu al Marii Britanii este prezent în calendarul Formulei 1 din 1950 şi se desfăşoară începând din anul 1987 pe circuitul Silverstone, dar viitorul său pe acest circuit a devenit incert săptămâna trecută.

Circuitul Silverstone are un acord pentru a organiza Marele Premiu timp de 17 ani începând cu anul 2010, dar are dificultăţi în achitarea cheltuielilor pentru curse către Formula One Management Group, al cărei director general este Bernie Ecclestone.

Contrar altor circuite de Formula 1, Silverstone nu primeşte niciun ajutor guvernamental. Dar în opinia lui Derek Warwick, guvernul britanic, noii proprietari americani de Formula 1, Liberty Media, sau Bernie Ecclestone ar putea ajunge la un acord pentru a salva Marele Premiu.

Sezonul 2017 al Formulei 1 va putea fi urmărit la Digi Sport.

VEZI AICI PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT

AGERPRES